Президентът Росен Плевнелиев е в личната си година на себеанализ и анализ.

През януари от него се изисква да бъде откровен до крайност по всички въпроси, отнасящи се до личната му недвижима и движима собственост, придобита преди заемането на президентския пост. Мекият или даже бих казала възпитан отговор на подобни въпроси ще му създаде негативна карма с народа като цяло. В месеца си на материална стабилизация той има шанса да гради само положителна карма, който не бива да пропилява. През януари на никаква цена да не обещава инвестиции от страна на България в други държави.

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в лична година на анализ и себеанализ, позволяваща му да наложи идеите си с лекота.

През януари е в личен месец на материална стабилизация, но и на кармична разплата. Материалната стабилизация ще е в полза на ГЕРБ. Кармичната разплата е добре да не се осъществи, защото значително ще влоши ситуирането му в политическото и общественото пространство. Да брои до десет, преди да говори. Да не се крие, а с напористост и даже агресия да защитава и личните си позиции и идеологията на ГЕРБ, за да върне позагубеното доверие на хората, които му вярваха. Да не се колебае да отговаря аргументирано даже на неоснователните нападки, граничещи с клевета, защото премълчаването също пропуква доверието в него.

 

Лидерът на БСП Сергей Станишев е в лична година на анализ и себеанализ и на осъзнаване на грешките, които и допускал.

След негативната карма, която си е създал спрямо България, народа и даже към своите съпартийци, въпреки че за тях е победител, януари му дава шанса да твори положителна карма. Колкото и странно да му звучи не е в негова полза да сатанизира с медийни изяви и лозунги, които не отговарят на развитието на човечеството в 21-и век, а са тъждествени с времето на сталинизма, предишното управление заради неистовия страх от неговото връщане. Уви, въпреки нечии мечтания Ленин, Сталин и Димитров са минало невъзвратимо.

 

Председателят на Народното събрание Михаил Миков е в личната си година на ново начало, когато не бива да е прибързан и е длъжен добре да обмисля думите си.
През януари е в месец на Съдбовно подчинение, който ще го възнагради, ако е тактичен, умерен и премерен в думите си и не надскача възможностите си. Ако ли не – ще си търпи наказанията и ще си създаде врагове дори и сред съпартийците си, които ще започнат да му мъстят след приключване на мандата му като парламентарен шеф. А и да не си внушава, че недодяланият му хумор може да съперничи на брилянтния Гиньо Ганев. По-добре да кара по правилник без интелектуални импровизации.

{*


Лидерът на ДПС Лютви Местан е в личната си година на стабилизация, в която ще жъне резултатите от всички свои предходни действия.

Януари за него е месец на анализ и най-вече на себеанализ, стига видимото му самодоволство и демонстрация на сила, внушаваща на околните, че той ръководи държавата и няма да допусне това или онова, да не са натикали интелекта му в някой тъмен ъгъл на неговата разумност. Всяка власт е крайна, а този тип поведение със сигурност ще отблъсне още избиратели на ДПС, които при управлението на ГЕРБ осъзнаха, че не са нечия феодална собственост и нямат причина за страх от господаря си.

*} {literal} {/literal}