Интересни планетарни аспекти за декември

Новолунието настъпва на 3 декември. От значение е, че Меркурий е в своето директно движение и не ни пречи да подписваме договори и да търсим ново работно място, ако е неизбежно в края на годината.

Бъдете внимателни към деловите предложения, които ви отправят, за да не се окажете пред финансови затруднения, само защото сте се доверили и не сте преценили дали инвестициите от ваша страна са доходни лично за вас и дали имат бърза възвръщаемост. Предпазвайте се от измами.

Съветът ми е да изоставите мечтите си за бърз скок към нов професионален връх, особено на 6.12, когато Меркурий образува квадратура с Нептун и да се постараете да се заемете с нови практични и лесно постижими цели.

 

Пазете се от некоректни хора, които целят да ви измамят и с които сте се срещнали скоро. Ще осъзнаете, че сте съзрели в духовно и емоционално отношение.

На 13.12 Юпитер и Сатурн образуват тригон, които ще ви помогне успехите ви да са предимно в личния живот. Ще изясните чувствата си и ще поставите отношенията си на стабилна основа.

От 16.12 ще се проявят добри възможности за промяна, която очаквате отдавна, но едва сега правите пробив и я реализирате. Обмислете с близките си къде ще посрещнете Коледните празници. Напазарувайте, купете малки подаръчета за близките си и не бъдете разточителни.

{*

Венера е ретроградна от 21.12. и ще ни пречи да сме прекалено щедри, което е в полза на всички, склонни да харчат безогледно. Ще се обърнем към нашето минало и спомените от него, но това не е причина да забравяма настоящето ако искаме да градим успешно нашето ново бъдеще. Следвайте интуицията си и няма да сгрешите.

Завършваме една година на много промени и неочаквани събития. Хвърлете поглед назад и осъзнайте вашето място в тези събития. Съвпадът на Меркурий и Юпитер и квадратурата, която двете планети образуват с Марс ни съветват да не се ядосваме за нещо, което няма как да променим или не е в наша власт да овладеем.

*} {literal} {/literal}