Автор: Светлана Тилкова-Алена

Броят беше приключен, редакторската колонка написана, темата актуална – „Озверели безродници гонят лъжемафия и псевдомутри“, когато по електронната поща получих писмо от уплашена жена, чела страховитата прогноза на астролог за очакващото ни през следващите месеци. Емоционалните ми и неастрологични размисли отидоха в чекмеджето с непотребностите. Но знам, че ви е любопитно какво съм писала в отпадналата редакторска колонка. Питате се защо наричам протестиращите озверели безродници? Нали сме демокрация, всеки има правото на несъгласие и протест, за да бъде чут гласът му. Така е, но гласът на хората се чува преди всичко по време на избори. Изборите определят кой ще управлява и никой няма право да мърмори и да се бунтува, след като едва 54 процента от имащите право на глас са изявили своите предпочитания на последните парламентарни избори през март 2017 г. Как един журналист не се намери да попита дори само палаткуващите по софийските кръстовища: Вие гласувахте ли? Няма да сгреша, като ви кажа, че не са, затова не ги и питат.

Защо наричам тези хора, независимо от възрастта им, озверели безродници. Не е заради протестите, а заради герба. Как не им трепна нещо в душичката, ръката да отпусне прашката с пъдпъдъчето яйце, домата, кокошето яйце и гербът да остане чист. Много телевизионни канали прегледах, в интернет – също, защото ми се стори невъзможно това, което видях. Е, не съм сгрешила. Протестиращите нарочно, а не заради сгрешен мерник се целеха в герба. Знам ли, вероятно някои от тях не знаят, че това е гербът на родината им, а не гербът на ГЕРБ, който ще бъде сменен с идването на власт на следващото правителство. За други този герб с гордия български лъв, увенчан с корона, е омразен, искат си хората петолъчката да го е захлупила. Трети, освен да си намират отдушник на омразата към всичко и всеки, друго не искат. Що за осъзнат е човек, който иска да свали правителство, избрано легитимно, като се гаври с герба на родината си? Ето затова протестиращите са безродници, а не осъзнати индивиди, възползващи се от правото си да изразят своето несъгласие по демократичен начин.

Идва ред на писмото.

„Скъпа Алена, прочетох в неделя прогнозата на астролог, която ме уплаши. На 16 август била настъпила ерата на Водолея, която започвала с пет ретроградни планети – Юпитер, Сатурн, Плутон, Нептун и Уран. От 10 септември Марс също бил ретрограден в Овен и тогава щяло да има кръв и терор, за който ще се плаща прескъпо не само от виновните, но и от тези, които ги подкрепяли с действие или бездействие. В края на годината започвал финалът, а през април следващата година живите щели да завидят на мъртвите, ако сега дебелоглавите не отстъпели пред разумните.

Моля те за коментар, Алена, ще умираме ли, някой ще ни избива ли, да бягаме ли от България, докато е време.“

Отговарям: Ретроградните планети през август са шест, защо се пропуска ретроградността на Хирон в Овен? Знам ли, вероятно не лъчи страховитост..., но може големи бели да направи или да умиротвори.

Най-краткият ми коментар е, че в тези наситени със злост, скрита омраза към хората и проклятие към обществото „астрологични тълкувания“ вярно е само положението на планетите. Другото, това, което плаши, не е астрология, а, уверена съм, целенасочено вменяване на страх, обреченост, безпътица в мислите на хората, които да се превърнат в силна мисъл-форма, сграбчила в отчаянието на ужаса подсъзнанието им и подтикваща ги към емоционално импулсивни, а не рационални действия. Колкото повече хора станат жертви на прочетеното, толкова по-голям е шансът написаното да се случи. Тогава този астролог ще твърди, че го е предвидил и предупредил, но ще си премълчи за извършената от него непочтеност – чрез мисъл-формата на страха да формира събития и действия незаложени от планетите. Дали е възможно? Да, и не един и два пъти се е случвало.

Нямам представа дали написаното е заради политически пристрастия, заради потребността на този астролог и той да има глобална вярна прогноза, или е следствие от нарцистична самовлюбеност, но написаното е опасно, некоректно и непочтено. Каква е действителността?

Началото на ерата на Водолея е разтегливо понятие. Според някои е започнала в края на ­80-те г. на 19 век. Според Петър Дънов ерата на Водолея започва с началото на Първата световна война през 1914 г. На международен конгрес на астролозите мексиканският гносист и астролог Самаел Аун Веор изнася доклад „Ерата на Водолея“, в който предлага за дата на прехода да се счита 4-5 февруари 1962  г., когато всички „класически небесни тела – от Слънцето до Сатурн – се събират в зодиакалния знак Водолей“. Още много дати се сочат за край на ерата на Риби и начало на ерата на Водолея и не е грешка да бъдат приети, тъй като е невъзможно да бъде установен мигът, в който настъпва духовният преход. Дори ако се каже, че преходът от ерата на Риби в ерата на Водолея е започнал преди 150 години и предстои да усетим неговото истинско влияние след януари 2024 година, също е вярно.

Преди двадесет години изнесох доклад за Хирон и Лилит и това мое знание бързо беше прието от световната астрологична общност на международната конференция в Москва, която премина под мотото „Уран в ерата на Водолея“, а той вече чукаше на вратата на човечеството според руските астролози.

Моето тълкуване е, че на 20  януари 2020 година в 16.56 ч. българско време Слънцето премина във Водолей и постави началото на ерата на Водолея, под чието влияние човечеството ще бъде в следващите близо 2150 години.

Какво означава това преминаване от чувствителната, емоционална и унищожителна чрез водната стихия ера на Рибите в ерата на Водолея, на духовното и интелектуално развитие?

На първо място съгласно ­изискванията на годината на Уран и неговата вибрация 4, комбинирана с влиянието на годината на Плъха, човечеството тръгва трудно, болезнено по пътя на своето духовно и интелектуално израстване към разкриване на нови научни постижения във всички сфери на развитие – технически, компютърни технологии, в изучаването на въздуха, водата, почвата, живота във всичките му проявления, но всичко това ще става с помощта на търпение, толерантност, хармония, любов до достигане на нови идеали и философия за човечеството, свързани със свободата и правото на личен избор, но с еволюция, не чрез революции, кръв, убийства на хора, несъгласни с други хора. Не че някъде в някаква форма не би могло да се случи, но да не смесваме частния случай с общовалидното. През 2020-а привързаността ни към традициите е разчупена. Част от тях ще бъдат разрушени заради двете плутонови нули и сблъсъка на три поколения с различно разбиране за живота.

Интересно е съвпадението между историческия факт, свързан с проклятието към българския народ и България, изречено от комунистическия водач и човекомразец Георги Димитров, силата на което приключва в края на 2023 година. Следва преминаването на Слънцето във Водолея на 20.01.2024 година, а малко след това, на 23.01.2024 година Плутон, планетата на поколенията, също преминава във Водолей и съвпада със Слънцето. Ето това е първият момент, в който дори и невярващите ще усетят мощния повей на ерата на Водолея и промените, желани или не, но подвластни и на нашите действия и кармата, която сме си сътворили. Съвпадът Слънце – Плутон във Водолей ще ни помогне да станем самостоятелни, да не допускаме насилствено проникване в нашия личен свят, да вървим уверено по избрания път, без да бъдем манипулирани, нещо, характерно за Риби.

Най-важното, което сме длъжни да помним за 2020 година, началото на ерата на Водолея, е, че в края на годината Юпитер и Сатурн са в съвпад във Водолей и бележат на 20/21.12.2020-а началото на 20-годишен цикъл, който ще развива и еволюира разбирането ни не само за зримия, а и за незримия свят, за Вселената и за съществуването на други разумни същества.  Старото и закостенялото ще си отиде, но не за да върне още по-старото, забравено от младите поколения, старото, което няма да допусне новия градеж. Що се отнася до ретроградността на Марс в Овен от 10 септември, можем да очакваме криза в отношенията. Напрежението, предимно на битово ниво, ще е осезаемо. Мнозина ще избухват в гняв и агресия там, където виновни няма. Емоционални връзки ще имат болезнен край, домашното насилие ще нарасне. Ако ви звучи като обреченост, ще ви кажа, че с такт, предпазливост, търпение и разум всичко е преодолимо. От нас зависи кризата, където я има, дори на битово ниво, да не прерасне в обществена.

Юпитер е в Козирог до 20.12.2020 година, когато преминава във Водолей. Ако материалното надмогне духовното до този преход, броженията у нас и по света имат потенциала да заличат много човешки животи, но няма причина за притеснения и страх, защото след като се знае, може да бъде избегнато, независимо кой кого е подкрепял и какво е заслужил. За мислите и действията ни отговаря Кармата, а не положението на планетите и техните аспекти. Който ги смесва, го прави нарочно или от незнание, но и в двата случая грешно.

Няма място за страх от нещо зло и предстоящо, с революциите човечеството приключи, освен с предстоящата интелектуална и съпътстващата я техническа. България е добро място за живот, няма нужда да се бяга, „докато е време“. Ретроградните планети всеки месец тълкувам в списанието и нищо страховито няма, за което да предупредя.

В ерата на Водолея мисленето на хората и стремежът им към интелектуално израстване изцяло ще се променят. В ерата на Водолея настъпва времето най-сетне отново да се преродят души, които векове не са имали възможност или не са искали да се въплътят в човешко тяло заради свои страхове или заради невъзможност да открият времето и мястото, за да осмислят своето ново раждане велики умове. Душите, битували в тела с маргинално мислене и посредствен интелект, по естествен път ще спрат да се прераждат на Земята. Дълъг преход ни очаква.

Какво ще се случи в поредната „първа“ година от ерата на Водолея, както и във всяка следваща, зависи само от нас, земните разумни същества. Страховете, пророчествата за зла необратимост, създадени посредством мисъл-форма, а не заложени от планетите, може само да ни навредят. Разсъждавайте с разума, а не с емоциите си, за да бъде Светлина в дните ви, вместо Мракът да владее душите ви и някой отстрани да манипулира решенията и живота ви.