Автор: Светлана Тилкова-Алена

Изборите за Народно събрание са на 4 април 2021 година, възможно най-неподходящата дата, но не защото е Великден за католици, протестанти и арменци, еврейска Пасха и пролетна ваканция в България. Нито за първи, нито за последен път поредният президент ще насрочва дата, носеща сериозни негативи на България и на участници в изборната надпревара, като поставям ударението на България. Да си припомним президента Плевнелиев, личност също неподходяща за този пост, който през 2014 година постанови предсрочните парламентарни избори да бъдат на 5 октомври. Тогава писах, че датата е възможно най-лошата за провеждане на избори, не че някой ме чу, но иначе милеят за народа. Плевнелиев избра да се заинати и вместо идеалната за обществото, а не за политиците дата 14 септември избра обещаващата нови проблеми за държавата, с които някой трябваше да се справя. Кормилото на държавата пое третото правителство на Борисов, на което не му беше лесно след катастрофалното управление на Орешарски. Защо ви припомням вчерашна история на България, която мнозина вече са забравили. Заради датата на изборите.

В първичните емоционално нагнетени с омраза представи на мнозина моето определение за датата или директно е отхвърляно (абе остави я, нищо не разбира), или съм клеймена в тенденциозност, защото датата била лоша за ГЕРБ. За първото твърдение отговор дават всичките мои политически хороскопи след 2004 година. Нещо да не се е случило както съм го казала? Е, да, мълчанието е злато, но не и на този простичък въпрос. Разлистваш старите вестници или за по-лесно питаш чичко Гугъл и верният отговор е ясен за мразещия отрицател. Безброй пъти съм повтаряла, че правя политическите си хороскопи и съвети въз основа на датата на раждане на Дунавска България – 27 октомври 679 година, и ги правя за България. Партиите са следствие. Не го разбраха това елементарно правило хейтърите и българските астролози и множество посредствени номеролози, величаещи се в знанията си, но резултатът е все грешен съвет. Не се научиха тези хора, че политическият хороскоп и правилният съвет не само е най-висш пилотаж, това е, за да ме разбере президентът Радев, той е полет на най-добрите от добрите в открития космос.

Да ме беше попитал президентът, щях да му кажа коя е най-добрата дата за редовните парламентарни избори. И в неговата глава трябва да е влязло, че съм краен българофил, знам какво е донесла цивилизацията на българите на планетата Земя, какъв скок в еволюцията на коренните земляни е избухнал заради предците ми и никога не бих навредила на България, нито на Дунавска, нито на Волго-Камска, която още е под руско робство вече повече от 500 години, но и то все някога ще свърши.

Президентът не ме попита, сигурно защото и той милее за България, но за някоя друга, в която няма нито един привърженик на Бойко Борисов. Иначе защо да направи обратно на казаното от мен. На четвърти януари 2021-а по bTV посъветвах: когато и да са парламентарните избори, да се избягват дати с 4 и 9, както и същите цифри, получени като редукция от число. Все едно казах – точно тях изберете. Не бих се изненадала и някой мой провален ученик, вървящ с моето име напред, да се е натиснал и да ги е препоръчал. Все пак, щом е ученик на Алена, се предполага, че има недостъпни за други знания. Хора, нищо че някой се бие в гърдите, че е мой ученик. Проверявайте дали е такъв, защото много се оказват негодни за това сложно знание и ги освобождавам от курса си – да учат, където искат.

Иска се дарбица, за да бъде избрана от всичките възможни дати между края на март и края на май най-лошата.
Толкова за датата. Сега за партиите. Датата на изборния ден е само част от композитния пъзел на всички дати, свързани с която и да е партия. Тези важни за партията дати, чрез които се прави астрономерологичното тълкуване, може да стигнат и до десетина. Хайде, направете си сметка колко стотин комбинации се получават от всяка с всяка звездна карта до създаването на една последна композитна, въз основа на която давам съветите си. Казвала съм ви, върховият астролог може да преведе този, който спазва напътствията му, над пропаст без мост. И много пъти съм го доказвала. Тъй че датата на изборния ден може да е най-лошата за България, но с правилното астрономерологично изчисление да се превърне в най-печеливша за дадена партия. Ето тук е най-голямата тънкост – коя партия на кой астролог да се довери, защото в България астролози много и това, че мнозина от тях са добре говорещи, но малко знаещи, е по-малкият проблем. По-лошото е дискредитирането на тази перфектно точна наука с тълкувания, които, облечени в астрологична терминология, сервилничат и казват това, което се иска да бъде чуто, и когато то не се случи, все оправдание се намира – я злата Съдба, я някой гаден астрологичен аспект изневиделица е ударил в гръб мечтателя астролог, я Алена е направила нещо. И това го чух на предходните парламентарни избори. Те, астролозите добре си го били сметнали, ама на, аз съм ги провалила. Знам ли, може би защото в този ден пожелах Слънцето да изгрее от запад, за да им объркам сметките. Посредственият, в случая астролог, винаги си търси виновен, защо да не съм аз. Свикнала съм да бъда мразена, което не прави гроздето по-малко кисело за незнаещите кое как се изчислява. Надявам се, най-накрая е ясно, че датата на изборния ден е без значение за знаещия астролог.

На 4 април са изборите, в година на Меркурий, година на глобална промяна, от която зависят следващите девет. Дали ще вървим нагоре, или ще се пързулнем бързо надолу, зависи от правилния ни избор, с разум и мисъл. Първият редут – ГЕРБ ще спечели изборите, е овладян много преди изборния ден. За правителство е още рано да се каже и трябва да помним заложеното в годишния хороскоп на България, повечето от вас имат тази ми книга, излязла в средата на ноември 2020-а.

„Особено важен за държавата е периодът април–юни, когато заради нечие отнето материално статукво, заради материални стремежи и заради мечти за власт с цел лично облагодетелстване аспектите на планетите предупреждават, че са възможни диверсии, провокации, манипулации на обществото, водещи към сериозни и вредни за държавата и народа промени, ако бъдат допуснати. Задълбоченото обмисляне и действие за справяне с желана от вредителите на България политическа криза няма гаранция, че ще доведе до успешното й преодоляване. Ако ли политическата криза стане факт, това ще бъде поредното ново начало, но отново през много страдания за отделния човек, обществото и правителството. Предупреждавам своевременно за тази опасност, за да бъде избегната.“

„Април е наситен с негативизъм и продължаващи политически боричкания, с многократно повтаряни лъжи, объркващи съзнанието на избирателите. Много от нашите бивши приятели, партньори и колеги са се променили заради пандемията. Трудно преценяваме правилно кого да допускаме в живота си, да разграничаваме фантазия от действителност, реалните от нереалните желания. Ожесточават се битките за политическо надмощие, които може да достигнат до невиждано в последните тридесет години падение. Озлобеният фанатизъм нараства и води до скрита и явна агресия, не само словесна. Енергийното въздействие, предимно от представители на извънпарламентарните партии, както и от алчни за власт съпартийци, въздействащи върху своите партийни водачи, за да постигнат мечтаните политически постове, ще е тъжна практика.“

Внушаваме си, че човек звучало гордо и разсъдъкът ни отличава от животните. За някои сигурно е така, но за други, а те не са малко в България, мисленето е недостъпен за тях лукс. Те предпочитат да бъдат марионетки, на които някой внушава мислите, а те си вярват, че действията им са техен разумен избор. Изборите чукат на вратата ни. Преди да решите за кого да пуснете бюлетината си, се опитайте да поразсъждавате дали вашият избор не ви е внушен. Ако сте сигурни, че мисленето е ваша силна страна и не сте податливи на манипулации, тогава смело гласувайте за вашите избраници, но преди всичко за бъдещето на България. Мислете за Апостола не само като за дежурния портрет на стената, а за неговото „Народе???? Ланшна шума.“ Винаги помнете, че под шумата се спотайват шумкарите и чакат отново да се върне тяхното време.