Дойде време да посрещнем с надежда и дръзновение новата 2020 година, подвластна  на Уран и вибрация 4. Година, в която Вселената ни позволява да черпим с пълни шепи позитивна и градивна Вселенска енергия. Година на разруха на старото, изживяло времето си битие, съзнание, отношения. Година на градеж и поглед в бъдещето какъв ще бъде животът ни през следващите девет години.  Уран ни води към промените, към революциите, но в полза на човечеството, защото знае кое е добро за нас. И най-голямата разруха ще бъде полезна и не бива да страдаме за загубеното, защото знаем, че след него идва по-доброто, по-многото, новата любов, новите отношения, новият възход... Ако искаме, разбира се. Мнозина ще кажат да, други ще са принудени да приемат новото, но ще има и такива, вкопчени в старото, вредящото, разболяващо минало на моралното и материално битие, които яростно ще се съпротивляват на новото, душата им ще страда, ще страда и семейството им, ще вредят на обществото, но няма да позволят настъпващото да ги облагороди и възвиси. И въпреки всичко Уран няма да ги пощади, защото е време за нов градеж, време да превърнем бъдещето в настояще.

Традициите ще бъдат  разчупени, някои от тях дори унищожени, превърнали се в история заради двете плутонови нули и сблъсъка на три поколения с различно разбиране за живота. Уран идва и възвестява градежа на новото, дори ако се наложи да го роди от пепелта, където времето е скрило забравени и полезни знания и умения. Цената обаче може да е висока – земетресения и наводнения, с които да ни напомни за силата на природата заедно с Нептун, който продължава да е в Риби до 2025 г.

През 2020 г. ежедневие ще са множество трудности във всяко отношение, които, често неочаквани, учат на постоянство, на издръжливост, търпение, работливост. Този е пътят да постигнем целите си, да се развиваме, по-лек няма, но благодарение на Металния плъх трудът ще бъде възнаграждаван подобаващо, защото пъргавелкото плъх, първи дотичал до Буда, е щедър към работещите, изкарващи честно своята прехрана.

Често ще изглеждаме загадъчни и ще бъдем неразбрани, защото не само родените във Водолей, а и всички други ще живеят в собствено време, различно от времето на околните, което изисква да бъдат потиснати материалните стремежи и се даде път на духовните или в най-добрия случай, да бъде намерена златната среда между духовното и материалното в живота. Желанието на мнозина да покажат знания, интелект, блясък ще ги подтикне да превърнат в цел битките си за надмощие, но Металният плъх, чиято година започва на 24 януари, е непримирим към меркантилността и светкавично наказва непочтеността в думите и делата, като в същото време винаги подкрепя честните, дейни и идейни хора.

Уран изисква да уравновесим кармата си, затова е необходимо да приемаме без емоция, разумно и спокойно Съдбовните изпитания, за което мнозина няма да имат сили и воля. Предателите ще се множат във всички сфери на живота, а отношенията на мнозина, делови и лични, ще изживеят своя крах заради Металния плъх, който подтиква към крайности в поведението в подвластните на всички зодиакални знаци без изключение. Както сме очарователни, привлекателни, спокойни, уравновесени и весели, така в неочакван миг и неизвестно защо ще избухваме в словесната агресия, която прераства в нападателно поведение, а при някои и във физическа агресия. Хората, обичащи да харчат, сякаш по чудо ще станат пестеливи. Пестеливите или ще започнат да си позволяват повече разходи за себе си, или ще се превърнат в стиснати до маниакалност, преболедуващи всяка изхарчена стотинка.

През цялата година ще е обичайно усещането за тревожност, без да е ясно защо, и без причина, което подтиква към раздразнителност и избухливост. Защитаваме се, като нападаме, така пада цялата ни естествена защита и сме лесно уязвими както за нашите неприятели, така и за сектите, внушаващи на своите жертви, че са призвани и избрани.

През 2020 г. сектите агресивно ще увеличават своето място под Слънцето. Хората с по-семпла душевност ще припознаят сектите като вестители и носители на висша духовност. Влезете ли в секта, обвързана със Злото, където властва сатанизмът, обещаващ лесни, но невъзможни победи, излизането в зоната на Светлината ще е непосилно.

Уран засилва до крайни прояви мнителността, която при някои хора е способна да съсипе отношенията им, а други подтиква да се затварят в себе си и да се тормозят денонощно с мисли, изсечени в черни краски. Този негатив на Уран – изявени страхове към какво ли не, е допълнително засилен и от Плъха.

Уран засилва интуицията, но само призваните, посветените и избраните имат право на достъп до незримия свят. Всички останали, които искат да се докоснат до него, без да имат право, ще изживеят пълната разруха на своя душевен и материален свят, без гаранция, че ще имат сили да започнат отначало.

Печеливши са предпазливите, прозорливите, хората, които търсят грешките в себе си и не се чудят кого да винят за несгодите си. Наказанията валят над всички, превърнали в свои господари наивността в очакване на чудеса, глупостта, предоверяването, невежеството. Колкото е по-първично човешкото същество, толкова по-слабо ще усети наказанието на Уран.   

За мнозина първата половина на 2020-а е проверка за тяхната почтеност, воля, работливост. Издържат ли изпитанията, Уран ще ги зарадва с градеж на новото и заслужено от тях. Провалят ли се, ще бъдат възприемани от околните дори като ненужни, а разрухата, носена от господаря на годината, ще се превърне в ежедневие за тях, изключващо идването на по-доброто в живота им. През април и май промените са заложени при мнозина, дори и неочаквани – нова работа, преместване в друг град или държава. Лятото е спокойно, защото всичко, започнато от началото на годината, дава своите плодове. При някои богата реколта, при други плевели красиви, но горчиви, ялови. През летните месеци ще осъзнаем дали сме направили верните крачки в началото на годината на Плъха. Все пак, предупреждавам, преумората през пролетта на 2020 година може да породи проблеми с нервната система, раздразнителност, безсъние, депресия, тласкащи по-слабите хора и такива, вкопчили се в миналото, към отчаяни действия спрямо околните и себе си. Претоварването с физически труд през лятото, дори и при калени хора води до неочаквани травми, които може да се превърнат в изнервящи хронични болежки.
Парите ще се множат и при по-бедните заради пестеливостта на Плъха, който никога не се жали от недоимък, защото винаги спастря за черни дни. Металният плъх не обича да рискува и затова наказва авантюристите и любителите на хазарта във всичките му разновидности. Късметът е капан, в който не малко пристрастени ще загубят пари, имоти, жените си дори.

Уран руши, но и гради, отнема, но дава много повече и всеки от нас трябва да приеме и научи този кармичен урок. В противен случай следващите години ще бъдат много по-тежки за хората, вкопчени в миналото, в отживялото свое време битие и отношения, дори и да са подвластни на положителни планетарни аспекти и вибрации.