Родените във Везни са много чувствителни и добри любовници. Склонни са да търсят своята голяма любов, която често се превръща в любовна драма. След като изживеят разочарованието, са готови години наред да търсят своя идеален партньор, но за съжаление са прекалено меки и отстъпчиви и тази задача не е лека за тях. Тъй като Венера управлява знака Везни, жената Везни е опитна в изкуството на Любовта. Предпочита мъжът до нея да я обожава, да се грижи за нея, очите му да гледат само в нея и винаги да предусеща нейните желания. Ако е създала семейство и нещата не вървят както трябва, тя се превръща в заядлива, дребнава и вечно недоволна жена. Обожава тялото си. Обича да се излежава до късно и да бъде глезена със закуска в леглото.
Мъжът Везни се поддава прекалено лесно на ласкателства. Няма да се затрудните да го накарате да направи всичко за вас или да ви купи мечтания подарък, ако го обсипете с ласкателства и комплименти. Често попада в мрежите на агресивни жени заради нежеланието да наранява чувствата на другите хора. Лесно се влюбва, а когато е попаднал на неподходяща партньорка, предпочита да търпи проблемите във връзката или в брака, пред възможността да тръгне към раздяла, свързана с неизбежните проблеми и разправии. Когато решите да се жените, изобщо не го занимавайте с подготовката на сватбеното тържество. Той ще ви е благодарен за този жест. За него сексът е преживяване. Не е верен, защото не вижда нищо лошо в това да има няколко партньорки едновременно. Често между мъжете Везни се срещат бисексуални.
Когато се съберат двама партньори Везни, те непрекъснато ще си говорят и ще обясняват един на друг какво мислят. Ще кроят общи планове. За съжаление задушевните и спокойни разговори в началото на брака им след време ще се превърнат в непрекъснати безпочвени спорове, водещи до разправии. Ако чувствата им са силни, с компромиси от двете страни биха могли да изживеят живота си заедно. Няма да имат проблеми в материално отношение и ще успяват да задоволят стремежа си към лукс, красиви предмети, бижута и дрехи.