Каквото и да си говорим, ясно е, че ако се съберат двама партньори, родени в Телец, първото, което ще ги свърже, е желанието да си хапват вкусно. Кухнята ще бъде любимото място и за двамата, където ще си приготвят разни специалитети и ще си приказват сладко с часове. Жените Телци са приятно закръглени, верни съпруги и изпълнени с желание да се грижат за дома, съпруга и децата си. Те са в пълно съзвучие с мъжа Телец, който върви уверено към своята цел и ще дари на жената Телец мечтаната стабилност. Въпреки това между двамата партньори не са изключени проблеми. От една страна, трудно ще се откъснат от рутината на живота. От друга, и двамата са прекалено ревниви. Ако, не дай Боже, единият изневери и бъде разкрит, ще стане страшен скандал, който може да разруши за миг създадените отношения. Причината може да бъде в мъжа Телец, който иска да живее живота си така, както той прецени, а жената Телец няма да допусне да бъде пренебрегвана.
Ако бъдат избегнати такива авантюристични и предимно негативни емоции, двамата партньори могат да се радват на спокоен и хармоничен съвместен живот. Те имат много общи черти. Обичат еднакво природата, обичат земните неща, доверяват се на това, което могат да видят и пипнат. Ако на мъжа Телец му е потребно много време, за да изгради стабилното бъдеще на семейството, жената Телец търпеливо ще го подкрепя.
Естествено с типичната проява на инат и твърдоглавие от страна и на двамата няма да липсват кризисни моменти в ежедневието, които ще водят само и единствено до безизходица и затруднения в общуването. Въпреки това ще успеят да изградят отношенията си, но много бавно. Положително качество и при двамата е, че не забравят научените уроци.
Семейните партньори Телци могат да натрупат много блага в живота си и да ги съхранят. Прекалено сантиментални са, сърдечни и любящи, но и силни, търпеливи и емоционални, затова са едно уникално съчетание.