Стрелецът възприема живота като приключение. Тези хора умеят да грабнат щастливата случайност, затова и вярват в нея. Постоянно търсят нови впечатления и кроят планове. Често са склонни да преувеличават и украсяват, но приятелите им са свикнали и им прощават.
Стрелците са добри в любовта и секса. Хлътват в бурна любовна връзка, без да мислят за възможните разочарования. Както са страстни и способни на трайна връзка, така могат да се отдадат на разнообразие, за да са сигурни, че не са загубили своята независимост. С лекота се влюбват, но със същата лекота са способни да приключат отношенията си. Трудно създават семейство, особено през първата половина от своя живот.
Жената Стрелец обича да притежава и да бъде притежавана от партньора си. Открита и честна, тя не обича скуката и монотонния живот. Обича да пътува, но трябва да има до себе си партньор, с когото да сподели щастието си. В интимния живот търси обещаващ партньор, който освен с хармоничен секс, да я дари и с приятелството си, с романтични мигове и невероятни изживявания. В любовта тя е откровена и очарователна. Когато е разочарована от някой интимен партньор, тя не се колебае да му го каже директно, без да се замисля, че ще нарани егото му. Затова много жени Стрелци остават неомъжени.
Мъжът Стрелец също е човек на чувствата, с голямо, изпълнено с обич сърце. За съжаление е лесно раним, затова се страхува да създаде семейство и предпочита да е само влюбен. Когато се влюбва, не е склонен да приеме, че сключва договор, затова, също като жената Стрелец е откровен до нетактичност. Предпочита да държи отношенията си забулени в тайна.
Когато двамата партньори Стрелци създадат семейство, отношенията им ще се основават винаги на истината, колкото и горчива да е тя. Именно този факт е причината двамата никога да не скучаят. Трудно може да се каже, че са способни на тихи семейни вечери пред телевизионния екран, мълчаливо вглъбени пред купата с пуканки. При тях такива моменти са изключени, дори и когато са обидени един на друг. Непрекъснато ще водят словесен двубой. В сексуално отношение си допадат напълно. Единствената причина за конфликт или раздяла може да бъде липсата на стабилна материална основа, затова е необходимо не само да работят, а и да се научат да пестят пари за черни дни. В противен случай ще се наложи всеки да тръгне по своя път.