Скорпионът привлича неудържимо противоположния пол, въпреки че непрекъснато залита в крайности – от горещи чувства към ледена омраза. Прекалено чувствителен е, но в същото време не му липсва интелект и духовност. Винаги се стреми да получи онази силна обич, за която копнее през целия си живот. Бракът със Скорпион е труден, вълнуващ и бурен. Стреми се към личната си свобода, затова може да създаде семейство след своята 40-а година.
Жената Скорпион е чувствена и страстна и се отнася прекалено сериозно към любовта. В спалнята е прекалено взискателна. Най-големият є недостатък е ревността. Способна е постоянно да открива изневери, съществуващи само в нейното въображение. Може да вдигне грандиозен скандал и на публично място, ако заподозре партньора си в опит да ухажва друга жена. Знае как да постига целите си. Пазете се да не я разгневите, защото се превръща в разрушителна стихия. Не прощава предателството и не се спира пред никакви прегради, когато иска да си отмъсти. Ако сте є верни, тя също ще е вярна, добра съпруга, майка и домакиня.
Мъжът Скорпион е подвластен напълно на половата си мощ, която ръководи изцяло живота му. Подчинявайки се на нагона си, той не мисли за последствията. Въпреки че в очите на хората се превръща в непоправим Дон Жуан, той не се съобразява с чуждото мнение, а продължава да търси поредната любовна авантюра. Трудно се контролира, затова с него не е възможен просто флирт. Твърде лесно си създава врагове заради необуздания си нрав. Прекалено досаден е понякога, но пък в приятелствата е верен, ако не го предадат. За него сексът е игра, но за съжаление се впуска да завладява сърцата на жени, които са харесвани от много други хора. След това прекалява с ревността си, но трудно може да се промени.
Ако двамата партньори са родени в Скорпион, те са еднакво сложни и в чувствата, и в отмъстителността, и в ревността си. Прекалено властни са, за да допуснат да попаднат във властта на другия. Във всяка ситуация ще се борят за надмощие. Притежават силно развито собственическо чувство. Когато са на различно мнение дори и по най-незначителния въпрос, те неизбежно се хващат за косите и скоро връзката е изхвърлена през вратата и забравена, но не напълно заради предстоящото отмъщение. Ако създадат семейство, те непрекъснато се разделят и събират. Най-страшното е, че и двамата мъстят непрекъснато един на друг, ако са се наранили взаимно, защото всеки търси вината в другия, а не в себе си.