Съжителството между двама партньори, родени в Рак, си е цяло предизвикателство. Ако имате до себе си жена Рак, никога не ще успеете да разберете точно колко ви обича и дали чувството, което изпитва към вас, е любов или иска обсебващо да ви закриля. Тя е силно свързана с миналото и затова най-лесният начин да я отдалечите от себе си е да кажете нещо срещу нейните близки. Обича да готви вкусотии и да ви омайва с приказки. Отношението є към любовта е особено. Ако е влюбена, но мъжът до нея, въпреки че отговаря на чувствата є, не уважава брачната институция, тя е готова да му бъде вярна даже в разрез със своите разбирания. По същия начин е вярна и в брака, до степен на болезнено обсебване, с което е по-добре да не прекалява, ако иска да не отблъсне обекта на чувствата си. Държи да бъде обожавана и да го чува с повод и без повод. Ако не є правите комплименти, според нея я обиждате.
Мъжът Рак от своя страна винаги се нуждае от окуражаване, а забележките в интимните мигове го принуждават незабавно да се затвори в себе си. Както жената, така и мъжът Рак е прекалено променлив. Настроенията му преливат от агресия до безкрайно търпение и нежност. Трудно понася вулгарното поведение. Със сигурност ще го отблъснете от себе си, ако то за вас е приемливо. Той е галантен и обича да бъде ухажван. На жената, която е до него, няма да є бъде лесно да заживее според неговите представи. Ще бъде принудена да се примири както с многословието му, така и с отдръпването в черупката му, а също и с нежеланието му да се облича елегантно или според етикецията, когато отива на коктейл или тържествена вечеря.
Ако двамата партньори са родени в Рак, ще им бъде трудно най-напред да се измъкнат от черупките си и да си повярват. И за двамата на първо място са семейството и домът. По-често от здравословното ще изпадат в емоционални кризи, но няма да могат да си помогнат един на друг, защото всеки ще се вживява в поредната своя житейска драма, която винаги е “по-драматична” от тази на другия. Ще имат разправии по отношение на децата и тяхното възпитание, ще се карат кой да поеме водещата роля в брака. В интимния им живот също ще цари хаос, защото и двамата правят първо крачка назад, след това някъде встрани, но не осъзнават това и обикновено единият се обижда и решава, че другият не го желае повече. Ясно е, че двамата си приличат толкова много, сякаш са огледални образи, но в никакъв случай не мога да кажа, че ще успяват да се допълват. Прекалената им чувствителност, еднаквото им мислене ще са повод за безкрайни емоции, приключващи с разправии. Като сексуални партньори се привличат, но в брака ще им са необходими много усилия, много взаимни компромиси, за да оцелеят.