Когато две силни и егоцентрични личности, представители на Овен, се срещнат, те установяват, че са еднакво открити и честни в постъпките си, изпълнени с желание да гонят упорито целите си и да развиват интелекта си. За съжаление след тези приятни първи мигове на хармонични съвпадения настъпва мигът на отрезвяването. Причината е в тяхното нежелание да им се нарежда и да бъдат ограничавани. Ако са заедно, често ще избухват фойерверки на гняв заради опитите на единия да накърни личната свобода на другия. Сред родените в Овен се срещат и хора, подвластни на влиянието на другите планети или на колеблива вибрация, които приемат властта на партньора си, също Овен, и предпочитат да търпят и да премълчават. Въпреки това дори и травмирани душевно и разколебани представители на Овен, готови да се подчиняват на всеки, могат да се пробудят и да започнат разправиите. Причината, подтикваща дори и колебливия и неуверен представител на Овен да се пробуди, се корени във факта, че ако той се подчини изцяло на партньора си – също Овен, влиза в противоречие с основния закон на астрологията и започва да изневерява на същността на своя Слънчев знак.
Все пак, ако двамата партньори успеят да постигнат някаква хармония в отношенията си, да не се надяват на тишина и спокоен семеен уют. Невъзможно е да го постигнат.
Мъжът Овен ще сгреши, ако иска от жената Овен да пожертва кариерата си, за да се отдаде на семейство, деца и дом. Ако не контролира емоционалните си изблици, дори и най-търпеливата жена Овен ще го изостави веднага.
Жената Овен от своя страна ще се наложи да се примири с факта, че мъжът Овен иска да се изявява като едноличен управител на семейния живот и финансите. Естествено няма да се занимава с домакинска работа, но ще мърмори непрекъснато, че масата не е подредена според изискванията му, че покривката не е достатъчно бяла, че приборите не са тези, които харесва, и не на последно място, че сосът не му харесва на цвят.
В сексуално отношение партньорите Овен си подхождат, стига да си спомнят по-често, че не трябва да се грижат единствено за собственото си удоволствие, а и за удоволствието на другия. За съжаление и тук по-силна е жената Овен, а този факт наранява егото на мъжа Овен – още една причина за трудно съжителство в брака. Спокойствието между двамата партньори е невъзможно и заради управителя на знака – Марс.
Въпреки това, ако силно желаят да бъдат заедно, могат да постигнат мечтата си… макар и след много години борба за надмощие.