Когато двама партньори, родени в Лъв, са заедно, от една страна, между тях съществува истинска любов, от друг – те се обожават взаимно. И двамата са прекалено влюбени най-напред в себе си, а след това в партньора си. Това е факт, който е добре да приемат и да се съобразяват с него през целия си съвместен живот. Не на последно място е желанието, загнездило се и у двамата – да заемат първото място в семейния тандем. Ако още в началото на брачния си живот не изяснят кой ще поеме ръководната роля, проблеми няма да липсват. Ще бъдат склонни да се нараняват взаимно. Трудно ще поднасят извинение, потънали в гордо мълчание заради наранено его. Хармонията в отношенията им ще дойде, ако намерят компромиса, като си поделят първенството, колкото и трудна да им се вижда тази задача.
Ако са засегнати, за да оправдаят поведението си, двамата са готови на всичко, дори и на измислени причини, например, че са станали жертва на изневяра. Въпреки че са верни един на друг и страдат, те са готови дълго време да поддържат тази лъжа. Ако се налага по-продължителна раздяла, не е изключено да изневерят на партньора си, защото им е трудно да издържат дълго без секс даже и когато отношенията са формални и лицемерни, но чрез изневярата осъзнават, че се чувстват най-добре един с друг и тя само засилва чувствата им.
В компания и двамата се стремят да блестят. За да си спести конфликти, мъжът Лъв ще постъпи правилно, ако отстъпи главната роля на жената Лъв. На мъжа Лъв, иска или не, ще му се наложи да се примири с факта, че жената Лъв не е родена домакиня. Тя предпочита да гради кариера, както и мъжът Лъв, но е любяща съпруга и грижовна майка – тези качества не може да є се отрекат.
Мъжът Лъв е готов да харчи щедро, когато ухажва жената на мечтите си, а жената Лъв не се отказва от подаръци и луксозен начин на живот. Въпреки този факт, когато се съберат в семейство, е жизненонеобходимо да контролират разходите си, за да не изпадат в материални затруднения, които прикриват добре пред околните, но за съжаление не са рядкост. Липсата на пари при тях може да предизвика не само депресивни състояния, а и да доведе до сериозни здравословни проблеми. Може да окаже неблагоприятно влияние и върху сексуалния им живот, а той е от огромно значение във връзката им.
За да е стабилен бракът между двама партньори Лъв, те трябва да се възхищават искрено един на друг, да се подкрепят взаимно и да ласкаят егото си. Необходимо е всеки един от тях да позволява на другия да блести в светлината на прожекторите. Ще бъде чудесно, ако двамата успеят да си поделят тази светлина, защото ще бъдат най-щастливата двойка във Вселената на Любовта!