Двамата партньори, родени в Дева, не са склонни да показват чувствата си, нито пък да си губят ума от любовни трепети. За тях влюбеността води до хаос в живота и затова избягват любовната сфера. За разлика от другите знаци добре умеят да прикриват страстта си, а тя не им липсва. За да се поддадат на емоционални изблици, трябва да притежават асцедент или присъствието на няколко планети в други знаци. Мъжете, родени в Дева, привличат жените със своята практичност, но и с привидното си безразличие, което подтиква представителките на противоположния пол да се борят за тяхното внимание. Въпреки това чувствата не са на първо място в живота на мъжа Дева. Той предпочита да се отдаде на работа, кариера, спокойствие и хобитата си – а те може да са много. Именно хобитата са причина доста от мъжете Деви да остават ергени. И все пак, ако решат да сключат брак, го правят преди всичко от личен интерес. Мислят дълго, преди да направят решителната крачка.
Жената Дева обикновено знае добре какво иска от един мъж. Ако той не се досеща, тя със сигурност ще му помогне да вникне в интересите и желанията є. Обикновено и тя като мъжа Дева късно създава семейство. Въпреки това, когато го стори, е отлична съпруга, майка и домакиня. Сексът за нея е повече задължение, отколкото удоволствие, и това може да подейства отблъскващо на партньорите є.
Двама партньори, родени в Дева, могат да съжителстват в брак, въпреки че са по-подходящи за делово партньорство и приятелство. Двамата са еднакво незаинтересовани от редовния сексуален живот, но жената Дева като по чувствена често ще се принуждава да подсеща мъжа Дева, че връзката им не е само приятелска. Ако мъжът Дева забравя семейните си задължения и бяга от интимните мигове, между тях често ще избухва буря, защото жената Дева е чувствена и няма да се примири със семеен живот, в който е жертва на половинката си. За да избегне подобни моменти, се налага да бъде доста агресивна към мъжа Дева, защото само с нежни погледи и въздишки няма да успее да привлече вниманието му. Ако искат да имат успешен брак, двамата партньори Дева трябва да създадат семейство в по-зрялата си възраст, около своята 30-а година, защото ако са много млади, мъжът Дева ще започне да се държи със своята съпруга Дева като с жена майка.
За да имат нормален сексуален живот, е желателно и двамата да се откажат от желанието да анализират поведението си и да си посочват взаимно единствено недостатъците. И още един съвет: да не допускат скуката да се настани в живота им.
Връзката между партньори Дева може да бъде хармонична, защото те не са егоисти и няма да си отправят взаимно упреци, че единият работи, пък другият се забавлява.