Близнаците са особени в любовта. От една страна, се славят като отлични любовници, но от друга – са несигурни партньори. Прекалено привлекателни са, за да се задоволят само с един партньор. Стремят се да бъдат обичани, но приемат любовта като нещо, което светът им дължи, без да се чувстват задължени към любимите си хора. Флиртът е нещо обичайно за тях. Не са чужди на любовта, но заради непрекъснатия си стремеж към разнообразие превръщат живота си в търсене. Готови са да отделят душевното от телесното, страстта от истинската любов.
Връзката между двама партньори, родени в Близнаци, е нестабилна, защото и двамата се стремят към еднаква лична свобода. Такава връзка възниква обикновено съвсем неочаквано и изглежда несериозна. В началото двамата партньори взаимно се проучват в безкрайни разговори. За да заговорят за привързаност и вярност, за да бъдат (доколкото могат) постоянни в отношенията си и в чувствата, минава много време. Трудно допускат своето огледално изражение в сърцето си. Въпреки това се случва да признаят пред себе си, а след това един на друг и пред околните, че се нуждаят точно от такъв тип връзка. Тогава са верни и предани. Не трябва да очакваме, че двамата веднага ще се откажат от навика си да флиртуват. За да бъдат щастливи, е полезно да знаят, че трудно могат да бъдат слети в едно. Да постигнат взаимно доверие е въпрос на много време и още повече търпение.
След като двойният знак се е събрал с друг двоен знак, това са четири личности (та дори и повече) на едно място в две тела. Двамата партньори могат да очакват всичко – от най-доброто до най-лошото, или комбинация от двете възможности. В началото може да им е забавно да се гонят взаимно и никога да не знаят кой кого всъщност преследва. Ако двамата да подвластни на Близнаци със Слънце, Луна и асцедент в този знак, бракът ще бъде катастрофален. Ако обаче имат добри аспекти и комбинацията е успешна, те се превръщат в интересна и много стабилна двойка и могат да изградят щастливо семейство.