Автор: Светлана Тилкова-Алена

Венера, планетата на любовта, на обичта между хората, на брака и семейството, на благотворителността, на стремежа към хармония в отношенията, на изкуството и красивото в живота, в хората, в природата и във Вселената, но най-вече в душевността на разумните същества, населяващи планетата Земя, е властелинът на годината в съчетание с вибрация 6, носител на стабилност, равновесие и най-важното – орисваща ни да пожънем онова, което сме посели в предходните години, а то не е положително. Посели сме плевели, радваме се на бурени, изсмукващи градивната енергия на обществото ни.

Подвластната на Уран 2020 година, вместо да разруши старото и изживяло времето си, съсипа всичко здраво и годно за живот и градеж заради емоциите и омразата на мнозинството. В България както обикновено се случи обратното на нормалното. В това отношение обществото ни има здрави традиции. Още Ботев през 1871 г. написа: „Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.“

За подвластната на Меркурий 2021 година много предварително и много пъти писах: „Очаква ни трудна, по-трудна от предходната, изпълнена с повратности, напрежение, противопоставяне, изблици на омраза и насилие, политически хаос година, но и време на възход и градеж, ако разумът надделее над емоцията и омразата. Кое от двете ще изберем и как ще ги съчетаем, зависи от резултатите на изборите за Народно събрание и президент.“ След изборите на 11 юли написах: „Политическата война продължава, но няма да добруваме. Съдбата ще ни накаже да се случи онова, което е най-лошо за България и народа. Глупостта, непочтеността, измамата на изборите ще бъдат разплатени със страданието на всички – и на разумните, и на мразещите.“ Посочих верния път, че не харесва на мнозинството от сънародниците ни, е ясно, за да избегнем с разумни действия тегобите, на които сами се орисваме. Както често се случва, верният път се оказа нежелан. След вече забравената 2013 година България изживя 2021-а, първата си година на криза и разруха, от която астрологичната надежда, в най-добрия случай, е да започнем да излизаме след 2023 година.

В природата и живота нищо не съществува само за себе си. Новото, добро или зло, покълва от старото, затова и настоящата 2022 година на Венера ще се опита да внесе ред и хармония в мислите, душите и делата ни, в разделеното ни общество, но всичко, което се случва е стъпило на основата на предходните две години, тласнали България по пътя на хаоса, кризата и разрухата, чието начало бе положено през 2020 г.

Настоящата година на Венера повтаря като вибрация и планета управител политически и икономически кризисната 2013 г.

Венера ни учи и орисва на умението да ценим собствеността – личната и духовната, да уважаваме партньорите си – интимни и делови, като приемаме техните качества и право на мнение, за да сме си взаимно полезни. Не е изключено въпреки негативното наследство от предходната година и в най-коравосърдечните хора, склонни към агресия и престъпления, към кармична разплата с цената на физическо насилие и смърт, най-сетне да се появи желание да общуват с ближния си. Да не го унищожават заради битовизми или заради омразата, която таят към някой друг. Но, видиш ли, той, другият е трудната жертва, затова изливат агресията си, като съсипват лесната.

Ще се стремим да даряваме обич и да бъдем обичани, но само ако сме заслужили любовта на хората с хармонията, която създаваме със света около нас и в нас самите. Най-важният въпрос, чийто отговор ще получим едва в края на годината, е дали ще ни бъде позволено, дори и да искаме, да бъдем добротворци, защото Доброто побеждава трудно и бавно. През 2021 година властваха Злобата, Омразата и Агресията не само в обществен, но и в личностен план и на битово ниво, които и през 2022 година може да не допуснат да се възцари спокойствие и да продължат да гонят нереалните си цели без оглед на средствата. Предстоят ни 365 дни, в които редът и хармонията ще бъдат насилствено налагани от малцинството спрямо мнозинството. Ще бъдем ежедневно убеждавани, че сме спасени и даром сме получили доброто, което заслужаваме. Рехавите гласове, че даром дава само Злото, но никога не пропуска да си поиска непосилната цена и от личността, и от обществото, няма да бъдат чути.

Единствено от нас зависи да успеем да осъзнаем какви грешки сме допускали досега и да помислим как да ги поправим, но не с дарове чужди, а с усилия свои. Да се отдадем на любов, на щедрост, на добротворство. Да осъзнаем, че сме длъжни да щадим земята си, която ни храни и ни дава подслон да живеем, творим и се развиваме.

Като червена нишка през цялата година ще ни съпровождат силно изразените материални потребности и желания. Годината на любовта и хармонията този път е и година на меркантилността, далаверите и грабежа. Думи и дела са подчинени на мисли за пари, по-често за лесни пари.

Ето какво ще донесе новата 2022 година на България:

През първите месеци на 2022 година все още сме заслепени от емоциите и разрухата, която сами позволихме да нахлуе в битието ни през изминалата година на Меркурий. Заменихме напред и нагоре с назад и надолу, скрити зад високопарни лозунги за висок морал. Постоянните лъжи, повторени хилядократно, се възприеха за истина. Вместо позитивната същност на Меркурий, подтикваща към търсене на диалог и разбирателство, съзнателно беше използвана негативната – на постоянната лъжа и наглите измами, размътващи главите на по-лековерните, неинформирани и невежи хора. Да не забравяме, че Меркурий освен майстор на речта е и патрон на лъжците и измамниците.

Позабравено старо статукво се облече в нови дрехи, само и само да се докопа до властта, а късата памет на народа от суверен го превърна в употребен. Брожението, разделението и омразата между хората продължават да господстват с пълната си сила. Домашното насилие и агресията ескалираха до отдавна забравени висоти като продължение на съсипаните отношения през 2020-а, година на Уран, заради платените протести и семейните скандали, родени от политическото неразбирателство между брачни партньори и поколенията в един дом. Дълго ще останат в спомените ни починалите от пандемията хора, приятели, близки, познати.

В предходната година на редовни и предсрочни избори ¬осъзнахме тъжния факт, че българите в България и българите, живеещи в странство, са нещо напълно различно. Това разделение по-скоро ще се задълбочава. Все пак има шанс сънародниците ни, живеещи по света, в годината на Венера поне малко да коригират негативната си карма към родината България заради начина, по който гласуваха за партията на виртуален аватар, с което, нарочно или несъзнателно, ускориха срива на обществото и България. Как ли? Като си припомнят, че родината е една за всички тях, без значение дали са женени за чужденци и децата им са родени зад граница. Те, емигрантите, без значение как и защо са заминали, не бива да пренебрегват факта, че чужбина и държавата, където смятат, че са постигнали върхове, дори и с разкази за нереални успехи и богатства, може неочаквано да се превърне от втора майка в зла мащеха и всички те да се наложи да се приберат в тази нелюбима родина. Съхранете достойнството си и не забравяйте корените си.

В годината на Венера здравето на всеки от нас е следствие както от заложеното в личния му хороскоп, така и от негативните емоции, дълбоко пропили телата и душите ни в предходните две години. В годината на равносметка здравето ни ще поиска своето, а то за мнозина няма да е позитивно.

Грешките и провалите не бива да се прикриват, защото водят към нови грешки и кризи. Доверието на гласоподавателите към всички партии е силно разколебано. Дори фанатизираните поддръжници на уж новото статукво започват да осъзнават, че управляващите обслужват единствено собствения си властови и материален интерес. Не бива да се подценяват уж погрешно разбрани от нас думи на политици от съседните държави, защото през годината на Венера ще има опити за претенции към части от нашата територия заради неоснователни мечтания, но обидни за нас, българите. Дали това ще стане обществено достояние, не знам.

Езикът на омразата е правило в общуването и на моменти прехвърля всякакви граници. Характерно за политиците е да са витиевати в изказванията и действията си и сервилни към някой явен или скрит патрон. Особено нужна ще бъде категоричността при защита на обществения и националния интерес, както и отстояването на европейските изисквания на родна почва.

Трусовете сред парламентарно представените партии в боричкането им за постове в изпълнителната власт ще са без оглед на средствата, дори и с цената на физическо насилие. Отново идват на първа линия врачки, магове и екстрасенси, които изобщо не се притесняват за кармата си и за ударите от Съдбата, след като им се плаща, за да съсипят някого чрез болест или провал в живота посредством енергийно въздействие. Няма да ги спре и годината, управлявана от Венера, планетата на Любовта, но дали ще бъдат избегнати такива действия, зависи от морала на политиците, а той при мнозинството от тях е напълно обезценен.

През цялата година е засилен стремежът към красивото, хармонията и разбирателството, но предупреждавам да владеем емоциите и чувствата си, за да не си печелим врагове, демонстриращи лицемерно приятелство, които дълго ще ни вредят, докато ни се кълнат във вярност. Характерно за годината на Венера е изобилието на сватби, както и стабилизацията на отношенията не само при щастливите и хармонични семейства, а и при проблемните. Ще се родят много деца. През цялата година ще се изявят хората, отдадени на писателска дейност, публицистика и журналистика. От действията на всички нас и най-вече на медиите зависи стабилността на нашето общество.

На 27 октомври, на датата на своето създаване, България навлезе в година със съвпадаща вибрация 6 с годината на Венера. Този период е от 27 октомври 2021 до 27 октомври 2022 година и ни отправя следните предупреждения, утежняващи като цяло всичко, което предстои да изживеем през годината.

Кризата ще продължи и след 2023 г. и мракът ще е нашето битие, ако при предсрочни избори разумът отново отстъпи пред емоцията на любовта или омразата и мнозинството гласува, подвластно на омайни, но лъжовни думи заради физическо насилие за съгласие или тормоз от репресивен държавен апарат.
Войната между поколенията ще продължи с нестихваща агресия, а тя вреди на здравето на подвластните є заради ненужния гняв, изливан от мнозина, но и пречи на разума да води градивно напред държавата и народа ни.

Черната Луна господства в дните ни. От всички нас зависи дали ще се изяви с пълната си мощ, или ще е бледа сянка на своята сила. Допуснем ли сянката на Черната Луна да потопи в мрак интелекта и духовността, което е напълно реалистична възможност, ще се наложи да разплатим в кратки срокове през годината, всеки според стореното и като общество, натрупаната негативна карма от предходните две години.

Ретроградност на Меркурий

През 2022-а Меркурий ни подлага на изпитание с привидно четири ретроградни периода на движение, но заради прехода в предходните зодиакални знаци те са общо седем:

Меркурий е ретрограден във Водолей в периода 14.1.2022 г. – 13.42 ч до 27.1.2022 г.

Меркурий е ретрограден в Козирог в периода 27.1.2022 г. до 4.2.2022 г. – 06.13 ч

Меркурий е ретрограден в Близнаци в периода 10.5.2022 г. – 14.48 ч – до 24.5.2022 г.

Меркурий е ретрограден в Телец в периода 24.5.2022 г. до 3.6.2022 г. – 11.01 ч

Меркурий е ретрограден във Везни в периода 10.9.2022 г. – 06.38 ч до 24.9.2022 г.

Меркурий е ретрограден в Дева в периода 24.9.2022 г. до 2.10.2022 г. – 12.08 ч

Меркурий е ретрограден в Козирог в периода 29.12.2022 г. – 11.32 ч до 31.12.2022 г. за месеца, но продължава своята ретроградност в Козирог до 19.1.2023 г.