Автор: Светлана Тилкова-Алена

2021 година е подвластна на Меркурий и на вибрация 5 

Меркурий е планета на общуването, даряваща възможността да изявим интелекта си, но и предупреждаваща за нова заплаха да бъдат изричани непремерени думи, внушаващи в гневното нечуване на държавни лидери опит да омаловажат тяхното място на световни водачи и разпалващи нови конфликти. Планетата, която без ни най-малко колебание можем да наречем мост на съзнанието между духовното и материалното битие, нашият водач и учител по пътя към единение с Вселенския разум, но не даром. Едва когато осъзнаем духовното си начало, Меркурий ни позволява да облечем с достойнство одеждата на същества, равностойни на Разума във Вселената и ни следва от нашето първо до последното ни прераждане, независимо какъв е техният брой. Помага ни да учим уроците си и да постигаме чрез натрупания опит съвършенството, към което се стремим... или се налага с болка и страдание да усвоим. И въпреки че Меркурий е най-малката планета в Слънчевата система, заради значимостта на нейното влияние върху цялостното развитие на човечеството заслужава да бъде наречена най-голямата. Меркурий подпомага сътрудничеството и ни подсказва полезния начин на общуване. Разкрива ни букет от детайли за умението на хората да се изразяват впечатляващо чрез писаното слово, да говорят омайно или за неспособността им да общуват и причините, породили словесната и писмовна немощ в нечий личен хороскоп.

Меркурий разкрива способността ни да градим кариера, както и средата, в която обичаме да се движим. Помага на нашия душевен мир да не губи връзката с външния свят. Разкрива какви по-специални дарби притежава всеки от нас, към какво образование да се насочим. Формира отношенията ни с хората от нашето най-близко обкръжение, както и умението ни да се приспособяваме и да бъдем обществено активни. Ето защо е в наша полза да възприемем влиянието на Меркурий като възможност през 2021 година да осъзнаем по какъв начин мисли човекът до нас, хората около нас, съмишлениците и противниците ни, за да ги разбираме правилно, а и те нас. Така ще бъдат избегнати много конфликти – лични, професионални, междудържавни, религиозни.

Ето какво ще донесе новата 2021 година на България:

След годината на Уран, разрушил старото, ненужното, изживяло времето си, годината на Меркурий изправя държавата, обществото, всеки от нас пред изпитание. През 2021-а, годината на глобална промяна, пред нас има два пътя. Единият е на глобална положителна промяна, другият е на глобална отрицателна. Средно положение няма, на късмет не може да се разчита, доброто или злото, което ще изживеем, ще бъде единствено следствие от нашите действия.

Предпазливостта е крайно наложителна за мнозина, защото е затруднена реалната преценка на ситуациите, без значение дали са свързани с личния или с професионалния ни живот. Събитията, отнасящи се до междуличностните, междудържавните, политическите и икономическите отношения, ще бъдат трудно управляеми. Спокойствието и проявата на разум при разрешаване на проблемите са задължителни, защото ще е изявено импулсивното говорене и недопремисленото действие.

През 2021 година има избори и за Народно събрание, и за президент. Политическото противопоставяне се описва с една дума – война. Ако се допусне проливането на кръв, това ще е от полза на мечтаещите за власт, но не и за държавата и за народа. Борбата за тези избори започна през ноември 2019 година. Крайното до безчувственост противопоставяне между поколенията ще продължи през първите месеци на годината и ще започне да затихва през май, докато избухне отново през есента, все около изборите и кампаниите преди тях. Година, наситена с междуличностна омраза, която има силата да тласне държавата към глобална негативна или позитивна промяна, зависи кой ще спечели изборите.

Всяко решение и действие на правителството от първия ден на годината освен добре обмислено, да бъде обсъждано публично, за да не се чуват думи като „те си играят игричките тайно от народа“. Идат избори. Усложнената икономическа обстановка в България, от която всеки е потърпевш, ще търпим и с разум ще се наложи да се приспособим, без да можем да разчитаме на оптимистични и перспективни ходове. До края на юни ни повлияват нейните последици, а едва в периода от началото на юли до края на август можем да търсим с успех изход от неочакваностите, породени от случващото се, и нови възможности за финансова, икономическа и политическа стабилизация.

Годината налага хармония в междуличностните и междудържавните отношения, но няма да допусне чужда намеса в управлението на България, което вече е знак кой се очертава да бъде победител на парламентарните избори.

Особено важен за държавата е периодът април – юни, когато заради нечие отнето материално статукво, заради материални стремежи и заради мечти за власт с цел лично облагодетелстване аспектите на планетите предупреждават, че са възможни диверсии, провокации, манипулации на обществото, водещи към сериозни и вредни за държавата и народа промени, ако бъдат допуснати. Задълбоченото обмисляне и действие за справяне с желана от вредителите на България политическа криза няма гаранция, че ще доведе до успешното й преодоляване. Ако ли политическата криза стане факт, това ще бъде поредното ново начало, но отново през много страдания за отделния човек, обществото и правителството. Предупреждавам своевременно за тази опасност, за да бъде избегната.

Есента е характерна с икономически растеж и финансова стабилност за България и народа й, ако разумът е надделял и политическата криза е избегната. Ако ли не е – обръщайте левовете в евро.

Успешно постигаме поставените цели и в личен, и в общодържавен аспект в края на октомври до ноември. Въпреки привидно краткия срок приключваме с важни задължения, които ни отварят нови врати по пътя към личностния и държавен възход.

Предупреждението на планетарните аспекти е през последните два месеца на годината да не се впускаме в осъществяването на идеи, за които нямаме международна подкрепа, особено ако са свързани с големи инвестиции, за да не предизвикаме без време финансови проблеми в държавата. На всяка цена трябва да избегнем проблемите, които си създаваме сами, за да не се наложи повторно да изживеем мътните, зли времена след преврата през 1989 г.

Успехът е с България и нейния народ, но дали заложеното от планетите ще се превърне в реалност, зависи от нас самите, от нашите и на правителството действия, от правилната оценка на предложенията и обвързването с новите ни делови партньори. Най-желаният подарък за следващата 2022-а, годината на Венера, ще бъдат положителните резултати, поставили основата за спокоен и материално по-богат живот в България през 2021! Ако всички се постараем, ще получим желаното! Планетите ни даряват шанса за успех с общи усилия и без омраза помежду ни.

Ретроградност на Меркурий

Меркурий е ретрограден във Водолей в периода 30.01.2021 г. – 17.52 ч до 21.02.2021 г. – 02.52 ч

Меркурий ретрограден в Близнаци в периода 30.05.2021 г. – 01.34 ч до 23.06.2021 г. – 01.00 ч

Меркурий е ретрограден във Везни в периода 27.09.2021 г. – 08.11 ч до 18.10.2021 г. – 18.17 ч