2020 година е подвластна на Уран и на вибрация 4

Уран е планетата на мощните вибрации на позитивна Вселенска енергия, откъдето черпим с пълни шепи... или никак в зависимост от собствения ни избор, знания, интелект. Нашият далечен небесен съсед ни помага да градим новото и оригиналното, независимо че се слави като творец и носител на разрушенията заради неправилното тълкуване на това понятие. Причината за неговото съществуване и наслагване като качество във времето и пространството е неосъзнаването, че преди да градим новото, сме длъжни да разрушим, да премахнем, да прочистим Земята, обществото, или самите себе си, нашата душевност от старото и ненужното. Не го ли сторим, старото няма да допусне съграждането на основите на новото и заради неправилното възприятие на понятието „разруха“ можем да убием в зародиш прогресивното, смисленото, напредъка – планетарен, междудържавен, личен. Уран ни помага да прозрем начина, по който искаме околните да ни забележат, да бъдем видени и запомнени, да не сме живуркащите в сянката на някого или на нищото, посредствени човешки същества, част от общата маса.

Нашите планове не бива да ни противопоставят на обществото. Напротив, в наша полза е да вървим успоредно с него, а когато пътищата ни се пресекат с хора, проявяващи неразбиране към нас, да сме убедителни или да им обърнем гръб, защото сме осъзнали, че вървим в различни посоки. Уран управлява науката, откритията, изобретенията, окултизма, езотериката, астрологията, всичко, свързано с природата и нейните неумолими закони, чието неспазване може да разруши планетата и унищожи живота на нея, но и да го съхрани и развие. Уран ни води към промените, към революциите, но в полза на човечеството. Ако си вредим, това е правото на наш личен избор.

И през 2020 година привързаността ни към традициите ще бъде разчупена. Част от тях ще бъдат разрушени заради двете плутонови нули и сблъсъка на три поколения с различно разбиране за живота. Този е начинът да съгради новото, дори ако се наложи Уран да го роди от пепелта, където времето е скрило забравени и полезни знания и умения. Те ще бликнат отново през 2020 година.

Уран – планетата, носител на мощен енергиен поток, подпомага изявата на интелекта и води света и хората към мощното им духовно и еволюционно пробуждане. Цената обаче може да е висока – земетресения и наводнения, с които да ни напомни за силата на природата заедно с Нептун, който продължава да е в Риби. Положението на Уран в хороскопа дава информация в каква област сме склонни да се впуснем в новото, неизвестното и до каква степен то ни привлича. Планетата е свързана с активната мозъчна дейност и неспокойната у мнозина нервна система, дори и на планетарно ниво – планетата е жив организъм, който попива нашите трепети, положителни или негативни. От нейното влияние и положение през годината зависи дали сме заредени с желание да творим, с оригиналност и интелект, или мнозина ще изберат да се скрият сред по-посредствените маси на обществото и да се превърнат в невидими заради личните си подсъзнателни страхове, без да осъзнават, че след време трудно ще възстановят загубените позиции. Помнете – една година е миг вдишване за Вселената, но за нас е изпитание, за което след 12 месеца получаваме награда и наказание.

Характерни за годината са множество трудности във всяко отношение, които, често неочаквани, ни учат на постоянство и рутина, на умение да бъдем издръжливи и търпеливи. Този е пътят да постигнем целите си, да се развиваме, по-лек няма.

Уран подтиква към усилна работа, учене, обогатяване с необичайни знания. В наша полза е да помним, че всичко, което ни се случва, сме длъжни да подлагаме на задълбочен анализ и да си даваме ясна сметка дали сме на мястото си или сме се отклонили, дали се налага бързо да се върнем обратно или да продължим в новата посока, въпреки че неочакваностите ни дебнат отвсякъде. Препятствията са предизвикателство към доказване на нашите възможности, но крачката от върха на успеха до пълния ни крах е само една.

Често ще изглеждаме загадъчни и ще бъдем неразбрани, защото не само родените във Водолей, а и всички останали ще живеем в собствено време, различно от времето на околните, което изисква да се отклоним от чисто материалните си стремежи и да поемем по пътя на духовните или да намерим златната среда между духовното и материалното в живота си. Уран изисква да уравновесим кармата си, затова е необходимо да приемаме без емоция, разумно и спокойно изпитанията, които Съдбата ни поднася, за което мнозина няма да имат сили и воля. Не научим ли през годината на Уран този кармичен урок, следващите ни години ще бъдат много по-тежки, дори и да са подвластни на положителни планетарни аспекти и вибрации.

С търпение ще съумеем да подготвим успешно навлизането си в 2021 година, подвластна на Меркурий и на вибрация 5 – планетата мост между духовното и материалното, която ни учи да общуваме. Година на поврат, който е важна крачка към приемането ни във Вселенската общност. Дали това ще се случи и кога, зависи от нашите действия и умение да сме Човеци, разумни и добронамерени през 2020-а – годината на Уран.

Години на Уран са: 2020, 2029, 2038, 2047, 2056, 2065...

Ето какво ще донесе новата 2020 година на България:

В началото на годината сме подвластни на неувереност, емоции и залитане в крайности, докато осъзнаем какво търсим, какво целим и какво искаме да постигнем. Засилва се неимоверно интуицията, но само призваните, посветените и избраните имат право на достъп до незримия свят. Всички останали, които искат да се докоснат до него, без да имат право заради влиянието на Уран, ще изживеят пълната разруха на техния стабилен душевен и материален свят, без гаранция че ще имат сили да започнат отначало. Печеливши са предпазливите, прозорливите, хората, които търсят грешките в себе си и не се чудят кого да винят за несгодите си. Наказанията валят над всички, превърнали в свои господари наивността, в очакване на чудеса, глупостта, предоверяването, невежеството. Колкото е по-първично човешкото същество, толкова по-слабо ще усети наказанието на Уран. Грешим не само всеки сам за себе си, а и на междудържавно и планетарно ниво, ако вместо да сме способни и прогресивни индивидуалисти, които налагат правилата на поведение и водят обществото, а и човечеството в нова, по-добра посока на развитие, се поддадем на омайните лъжи на същества, устремени да покорят света и да властват над хората, уверени, че са призвани... но неосъзнали, че не са избрани. През 2020 г. сектите нахлуват агресивно напористи дори и в държави, които са били недостъпни до този момент. Хората с по-семпла душевност ще припознаят сектите като вестители и носители на висша духовност. Влезете ли в секта, обвързана със Злото, където властва сатанизмът, обещаващ „лесни, но невъзможни“ победи, излизането в зоната на Светлината ще е непосилно. Малцината отскубнали се с години ще лекуват душевни травми или ще изберат сами да приключат живота си.

През второто тримесечие, набрали смелост и изяснили целите си, сме по-независими, устремени да съхраним личната си свобода. Това желание ще е особено силно изявено при родените във Водолей и при хората, които имат Луна или асцедент в този знак, което ще ги подтиква към импулсивни и необмислени действия. Енергични и изпълнени с желание за активност, следваме целите, но ако искаме да жънем успехи, не бива да сме прибързани.

За поредна година управляващите в България са подвластни на ежедневни трудности във вътрешен и международен план заради Уран, който ги засилва, и заради рождената дата на България като вибрация на годината, която ги удвоява. Безмерното бърборене от страна на институциите, които вместо да работят ръка за ръка, ще продължат да се противопоставят на най-висше ниво, твори неувереност и нежелание, дори отказ на народа ни да се съобразява със законите на държавата. Правителството е подвластно на трудна година за България, на трудна година в първата й половина за министър-председателя и година на емоции за президента.

Ако разумът отстъпи, е възможно противопоставянето да избухне в крайни проявления. Премиерът и министрите да премълчават до последния момент за намеренията и плановете си, където е възможно, за да избегнат злонамерените удари на родна почва, а и от други държави заради родни предатели във всички нива на йерархичната стълбица. Предателите ще се множат във всички сфери на живота. Опитът за нахлуване с думи и дела в лична територия води до агресия, нерядко крайна. Много от довчерашните невъзможни фантазии в годината на Уран ще се превърнат в научни достижения.

Желанието на мнозина да покажат знания, интелект, блясък ще ги подтикне да превърнат в цел битките си за надмощие. Предупреждението е към хората, скрили се в черупката на спомена за миналото и отричащи прогресивното мислене и всичко ново. Имахме среща с такива от страниците на печатните медии в годината на Юпитер, отрицатели на доказани знания, фанатици, дърпащи човечеството към пропастта на нищото, където има само его, борба за надмощие... на егото и последваща кухота. Такива хора не осъзнават, че вървят към пълната си самоизолация и живот в самота.

Уран повлиява родените във Водолей и в останалите зодиакални знаци с асцедент или Луна в този знак, но има и други важни положения на планети, на които сме длъжни да обърнем внимание. На първо място са ретроградните планети.

Марс е на своя трон в Овен от 29 юни до 31 декември 2020 година. Мощното му влияние в неговия знак е способно да разпалва войни и неочаквани междудържавни конфликти, обвързани не само с териториално или военно разпределение и надмощие, а и с кражба на интелектуален труд, значим за развитието на цялата планета. Длъжни сме да притъпяваме агресията на всяка цена, за да избегнем множенето на случаите на домашно насилие и битовите убийства. Колцина ли ще успеят?

Сатурн е на своя трон в Козирог в периода 1 януари до 22 март 2020 година и засилва професионалните и материални стремежи на мнозина, особено на родените в знака, което е знак за внимание.
Уран в комбинация с Марс ще наказва светкавично, болезнено и неочаквано всички хора, предприели действия в нечия вреда.