2016 - годината на Огнената маймуна

Годината на Огнената маймуната започва на 08.02.2016 г. в 16.39 ч. българско време и продължава до 28 февруари 2017 година. Маймуната управлява часовете от 15.00 до 17.00 ч. Отговаря на лятото и месец август. Елементът й е металът. Съответства на зодиакален знак Лъв.

Изминалата 2015 година на Дървената овца (коза) опита да ни наложи по-спокоен и умерен ритъм на живот, но не успя. Станахме свидетели на не малко убийства, самоубийства, автомобилни катастрофи, кармична мъст и насилие у нас и по света. Въпреки стремежа на Овцата (Козата) към мирно съжителство, хармония и компромиси международните конфликти и военните действия бяха не само факт, но и по-агресивни, с безброй невинни жертви. Мнозина са опитаха да станат по-човечни и отговорни към хората и света, но други избраха пътя на агресията, като често целите им не бяха осъзнати, поради което мирът на Земята така и не стана ежедневие за всички. За пореден път, дори и с подкрепата на Сатурн, не успяхме да осъзнаем, че в 21 век агресията не е начинът на общуване между държавите по света, нито причина за завземане на територии. Спечелихме приятели, но не малко се оказаха лицемерни ласкатели, с които ще се наложи да чистим си общата негативна карма и в годината на Маймуната. Мнозина бяха постоянно недоволни от Съдбата си, все нещо им липсваше, но всъщност си имаха всичко, дори и повече от обичайното. Допуснаха грешка, че търсиха вината за неуспехите си в околните само защото не са били отговорни за действията си или им е липсвала инициативност и достатъчно воля, за да се справят със задълженията си. В политически план годината на Овцата донесе възможност за разрешаване и затихване на проблемите в световен мащаб. За съжаление за пореден път не успяхме да се сработим с влиянието на Сатурн – планетата на кармата, на чиято номерологична вибрация е подвластна 2015 година, и с годината на Овцата, за да избегнем междудържавните конфликти, разпалващи малки и големи войни. Не подобрихме, а утежнихме кармата си, защото мнозина лидери на държави не успяха да потиснат своето лидерско или фанатизирано его, за да се отдадат на анализ и верен самоанализ. Планетата през 2015 година не получи своето по-добро развитие, каквото не бихме могли да очакваме и през 2016 година.

2016 година е годината на Огнената маймуна

Маймуната е много умна, умее да се шегува, да разсейва напрегнатата обстановка, да играе роли, но е непочтена в отношенията. Това нейно качество ще допадне на всички хора, решили да постигат целите си по нечестен начин или да дават големи, но празни обещания и да мамят наивниците, които лесно ще допуснат да бъдат мамени. Можем да очакваме бум на измамите – телефонни, документни, морални и материални. Заради факта, че Маймуната е себичен егоист, в нейната година у мнозина ще се засили егоизмът и липсата на взаимно доверие. Хората, които не притежават достатъчно знания и умения, ще се опитват без скрупули да потискат по-знаещите. Изпразнената от съдържание суета, посредственост и арогантно безличие ще се опитат да властват над мъдростта, опитността и знанието. Подобни хора биха могли и да поискат да попълнят празнотите в знанията си, но това ще стане не с мисъл и интелект, а с помощта на паметта, която механично ще запомня и възпроизвежда нужното, без да успява да го тълкува правилно. Годината непрекъснато ще ни сблъсква с хора, които ще разчитат преди всичко на умението си да блеснат и заслепят околните, за да не бъде разкрита посредствеността им. За съжаление тези характеристики няма да подминат и нашите управници. Непочтените действия на някои от тях ще навредят на държавата, на нас самите и на авторитета ни зад граница. Маймуната е безскрупулна, хитра и ловка, а на тях им допадат именно тези качества, чрез които не само ще лъжат народа преди предстоящите президентски избори и не само тогава, а и ще играят двойна игра, ако им носи мечтания богат живот. Голяма работа, че някой страда и гладува! Нали на тях им е добре. Уви, преосмислянето и обратът в положителна посока при част от нашия политически „елит“ са невъзможни.

Мнозина ще се възползват от всеки и всичко за собственото си облагодетелстване, особено ако ръководят големи предприятия или работят в съдружие... тежко на съдружниците им.

Годината на Маймуната ни дава възможност да разрешим много проблеми, но ако действаме решително и бързо, за да не пропуснем подходящото време. Ще имаме право на избор да поемем или да отхвърлим ръководната роля поне за собственото си съществуване. Ще постъпим правилно, ако разчитаме на своя труд, а не на другите хора. Даром никога нищо не идва. Не трябва да говорим празни приказки, за да не разочароваме и отблъснем хората от обкръжението си.

Ще бъдат разбулени тайни от световен мащаб, които са свързани с политиката, дипломацията, търговията, промишлеността, а хората, които ще сторят това, ще получат известност и нови възможности за развитие и изява.

За да не си печелим врагове, които ще се превърнат в кармични заради влиянието и на Марс, е необходимо в годината на Маймуната да преценяваме внимателно действията си и да мерим думите си, за да не отблъснем хората от себе си.

Любовните отношения през годината ще бъдат непостоянни, но дори и любовните драми трябва да приемаме с чувство за хумор, ако искаме да избегнем самотата. В първите четири месеца на годината ще се радваме на щастието си. Вторите четири месеца ще оправяме обърканите си или провалени планове. През последните четири месеца с внимание можем да се опазим от нови житейски проблеми и драми.

Ще завърша с това, което ни носи Огнената маймуна, в чиято власт е 2016 година – ще развиваме интелекта си, ще сме изпълнени с енергия жизнени и неуморими. Амбициозни, ще преследваме целите си, дори с инат и... доза непочтеност. Уви, такава е Маймуната.

{* *} {literal} {/literal}