Годината на Дървената овца (коза) започва

на 19.02.2015 година в 01.47 ч. българско време. 

През 2015 година съгласно източния хороскоп навлизаме в една наистина спокойна година в сравнение с драматичната година на Коня. Първата ни задача е да създадем хармония в самите себе си, а също и с околните. Нашата чувствителност се засилва. Ще бъдем по-отворени и съпричастни към проблемите на хората, но не ни е позволено да правим непоискано добро, за да не получим в ответ зло. Засилват се отговорностите ни към семейството и дома. Ще сме продуктивни, но и чувствителни до болка заради незначителни критични думи.

Характеристиката на Дървената овца, в чиято власт навлизаме през 2015 година, е прекалената є добрина. Готова е винаги да се притече на помощ и да помогне дори и ако трябва да угоди на другите, но понякога в своя вреда. Ето какво не бива да допускаме ние самите през нейната година, защото вместо да творим положителна кармата, ще се получи обратното – заради непоисканото добро ще си печелим врагове.

Едната от задачите на хората, родени в годината на Овцата, а и на всички останали, докато сме в нейно влияние, е да не отстъпваме бързо пред желанията и волята на околните, да отстояваме мнението и най-вече интересите си. Дървената овца ще успява във всички финансови дела и ще просперира в професионално отношение.

Като цяло заради нейните характеристики ще сме изпълнени с доза песимизъм, но бързо можем да го претворим в оптимизъм, ако попаднем в нашата среда и не се опитваме насила да се приспособяваме там, където не ни е мястото.  Ще търсим среда, която ни дарява спокойствие и сигурност. Въпреки това сме длъжни да съхраним нашата независимост. Елегантността и очарованието, което ще блика от нас ще ни печелят приятели, но между тях ще има и ласкатели, от които е добре да се предпазим преди всичко като не разкриваме плановете си и не споделяме личните си тайни.

Често ще сме недоволни от Съдбата си, все нещо ще ни липсва, но когато се огледаме, ще установим, че си имаме всичко, просто си мърморим, въпреки че сме постигнали повече от обичайното. Ще се стремим да даваме насоки на околните, да управляваме живота им и ще се правим на слепи и глухи когато ни упрекват, че нямаме право на това.

Не бива да търсим вината за неуспехите си в околните само защото не сме били отговорни за действията си или ни е липсвала инициативност и достатъчно воля, за да се справим със задълженията си.

Хора на ръководни длъжности ще се замислят дали не е по-добре да  се оставят в нечие подчинение, да си купят спокойствието и да избегнат вероятните проблеми със законодателството.  Успех в професионално отношение ще жънат хората на изкуството, актьорите, художниците. Търговията през годината на Овцата ще е с привидно необясними възходи и спадове заради чести моменти на невъзможност да рекламираме добре стоката си и услугите, които предлагаме.

В политически план годината на Овцата носи възможност за разрешаване и затихване на проблемите в световен мащаб. Ако успеем да се сработим с влиянието на Сатурн – планетата на кармата, на чиято номерологична вибрация е подвластна 2015 година, и с годината на Овцата, ще избегнем междудържавните конфликти, разпалващи локални и, пази Боже, глобални военни действия и ще подобрим кармата си. За жалост тази вероятност изисква потискане на лидерското или фанатизираното его на един или друг държавен лидер, на анализ и верен самоанализ. За жалост бъдещето на планетата през 2015 година се свежда до думата АКО!

{* *} {literal} {/literal}