Годината на Дървения кон започва на 30.01.2014 година.

Конят управлява часовете от 11.00 ч. до 13.00 ч.
Отговаря на лятото и месец юни
Елементът му е Огън
Съответства на зодиакален знак Близнаци

Всички родени през 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014 г. са под влияние на Коня.

2014 година е годината на Дървения кон. Той е грациозен, чаровен, сексапилен, мощен и много подвижен. Трудно може да бъде спрян в устрема му към нови хоризонти. Такива са хората, родените в неговия отрязък от време.

За представителите на Коня, а и за всички нас, родените в другите зодиакални знаци от източния зодиак, годината, която е в негова власт се характеризира със стремеж към свобода, към независимост, с нежелание да спазваме правилата, които ни налага, отказ да даваме обяснение заради тяхното неспазване само защото сме възприели правилото, че Създателят или този, който сме си избрали за Бог, е наш единствен съдник, а ние даваме отчет само пред него и пред себе си.

Интересното е, че мнозина ще съумяват да убедят околните в своята истина и правило на поведение и да ги поведат след себе си, внушавайки достойнства – реални или измислени, за своите лидерски качества. Няма да липсват и непрекъснато спорещи и доказващи правотата си хора най-вече сред политиците, но с тенденция да не получат от избирателите си доверието, на което се надяват.

Дървеният кон характеризира хората, родени в негова власт, като добродушни, жертвоготовни, дружелюбни, щедри. Общителността им често им вреди, защото са омайни събеседници, но трудно се отървават от досадници, които искат да си говорят с часове с тях, като им пречат да работят или им отнемат личното време.

 

Работят отговорно и са отлични партньори и съветници. Обичат светския живот. Притежават високи морални норми на поведение и никога не биха предали хората, които са им се доверили.

Годината на Дървения кон ще ни донесе много оживление и активност.

 

Ще получим шанс за развитие, за постигане на привидно невъзможни цели, при това бързо, защото няма да бездействаме и да чакаме чудеса. Добре е да сме пестеливи.

В края на годината ще сме доволни, но изтощени от работата, от промените, които ще са непрекъснати и неочаквани. В икономиката настъпва време за оптимизъм. В политиката и дипломацията ще е по-скоро трудно, защото ще има много междудържавни спорове и тенденции за създаване на нови и заличаване на стари и многогодишни отношения.

Политическият живот на планетата, а и у нас ще се прекрои. Дай Боже да е за добро!

{* *} {literal} {/literal}