Премиерът Бойко Борисов е в лична година на запознанства. Да преценява добре хората, които допуска до себе си.

Октомври е трудният му месец във всяко отношение. Длъжен е сам да надмогва препятствията, породени от независещи и непредвидими причини. Търси ли помощ, ще му бъде отказана. Получи ли помощ, тя ще има за цел бъдеща вреда. Месецът е изпълнен с умишлени проблеми, създаващи напрежение в обществото. Целта е обичайната – срив на управлението и мечти за предсрочни избори. Опозицията, парламентарна и извънпарламентарна, е в истерична емоционална криза, която е причина за подклаждане на недоволство сред народа.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е в лична година на анализ и обогатяване с нови знания.

През октомври е в месец на материална стабилизация, но и на кармична разплата. Съветвам го да е внимателен и да се оглежда на всички страни. Напрежението в политическия живот на държавата нараства и не е изключено да се наложи дори намесата на неговото министерство за успокояване на провокирано обществено брожение. Опитите, преминаващи в истерия, да бъде дестабилизирана държавата чрез неочакван подход, се увеличават.

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров е в лична година на анализ и осъзнаване на грешките.

През октомври го съветвам да бъде особено внимателен в думите си, да е умерен с критиката, но директен, когато е в правото си. Не бива заради негови действия да провокира разногласия в коалицията, които – привидна пушилка, ще бъдат използвани от опозицията. Да не забравя, че ако не подплатява всичко с факти, ще бъде честа мишена на безпричинна критика, която от своя страна го наранява и предизвиква към агресивно и непремерено говорене.

Лидерът ДПС Мустафа Карадайъ е в лична година на стабилизация.

През октомври е в негова полза да подложи на анализ действията си, действията на съпартийците си и да успее да разбере на първо място най-наболелите проблеми в партията, на която е начело. Не го ли стори, до края на годината е орисан на неприятни изненади, на неочаквани удари от хора, на които е разчитал и се е доверявал, само защото са решили, че има опасност да ги отдалечи от публичния политически живот на държавата и от светлината на прожектора.

Вицепремиерът Валери Симеонов е в личната си година на ново начало.

Месец октомври му налага Съдбовно подчинение, което за напористостта на Валери Симеонов има силата на Съдбовно наказание... и греши. От него се изисква да не е прибързан в думи и действия, да не надскача възможностите си и да не излиза от рамките на правомощията в поверения му ресор. Само така ще избегне проблемите в отношенията с парламентарно представените партии и разправиите, които са неминуема част от ежедневието му, ако отново се остави във властта на критикарската си нагласа.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е в лична година на ново начало.

Корнения Нинова е в личен месец на Съдбовно подчинение, който е в пълно противоречие с годината й на ново начало, и устрема й бързо, без оглед на средствата, да стане премиер на България. През октомври, както заради нейната лична вибрация, така и заради личната година на БСП след последната регистрация, и от нея, и от съпратийците й се изисква такт, търпение, умереност, нещо, което дори и на теория е невъзможно. Пътят към властта все още е само мечта и всички камъни, които хвърлят по правителството, ще се връщат като бумеранг към тях.

Президентът Румен Радев е в лична година на материални стремежи, в която мислите му са обсебени само от пари, но и на кармична разплата.

Октомври го орисва на безкрайни емоции, предимно негативни, на изострена чувствителност, на криза в отношенията му дори с подкрепящите го народни представители, както и с правителството, на опити да доказва чистотата на своята душевност, на които никой не вярва. В негова полза е да избягва всякакви публични изяви, срещи и разговори на междудържавно ниво, а подписването на спогодби, доколкото са свързани с правомощията му, е недопустимо, защото е във вреда на България, но най-вече на него самия. Би било добре да сработи чувството му за морално себесъхранение.

Кметът на София Йорданка Фандъкова е в лична година на емоции, когато трябва да приключи с всички тегнещи й отношения и да се освободи от хората, които я предават.

След емоционалния септември в емоционалната й лична година кметът на София е в месец октомври, поднасящ възможности за ново начало, нови договаряния, свързани със столицата, но и в личен план. Съветвам я да крачи бавно по пътя си, дори и ако й се иска да полети, а разумът й да не допуска омайните слова на сладкодумници да я убеждават в нечия несъществуваща правота, за да бъдат дадени пари за инвестиции в носещи проблеми проекти – изборите са догодина. Да гледа под лупа всеки поднесен й договор, за който плаща общината. Опитите за измама ще са чести.

{* *} {literal} {/literal}