Премиерът Бойко Борисов е в лична година на запознанства. Да преценява добре хората, които допуска до себе си.

През февруари е в месец на глобални промени, но за пореден път само от него зависи дали ще са положителни или негативни и какви последици лично за него ще донесат следващите девет месеца. Натискът върху него ще е огромен, по-често невидим за обществото, но не бива да се отказва от целите и пътя си. Няма да са изключения неочаквани нападки, които е длъжен да приема като изпитание на волята си, спокойно и без да отвръща на ударите дори със словесна агресия.

 

Лидерът ДПС Мустафа Кара­дайъ е в лична година на стабилизация.

През февруари е орисан на материална стабилизация, но предимно в лична полза, а този факт води до неприязнено отношение от страна на неговите съпартийци и избиратели, ако стане обществено достояние. Рискува да срине авторитета си, който се крепи на тънка, почти невидима нишка, особено след като не си е взел поука и не е направил усилие да промени начина си на говорене при публични изяви. Реши ли да работи за личното си облагодетелстване, обвързано с приходите на партията, мястото му на лидер е под въпрос.

 

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов е в личната си година на ново начало, което го зарежда с прибързаност.

През февруари да внимава с общуването, с познанствата, за да не се окаже обграден от използвачи или измамни ласкатели, опитващи се да го принудят да работи за кауза във вреда на сегашното управление. Разумът му отхвърля възможността да се поддаде на странично влияние, но е реална опасността при частен разговор да използва нелицеприятни определения за негови съпартийци или коалиционни партньори, които впоследствие да достигнат до широката общественост, преиначени и натоварени с несъществуващи обвързаности. Съветвам го да си сложи цип на устата, за да не съсипе сам шансовете си да завърши своя мандат като депутат.

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е в лична година на ново начало до рождения си ден през януари, а след това навлиза в лична година на Съдбовно подчинение.

През февруари е подвластна на трудности, породени от странични и неочаквани фактори, които няма как да избегне. Причината за неумението да ги вижда и блокира са безкрайното й его и властолюбие, които през този месец са изцяло в нейна вреда, ако е допуснала необмислени критични забележки, надхвърлящи допустимите граници, което при нея е обичайно състояние. Заради тях е възможно да попадне под ударите на подкрепящите я в сянка у нас и зад граница, които ще са безпощадни до степен да съсипят мечтанията й за възходяща политическа кариера.


Президентът Румен Радев е в лична година на материални стремежи и кармична разплата.

Каквито и да са действията му през януари, през февруари, в месеца на ново начало, но и прибързаност не е изключено да направи неочаквано крачка към лично облагодетелстване, за да не пропусне благоприятния според него период за материална стабилизация. След като си я осигури, може и да се замисли дали да продължи да е президент или ще намери удобен начин да бие отбой и да не завърши мандата си, за да не бъде подведен под съдебна отговорност.

 

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е в лична година на анализ и обогатяване с нови знания.

През февруари е в месеца си на емоции и невъзможност да се въздържа от остри критични изказвания. Длъжен е да контролира желанието да спори и да обяснява вижданията си за промени в повереното му министерство, защото ще среща отпор, който може да доведе до ново брожение в правителството, опит да бъде съсипано управлението на третия кабинет на Борисов, както и до нови обвинения към ОП. Най-добре за него е да избягва медийните изяви, а на въпросите да дава писмен отговор.

 

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров е в лична година на анализ и осъзнаване на грешките.

Месецът на безкрайни емоции, заложени в неговата дата на раждане, прави невъзможно намирането на златната среда между прибързаността, ината и стремежа към власт, които са причината да се окаже в пълна изолация не само в коалицията, където вече си е постлал трънлива пътека и сам си причинява болки и страдания, а и от страна на тези негови мечтани бъдещи партньори, които го търпят, за да им е полезен и да руши правителството отвътре в тяхна полза.

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова е в лична година на емоции, когато трябва да приключи с всички тегнещи й отношения и да се освободи от хората, които я предават.

През февруари отново ще й помогнат тактът, търпението и умението да изслушва, да преценява дали помощта й си заслужава да бъде дадена или да даде краен и категоричен отказ при искания на подкрепа. С отзивчивостта си към гражданите, с желанието да ги изслуша, дори и при случайна среща си печели нови поддръжници, важен фактор, който повлиява положително подготовката на предстоящите избори за местна власт.