Премиерът Бойко Борисов е в лична година на запознанства. Да преценява добре хората, които допуска до себе си.

През февруари е в месец на глобални промени, но за пореден път само от него зависи дали ще са положителни или негативни и какви последици лично за него ще донесат следващите девет месеца. Натискът върху него ще е огромен, по-често невидим за обществото, но не бива да се отказва от целите и пътя си. Няма да са изключения неочаквани нападки, които е длъжен да приема като изпитание на волята си, спокойно и без да отвръща на ударите дори със словесна агресия.

 

Лидерът ДПС Мустафа Кара­дайъ е в лична година на стабилизация.

През февруари е орисан на материална стабилизация, но предимно в лична полза, а този факт води до неприязнено отношение от страна на неговите съпартийци и избиратели, ако стане обществено достояние. Рискува да срине авторитета си, който се крепи на тънка, почти невидима нишка, особено след като не си е взел поука и не е направил усилие да промени начина си на говорене при публични изяви. Реши ли да работи за личното си облагодетелстване, обвързано с приходите на партията, мястото му на лидер е под въпрос.

 

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов е в личната си година на ново начало, което го зарежда с прибързаност.

През февруари да внимава с общуването, с познанствата, за да не се окаже обграден от използвачи или измамни ласкатели, опитващи се да го принудят да работи за кауза във вреда на сегашното управление. Разумът му отхвърля възможността да се поддаде на странично влияние, но е реална опасността при частен разговор да използва нелицеприятни определения за негови съпартийци или коалиционни партньори, които впоследствие да достигнат до широката общественост, преиначени и натоварени с несъществуващи обвързаности. Съветвам го да си сложи цип на устата, за да не съсипе сам шансовете си да завърши своя мандат като депутат.

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е в лична година на ново начало до рождения си ден през януари, а след това навлиза в лична година на Съдбовно подчинение.

През февруари е подвластна на трудности, породени от странични и неочаквани фактори, които няма как да избегне. Причината за неумението да ги вижда и блокира са безкрайното й его и властолюбие, които през този месец са изцяло в нейна вреда, ако е допуснала необмислени критични забележки, надхвърлящи допустимите граници, което при нея е обичайно състояние. Заради тях е възможно да попадне под ударите на подкрепящите я в сянка у нас и зад граница, които ще са безпощадни до степен да съсипят мечтанията й за възходяща политическа кариера.