Лидерът ДПС Мустафа Карадайъ е в лична година на стабилизация, в която ще жъне резултатите, положителни или негативни, от собствените си действия.

През януари е длъжен да анализира действията си през изминалата година, да осъзнае грешките си, да коригира речника си и да преценява правилно думите, които използва. Така ще си спести поредната доза критика, че не умее да се изразява, казва едно, а мисли друго, разнобой, който може да доведе до смяната му като лидер на ДПС. Ако държи да остане на поста си и да си спести негативните обрати, е време да осъзнае реалностите в държавата, вместо да се отдава на мечти и фантазии.

Премиерът Бойко Борисов е в лична година на запознанства. Да преценява добре хората, които допуска до себе си.

През януари го очакват трудности, породени от странични и неподвластни на предвиждане фактори, с които ще се справи с лекота, ако не се поддава на опитите да бъде принуден да спори или пък да се оправдава. Той си има своите задачи и в месеца на рутина успява да ги отхвърли със спокойствие и да си гарантира успешните месеци до рождения си ден. В негова полза е да избягва подписване на международни договори за инвестиции, ако не са неотложни, но тогава да има клауза за преподписване.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е в лична година на анализ и обогатяване с нови знания.

През януари има шанса да постигне както завидна лична, така и професионална финансова стабилност. И тъй като месецът е на кармична разплата, за да постига целите си, от него се изисква да е умерен и премерен в думите и действията си, да поднася информацията обвързана само с факти и доказателства, без емоция. Така ще избегне опасността да натовари негативно кармата си заради опити да рушат авторитета му, хващайки се за някоя не на място изречена дума.

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров е в лична година на анализ и осъзнаване на грешките.

Месецът на кармична разплата и възможност да претвори създадената негативна карма в положителна няма да му е от полза, защото трудно ще овладява непремерените си думи. Всеки опит за обвързване с провалили се, дискредитирани политици и желание за коалиция извън съществуващата е в негова вреда, защото кармата му, свързана с България и политическата му коректност, са на път да разрушат и личния, и професионалния му живот.


Лидерът на НФСБ Валери Симеонов е в личната си година на ново начало, орисваща го на много прибързаност и импулсивност.

Уви, отново няма да му е лесно през януари, защото Съдбата му забранява да надскача възможностите си и изисква от него да обмисля добре думите си, което ще му е трудно. Когато иска да поднесе критика, основана на факти и в полза на държавата, може да бъде отново обвинен в недопустим начин на говорене. Да обмисля думите си и да внимава къде какво приказва не защото вреди на себе си, а защото от неговото поведение зависи уважението и доверието на неговите избиратели. А евроизборите чукат на вратата.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е в лична година на ново начало до рождения си ден през януари, а след това навлиза в лична година на Съдбовно подчинение.

Две напълно противоречащи си вибрации в един месец. През първата половина в личната си година на ново начало тя е длъжна да се подчини на Съдбата си и да приема това, което й поднася, безропотно, дори и да е болезнено и да засяга чувствителни струнки в душата й. Във втората половина на месеца, когато навлиза в лична година на Съдбовно подчинение, налагащо й да не надскача възможностите си, подтиквана от своя егоцентризъм, рискува да се обгради с привидно „верни“ привърженици, целящи провала й, заради примамливи обещания от нейни партийни врагове.

Президентът Румен Радев е в лична година на материални стремежи и кармична разплата.

Емоцията, която властва над дните му през януари, замъглява изцяло съзнанието му и трудно допуска разумът да надмогне чувствата, още по-малко би дала приоритет на анализ и коригиране на грешките. През този месец е застрашен заради емоционални крайности в изречените думи и критика сам да предизвика разрухата до пълния крах на авторитета си, който е без това едва се крепи. В края на втората година от мандата си не е изключено да се сблъска с истини за себе си, които може да са причина за предсрочен край на президентския му мандат.

Кметът на София Йорданка Фандъкова е в лична година на емоции, когато трябва да приключи с всички тегнещи й отношения и да се освободи от хората, които я предават.

През януари е в месец на ново начало. Въпреки че е успешен и носи както в личен, така и в професионален план обещаващи начинания и нови придобивки, е в нейна полза да внимава, да преценява думите и действията си и най-вече да се предпазва от хора, които под привидната маска на добронамереност ще се опитат да рушат авторитета й преди изборите в края на годината. Въпреки че няма да успеят, е длъжна да осуети опитите за сближаване и неочаквани нападки с цел дискредитиране.