Премиерът Бойко Борисов е в лична година на подчинение, забраняваща прибързаност и недопускаща да надскача своите възможности.

През май е длъжен да се съобразява с всичко, дори с най-незначителните дреболии около него и да се вслушва в изреченото от министрите. Да анализира в детайли както техните действия, така и действията на най-близко стоящите до него служители. Има шанс да осъзнае неочаквани истини. Да се задълбочава в изказванията на хората от екипа си, за да не се окаже, че е „давал“ обещания, за които не знае. Вреди си като се крие и не е виждан от народа и особено от гласуващите за ГЕРБ на църковни и национални празници.

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров е в лична година на анализ и осъзнаване на грешките.

През май има възможност да смени средата си, а деловата и свързаната с АТАКА да обогати с нови привърженици. Преценката му за тях, преди да ги допусне до себе си, трябва да е реална и направена с разума, а не с емоцията. От него зависи да създава хармонични отношения в парламента, а също и в коалицията, за да докаже, че няма разногласия, защото го умее, когато иска. Длъжен е да помогне да бъде потушен пушекът на съмненията, че в правителството няма разбирателство.

Президентът Румен Радев е в лична година на анализ, но ще успява да налага идеите си, ако е отговорен за всяка своя дума.

Ето го месеца, в който президентът Румен Радев има възможност да докаже, че е президент на всички българи, като се еманципира от партията, която го номинира. Ако не го стори, сам ще е причина през следващия месец на трудности до рождения му ден и заради предстоящата му кармична разплата през следващата негова лична година за нова доза недоверие в обществото и затвърждаване на убеждението, че разединява, а не е обединител на нацията. Нужна е много малка корекция в неговото поведение, за да покаже качества, заложени в неговата душевност.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е в лична година на анализ и обогатяване с нови знания.

И при Красимир Каракачанов годината е от огромно значение за бъдещето на заемания пост. Сега е моментът, особено през май, да стабилизира позициите си и да създаде нови, полезни отношения. В негова полза е да бъде умерен в думите и действията си, но безкомпромисен, когато види, че го предават. В такива случаи на мига да отдалечава или уволнява вредните за него и екипа му хора, за да избегне противопоставяне и подмолни саботажи на служители.