Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е в лична година на анализ и обогатяване с нови знания.

Като цяло септември е спокоен месец. При него думите обичайно са добре премерени, но на моменти си позволява да повиши тон, особено ако дори и хората, на които разчита, са в противоречие с предложенията му. Септември изисква от него да пази спокойствие, да си щади нервите, да не се впечатлява от провокации, подмятания и „приятелски огън“. Да разчита на своята интуиция, която няма да го предаде в трудни моменти и при важни решения. Думата му се чува.

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров е в лична година на анализ и осъзнаване на грешките.

И през септември продължава да ги осъзнава, ако не го е сторил предишния месец, за да влезе пречистил себе си в следващия парламентарен сезон. Думите му да са премерени, да анализира всяко свое или на околните противопоставяне. При неразбиране от околните да обясни детайлно и спокойно вече казаното. Да не напада другите двама лидери на ОП, дори и ако допускат грешки, и да осъзнае и приеме, че дори два огнени знака трудно могат да надмогнат разрушителния инат на единия воден – Валери Симеонов.

Премиерът Бойко Борисов е в лична година на запознанства. Да преценява добре хората, които допуска до себе си.

През септември се впуска в познанства неочаквано, заради странна склонност да се сближава, но по-рядко с подходящите както за себе си, така и за България хора. Да внимава с кого се среща и да обмисля всяка своя дума, за да не се окаже, че е обвързал себе си и държавата с непосилни отговорности само защото е съжалил някого или е решил да прояви добротворство и да подаде ръка с обещания, че стореното добро ще ни бъде върнато. Проявата на доверчивост и добронамереност е недопустима.

Президентът Румен Радев е в лична година на материални стремежи и кармична разплата.

Иска ми се да вярвам, че президентът Радев е осъзнал задачата си в своята лична година на кармична разплата и материална стабилизация и най-вече за месец септември, който дублира годината. Месецът му помага да увеличи личните си приходи. В същото време да не забравя, че няма правомощията да договаря търговски сделки, които може неочаквано или очаквано да се окажат във вреда на България и в полза на нечии конкретни интереси. Би било разумно да избегне Съдбовните наказания.

Лидерът ДПС Мустафа Карадайъ е в лична година на стабилизация, лична и професионална.

Месец септември повтаря вибрацията на личната му година, която за лидера на ДПС е на стабилизация, хармонизация на отношенията и най-важното – ще жъне резултатите на всичко, което е сътворил през предходните девет месеца, положително или не съвсем. Съветвам го да е умерен в думите си. Всеки опит, опиянен от някоя малка лична или партийна победа, да се опитва да подрежда живота на съпартийците си и да ги тласка уж в позитивна, но всъщност в неясна посока, му обещава провал.

Вицепремиерът Валери Симеонов е в личната си година на ново начало.

Двойната вибрация на прибързаност за месеца, особено в дните 9, 18, 27 септември, които са тройно критични, изисква от вицепремиера абсолютно мълчание. Най-добре е да избягва в тези дни публични изяви, за да не си спечели я врагове, я отстраняване от поста или дори искане за оставка заради изречено, но недомислено изказване. Случи ли се, нека се извини, без да подава сам оставка, защото няма да остане с положителни спомени и с ярка следа на полезност за България в паметта на своите избиратели.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е в лична година на ново начало и на много прибързаност.

Новото начало е наложително, но с мярка. Всеки опит да е прибързана, критиката й да е просто критикарство, прескачащо границата на истината, работи в нейна вреда, особено в дните 9, 18 и 27 септември, които за нея са тройно критични. Ще спечели, ако избягва всякакви публични изяви и делови разговори. Годината на ново начало изисква от Козирога да е най-напред професионалист, а след това да се вживява в емоциите си. А един професионалист винаги избягва празнодумните нападки, гони си целите и ги постига. Ако съумее да си наложи такт и търпение, може глобалната промяна в деня на началото на новия парламентарен сезон да е положителна, а не отрицателна лично за нея.

Кметът на София Йорданка Фандъкова е в лична година на емоции, когато трябва да приключи с всички тегнещи й отношения и да се освободи от хората, които я предават.

Месецът удвоява емоциите й в личен и професионален план, а дните 9, 18, 27 септември за нея са тройно критични. Няма да сгреши, ако в тези дни не пътува, а на 18 и 27 си вземе отпуск. От нея зависи да не се поддава на провокациите, които ще са чести и безпричинни. Важното е да ги има, защото предизборната борба за предстоящите догодина местни избори вече е започнала. Поводи за „обществено недоволство“ ще се намират дори там, където не съществуват. Да взима сама решенията, които зависят от нея, а по-добре да ги отложи за октомври. Да е прозорлива към своите заместници и тяхната работа, сред които има предатели, мечтаещи за поста й.

{* *} {literal} {/literal}