Юпитер е ретрограден в Скорпион в периода 01.05. – 31.05.2018 г.

Тежко на хората около вас, ако сте родени в огнени или водни знаци, не че не важи и за другите представители на зодиака, но при вас в периода на ретроградност на Юпитер в Скорпион скритите и явни емоции ще са шарени като боите на палитрата. Ще бъдете в хармония със Съдбата си, ако се отърсите от вредно вкоренените  си отрицателни качества и приемете правото на успехи и победи и  на останалите хора.

Сатурн е ретрограден в Козирог в периода 01.05. – 31.05.2018 г.

Страхувате се от силните, завладяващи и всеобхватни чувства. Как да ги изявите, като може да блокирате развитието, кариерата си или да се окажете в нечия вечна зависимост.

Плутон е ретрограден в Козирог в периода 01.05. – 31.05.2018 г.

Тази ретроградност предупреждава преди всичко подрастващите и младите поколения, че имат прераждане, в което са изоставяли близките и любимите си. В настоящия си живот мнозина ще бъдат многократно изоставяни, за да разберат смисъла на коректните и човешки отношения, на любовта, брака и отговорностите към децата, както повелява и годината на Слънцето. Раздялата с любими хора или близки приятели е начин да бъде изчистена, уравновесена и неутрализирана общата ви карма.

1 май
Тригон Луна - Хирон
Аспектът е причина интуицията и желанието ви за полезност към хората и обществото да са особено изразени. Подчертава заложбите ви и ако сте отговорни  тласка към тяхната бърза изява.

Секстил Луна -Плутон
Устремени сте към нови знания. Ще ви припознаят като перфектни събеседници, които помагат на околните да забравят грижите си и да видят и светлата страна на живота.

Секстил Луна - Марс
Заради този аспект вървите по пътя си като валяк и сте всепомитащи, пробивни, решителни и смели. Постигате целите си и знаете как да вземете от живота онова, което ви е необходимо.  Не проявявайте агресия, когато се озовете пред бариера. Наложете си умереност.

2 януари
Опозиция Луна - Венера
Общуването е затруднено, а причината е, че ще търсите при запознанства и стари приятелства определени качества в хората, които те може и да не притежават. Заради тяхната липса ще се цупите и ще ги отблъсквате.

3 януари
Квадратура Луна - Нептун
Живота ви ще бъде низ от неприятни моменти, ако допуснете винаги да сте  в услуга на някого, с което блокирате мшанса да насочите усилията си в полза на самите себе си.

5 януари
Секстил Луна - Юпитер
Ако сте сред интелигентните и честни хора, успявате да достигнете върха на своята реализация. Всеки около вас има подкрепата ви, стъпите ли на стабилна основа.

Квадратура Луна - Меркурий
Лоша шега може да ви изиграе този аспект, ако сте сред хората с лабилна психика. Дори и да ви критикуват и да сте засегнали от нечие поведение или думи, ви съветвам да не се горещите, да се замислите дали казаното не е във ваша полза. Не си струва да си печелите неприятели.

6 май
Квадратура Мекруий - Плутон
Аспектът ви дарява нужната свобода за действие... стига да го искате. Ще се отърсите от свои погрешни представи за случващото се и за хората. Мнозина ще получат предложение за работа, както и право на свободен избор. Това, което ви се струваше невъзможно, дори абсурдно, е ключът към вашия успех. Изненадайте околните с идеите си.

Секстил  Слънце - Нептун
Възможно е в личен план да търпите сериозни разочарования. Необходимо е да осъзнаете грешките си и да заживеете в съзвучие с Вселенските закони, постигайки равновесие между материалната си и духовна същност, за да намерите своето вярно място в живота.

9 май
Опозиция Слънце – Юпитер
Овладейте себе си и обзелото ви желание да се впускате в безкрайни удоволствия, естествено на трапеза- с планина от ядене и пиене, защото можете да навредите сериозно на здравето, когато изгубите мярката.

Тригон Лилит – Путон
Малък шанс за хармонизиране на отношенията предимно в семейството, особено ако съжителстват няколко поколения, с различна житейска философия. Младите ще съумеят да осъзнаят скритата същност на възрастните и да извлекат поука от техните грешки, слабости, успехи и положителни качества.  

12 май
Тригон Слънце – Венера
Спокойни и щастливи, раздавате щастие на околните. Чувствате се некомфортно, ако около вас не съществуват нормални отношения и приятна обстановка.

Квадратура Меркурий - Марс
Забравете прибързаните думи и критика, изцяло във ваша вреда. Наложете си  такт, търпение, толерантност към чуждите грешки и умение да премълчавате.

13 май
Секстил Луна – Венера
Обградени сте с приятели. Стремите се в днешния ден да крачите през живота леко, в прекрасна среда, не само по отношение на физическата красота на хората, а и като интелектуално и душевно изживяване.

Съвпад Меркурий – Уран
Превръщате идеите си в реалност. Постигате материална стабилност. Разколебани сте, защото се чувствате неразбрани. Силни сте! Ще спечелите, ако приемате мнението на другите, вместо да ги превръщате във врагове.

15 май
Новолуние в Телец
Радвайте се на това, което имате. Не се вкопчвайте в нереални цели само защото завиждате на някого. Няма как да заемете неговото място.

16 май
Квадратура Марс – Уран
Склонни сте да ви манипулират и да ви товарят с ненужни занимания в нечия полза. Събитията около вас са неуправляеми. Не се притеснявайте, а ги срещайте спокойно и с разума си ще намерите решение на проблемите.

18 май
Съвпад Лилит – Плутон
Аспектът носи трудности между поколенията, ако живеят заедно или работят на едно и също място, на неразбирателство и желание едните да докажат липсата на компетентност в другите. Ако поведението и на едните и на другите не бъде основано на разума и уважението, може да стигне до закриване на фирми или разпад на семейства.

Тригон Меркурий – Сатурн
Вярвайте в себе си. Днес сте перфекционисти. Без колебание намирате причините за възникналите проблеми и ги разрешавате.

19 май
Опозиция Луна – Плутон
Във ваша полза е да давате израз на чувствата си, защото неизречените натрупани емоции могат да доведат до изблик на  разрушителна ярост, която да излеете върху неподходящия човек. Всички ще се страхуват от вас заради неадекватния ви изблик на чувства. Хората ще странят от вас и вие лека полека ще се превърнете в отшелници, отхвърлени от обществото.

Опозиция Луна – Лилит
Противопоставянето на вашето светло и тъмно начало ще ви задължи да преосмислите живота си и да пренадерите вашите приоритети.

25 май
Тригон Юпитер – Нептун
Приспособявате се с лекота към нова социална среда. Готови сте да проявите състрадателност и да облекчите страданията на нуждаещите се от помощта ви хора, но не бива да правите непоискано добро.

26 май
Квадратура Луна – Лилит
Противопоставянето на чувствата и емоциите с желанието да се вреди на околните чрез пособията на незримия свят и енергийно въздействие ще накаже изкушилите се, защото стореното зло ще се върне върху тях.

Опозиция Венера – Сатурн
Бъдете лоялни към хората от вашето обкръжение и не проявявайте постоянно недоверие към партньорството, защото рискувате да останете сами, без да ви е заложено от Съдбата. Сами превръщате личните си отношения в трудни, а интимността изпълвате със страхове от раздяла. По-добре в този ден се усамотете.

27 май
Секстил Луна – Сатурн
Разчитаме на хората около нас, а и те на нас. Гоним с търпение задачите си и помагаме на всеки потърсил подкрепата ни, но не бива да правим непоискано добро.

Съвпад Луна – Юпитер
Постигате всичко, щом сте си поставили крайна цел. Оптимисти сте. Около вас са много приятели, с които взаимно си помагате. За вас няма невъзможни, недостижими цели или непреодолими трудности.

{* *} {literal} {/literal}