Юпитер е ретрограден в Скорпион в периода 01.05. – 31.05.2018 г.

Тежко на хората около вас, ако сте родени в огнени или водни знаци, не че не важи и за другите представители на зодиака, но при вас в периода на ретроградност на Юпитер в Скорпион скритите и явни емоции ще са шарени като боите на палитрата. Ще бъдете в хармония със Съдбата си, ако се отърсите от вредно вкоренените  си отрицателни качества и приемете правото на успехи и победи и  на останалите хора.

Сатурн е ретрограден в Козирог в периода 01.05. – 31.05.2018 г.

Страхувате се от силните, завладяващи и всеобхватни чувства. Как да ги изявите, като може да блокирате развитието, кариерата си или да се окажете в нечия вечна зависимост.

Плутон е ретрограден в Козирог в периода 01.05. – 31.05.2018 г.

Тази ретроградност предупреждава преди всичко подрастващите и младите поколения, че имат прераждане, в което са изоставяли близките и любимите си. В настоящия си живот мнозина ще бъдат многократно изоставяни, за да разберат смисъла на коректните и човешки отношения, на любовта, брака и отговорностите към децата, както повелява и годината на Слънцето. Раздялата с любими хора или близки приятели е начин да бъде изчистена, уравновесена и неутрализирана общата ви карма.

1 май
Тригон Луна - Хирон
Аспектът е причина интуицията и желанието ви за полезност към хората и обществото да са особено изразени. Подчертава заложбите ви и ако сте отговорни  тласка към тяхната бърза изява.

Секстил Луна -Плутон
Устремени сте към нови знания. Ще ви припознаят като перфектни събеседници, които помагат на околните да забравят грижите си и да видят и светлата страна на живота.

Секстил Луна - Марс
Заради този аспект вървите по пътя си като валяк и сте всепомитащи, пробивни, решителни и смели. Постигате целите си и знаете как да вземете от живота онова, което ви е необходимо.  Не проявявайте агресия, когато се озовете пред бариера. Наложете си умереност.

2 януари
Опозиция Луна - Венера
Общуването е затруднено, а причината е, че ще търсите при запознанства и стари приятелства определени качества в хората, които те може и да не притежават. Заради тяхната липса ще се цупите и ще ги отблъсквате.

3 януари
Квадратура Луна - Нептун
Живота ви ще бъде низ от неприятни моменти, ако допуснете винаги да сте  в услуга на някого, с което блокирате мшанса да насочите усилията си в полза на самите себе си.

5 януари
Секстил Луна - Юпитер
Ако сте сред интелигентните и честни хора, успявате да достигнете върха на своята реализация. Всеки около вас има подкрепата ви, стъпите ли на стабилна основа.

Квадратура Луна - Меркурий
Лоша шега може да ви изиграе този аспект, ако сте сред хората с лабилна психика. Дори и да ви критикуват и да сте засегнали от нечие поведение или думи, ви съветвам да не се горещите, да се замислите дали казаното не е във ваша полза. Не си струва да си печелите неприятели.

6 май
Квадратура Мекруий - Плутон
Аспектът ви дарява нужната свобода за действие... стига да го искате. Ще се отърсите от свои погрешни представи за случващото се и за хората. Мнозина ще получат предложение за работа, както и право на свободен избор. Това, което ви се струваше невъзможно, дори абсурдно, е ключът към вашия успех. Изненадайте околните с идеите си.