Честита Нова година, приятели!

2014-а е годината на Нептун. Подвластна е на вибрация 7 и олицетворява Духовното начало, чувствителността към чуждите болки и проблеми, умението да бъдем състрадателни, компромисни, но често компромисите са в наша лична вреда.

Нептун е планета, повлияваща цяло поколение заради продължителността й на престой в един и същ зодиакален знак. Нептун управлява историческите събития, случили се в годините, в които властва планетата. Създава хора, готови да развиват своите творчески, духовни, интелектуални и интуитивни способности, но и такива, които се опитват да избягат от себе си. Позволява ни, от една страна, да проникваме с лекота в болките и проблемите на другите хора, а от друга – да ни е трудно да отсеем реалността от фантазията.

Подтиква ни да помагаме, но и да постигаме целите си по нечестен начин. Дарява ни умение да лекуваме Душата с добра дума, с усмивка, с мил жест на внимание. Дарява ни вярата, че мечтите могат да бъдат претворени в реалност и поражда желанието да го докажем. Независимо дали за Добро или за Зло!

 

През изминалите 14 години изпитахме предимно негативното влияние на Нептун, неговата мрачна същност заради непрекъснатите войни и целенасоченото събуждане и поддържане на агресията, ненавистта и безпричинната жестокост, подхранваща омразата между хора, държави, религии.

 

Въпреки че Нептун развива умението на хората да се вглеждат в себе си и интуитивно да осъзнават какво е необходимо да променят в живота си към по-добро и за общото благо, сякаш продължаваме да се затваряме все повече в себе си и сляпо, до фанатизъм, да отхвърляме всичко, различаващо се от нашето мислене.

Дали ще успеем да поставим началото на нашата Духовна промяна сега, след като Нептун е на своя трон в Риби? Дали ще съумеем трезво да се вглеждаме в себе си, да осъзнаем грешките си и най-важното да се опитаме да ги коригираме? Не е изключено отговорът да е отрицателен заради действия, предизвикани на пръв поглед от очакваща времето си едва ли не революционна истина, но всъщност привидна, прикриваща планирана измама.
 

Ще ни привлича всичко интересно, странно и нетрадиционно

Имаме възможност да спечелим любовта на хората, но изпаднем ли в беда, когато усетим липса на обич в другата страна, ще бъдем склонни да се отдадем на траен порок като алкохол или наркотици, а няма да са малко и хората, които ще направят опит да отнемат живота си.

Разумът, а не любовта или омразата трябва да е водещ в живота ни. Не бива да позволяваме средата, в която живеем и работим, да ни обсеби тъй че да забравим личните си стремежи и навредим на душевното и физическото си здраве.

 

Ето какво ще донесе Новата 2014 година на България >>


Отминалата 2013 година, подвластна на Венера, не ни дари любов и разбирателство, а заедно с годината на Змията успя да разпали омраза между хората, между роднини, между такива с различни партийни и религиозни убеждения. Безскрупулни и озверели за власт или лично облагодетелстване политици, скрити зад партийни идеологии, манипулираха и разделяха умело нацията. И успяха. Което обещава нови дълги години страдание за народа.

2014 година изисква да осъзнаем, че сами тласкаме Родината си към гибел, защото сме се отклонили от пътя на Духовното си начало. Превърнали сме парите в самоцел. Вървим уверено към падението си, обзети от неистовото желание да градим само и единствено материалното, с което, уви, няма как да си купим живот и здраве, за да продължим напред. Нито да осигурим безсмъртие на физическото си тяло, от което ще страда Душата.


През първите месеци на 2014 година сме объркани и се чудим какво да предприемем. Дали да работим всичко, което ни предложат, за да постигнем материална стабилност, или да си работим това, което ни е отредено, и да кретаме в тълпата, за да не дразним онези, които искат да превърнат България в удобна държава, битуваща в услуга на чужди господари.

 

Егото в мнозина, а най-вече в управляващите политически партии, ще е надхвърлило разумните граници и ще заработи във вреда на тях самите. Дали ще го осъзнаят и дали ще имат време за реакция, за да избегнат срива си, но и опасността на повлекат цялата държава, зависи и от нас – редовите граждани.

От края на февруари и началото на март ще започнем да се пробуждаме сякаш от тежък сън. Ще осъзнаем, че сме били принудени да проспим нещо важно и вече безвъзвратно загубено, от което зависи нашето бъдеще и бъдещето на идните поколения. Крачката към промяна и ново начало няма да мине без нови провокации и противопоставяне. Сблъсъкът ще покаже дали България ще върви напред, но ще гледа назад, докато падне, или ще търси висотата на хоризонта.


През май и юни ще залитаме от една крайност в друга заради желанието да сменим средата си и страхът, че може да си навредим, ако допуснем, без да го осъзнаваме, хора, които ще са причина за проблеми и трудности в живота ни. Хора, които могат неочаквано да разрушат всичко, сътворено от нас. Това предупреждение важи както за всеки от нас, така и за политиците ни, ако изведнъж са преценили, че посоката, от която духа вятърът, се е сменила, и че не им е изгодна.

В края на юни и началото на юли
предстои кардинална промяна в живота на нашето общество, а и в световен мащаб, която може да се окаже положителна или отрицателна в зависимост от основата, върху която се извършва. Ще се засили желанието ни да сме полезни на България, но също така ще бъде поставен въпросът какво държавно управление искаме да имаме.

 

 


От август до втората половина на октомври
сме подвластни на неочаквани обрати, които предизвикваме сами или сме ги предизвикали през миналата година, а сега сърбаме това, което сме надробили. През тези месеци ще дойде ясното осъзнаване какво донесе на България заграбването на властта от три партии с взаимно отричащи се идеологии, но единни по отношение консумацията на властта.

 

Ако те са негативни и трудно обратими, през ноември и декември, вместо да се подготвяме за празници, ние ще мъдруваме защо сме допуснали това и народното недоволство ще избухне отново с пълната си сила и агресия.

Политиците, без значение кой ни управлява, не бива да забравят, че годината на Нептун е година на духовно осъзнаване, която ще подготви човечеството, а и тях като част от него, за кармичната разплата, която ни очаква през 2015 година – годината на Сатурн.

{* *} {literal} {/literal}