Думите и делата, знаем, невинаги имат връзка помежду си. Има планети в съчетание с номерологични вибрации, под чието влияние думите отлитат като шума подгонена от вятъра, без спомен за изреченото, без желание за мъст. Океан от думи да изглаголим, биват забравени като летен дъжд под знойно слънце. 2019 година, подвластна на Юпитер и на вибрация 3, обаче не е от тях. Тройката подтиква към говорене, но в годината на Юпитер всичко се помни. Дословно или донаписано от нашите чувства и емоции. Правилни думи се разбират грешно, грешните – още по-крайно. А Юпитер подтиква към действие, често потискайки разума и давайки пълна воля на агресията. Не бързайте да казвате, че отпреди Нова година само за това говоря и предупреждавам. Да, така е, и ще продължа да го правя, защото една грешна или недоразбрана дума може да възпламени крайна агресия. Ей така, от нищо. Насилствено отнетите животи само през януари са пример за всички, които могат да разчитат звездните знаци. А е отминал само един месец от 2019-а. България и без това се топи най-бързо на цялата планета – без война. Да забавим малко темпото, като говорим по-малко, премисляме всяка дума и бързо казваме извинявай, ако усетим полъх на неразбиране в човека или в хората, с които говорим.

От умението ни да сме тактични, въпреки че за мнозина това е почти невъзможно, зависи да съхраним добрите си отношения с околните и да не си печелим неприятели, които превръщаме в кармични врагове, обсебени от омраза към нас и готови на всичко, за да ни мъстят. Такива ги твори Юпитер в съчетание с вибрация 3. Дори и да искаме да сме независими, да говорим това, което мислим и чувстваме, не бива да забравяме, че сме обществени създания. Длъжни сме да се приспособяваме и сработваме със средата, в която битуваме, за да не бъдем отхвърлени и потърпевши от словесна и физическа агресия.

В годината на Юпитер думите се помнят и рано или късно подтикват към действия. Ако човекът е разумен и се контролира, трудно би могъл да избухне в сляпа агресия, водеща до унищожението на семеен, интимен, делови партньор или на случайно сблъскал се с него минувач на улицата, забравил да каже извинявай. Но в колцина разумът властва над емоцията?


Юпитер подтиква към мъст, от която със сигурност в един момент ще са потърпевши хора като този, за когото 80 процента от българския народ са дебили, или като другия, припознал България единствено като територия и нарекъл населението й територианци, което очевидно е нещо по-долно от хомо сапиенс.

Всички слушаме и четем какви думи изричат нашите политици въпреки предупреждението на планетата и вибрацията на годината, че е редно да се внимава и думите да са премерени, основани на факти или ясни съждения. Ако са изречени в миг на радост, болка, гняв или словесна агресия и са неправилно разбрани, ефектът ще е обратен на очаквания. Конфликтът е готов.

На нашата планета войни да искаш. Човечеството все воюва, мирът е колкото за почивка между две войни. Вечно някъде ври и кипи, а в годината на Юпитер думите ще са като запалена клечка кибрит върху буре с барут. Може да прегори и изгасне, може и да избухне. Тогава бликва агресията, онази грубата, безконтролната, всепомитащата, унищожаваща човека до теб, но и способна да заличи всичко нагоре до върха на социалната и политическата пирамида. Една грешна или недоразбрана дума в годината на Юпитер и вибрация 3 и вярата на човека се превръща в абсолютно неверие, водещо до упадък на нравите, при по-слабите хора – до отказ от живот, при по-жилавите – до пълен нихилизъм, подтикващ към анархизъм. Година обещаваща за скритите кукловоди, за които останалите са тълпа. Тълпа, която с умели думи е манипулирана и подтиквана да безчинства, да разгражда, да руши. Юпитер в неговата година ни казва, че тълпата, използвана като оръжие, може да се обърне срещу своя творец, ако той в самовъзвеличаването си сбърка да изрече непонятна за тълпата дума. Та да внимават немалко наши политици, за които думите са като снежинки. Имат смисъл, докато ги виждаш поединично, а после, когато се слеят в тежката белота на пряспата от множество изречени думи, е невъзможно да се търси отговорност... което не изключва мъстта родена от емоция.

Често ви разказвам, че България е защитена заради величието и постиженията на нашите ханове и царе от миналото, но някои все забравят, че карма се твори във всеки миг от живота ни – добра или лоша, зависи от семената, които сами сеем. Знам, че всичко може да е различно, и ми се иска скоро да изживеем промяната, която ни прави достойни земляни и ни доближава до мига на приемането ни в голямото Вселенско семейство!
Трифон-Валентин, както го наричам от години, месецът на Виното и Любовта ми напомня да кажа, че в думите ми дотук няма изключения. Те не са само за политиците, за държавите, а важат и за нашите междуличностни отношения с колеги, познати, приятели и близки. Затова, когато зарязвате лозите, мислете и изричайте на глас или на ум благи пожелания за разбирателство, за много плод, за да има вино – еликсира на Боговете.

Ако сте планирали да обявите годежа си или да създадете семейство на 14 февруари – Деня на влюбените, нека думите ви бъдат изтъкани с нишките на Светлината от Очите и Душата, с нишките на Обичта и Любовта, струящи от сърцата. Само тогава ще бъдете истински щастливи. Ако тази искреност я няма или не сте уверени в думите, които изричате, по-добре отложете мига на щастие до момента, в който сте убедени, че искате да изживеете живота си с човека до вас.

Денят 14 февруари е четвъртък, ден на Юпитер, планетата господар на годината. Партньорите ще бъдат целеустремени, лесно ще се приспособяват един към друг, но и към своята нова среда, която са длъжни да създадат, за да живеят в хармония и компромис. Ще имат за какво да си говорят – гаранция за семейно щастие.
Пожелавам ви дните ви да бъдат наситени с Любовно опиянение, наздравиците с червено вино да ви даряват добро настроение и помнете – в годината на Юпитер дума дупка не прави, но човек затрива и война разпалва.

Светлана Тилкова – Алена