Велизар Шаламанов - министър на отбраната - 24. 12. 1961 - Козирог

Роден е в първата декада на Козирог и е кариерист, който забравя потребностите на другите хора. Има ли своята цел, друго нищо не го интересува. Да му мислят околните, на които е отредена ролята да страдат.

Стреми се към власт и пак власт, към водачество в глобален мащаб, към организационна дейност, която да раздвижи световния ред, е, ако не световния, то поне в държавата. За да успее да постигне стремежите си, той използва всеки, когото може. А и помита по пътя си дори и тези, благодарение на които се изкачва по стълбата към върха на кариерата.
Намерил ли е своето място, той върви уверено и упорито, постигайки целта си, независимо колко време ще му е необходимо. Придържа се към закона и реда и твърдо спазва традициите на обществото и времето, в което живее. Нищо не може да му попречи да се справи с проблемите си и да продължи напред.


В негова полза е да престане да мисли единствено за личните си интереси, защото само ако промени себе си, ще може да изяви скритите си заложби. Много енергичен и екстравагантен човек, който не обича да е част от незабележимата тълпа. Добре е да не забравя, че лесно се поддава на чуждо влияние, особено когато нещо го е впечатлило. Затова и често допуска грешки в отношенията си с хората, което не работи в полза на ресора, който му е поверен.

Денят му на раждане е носител на стремеж към стабилност и на кармична разплата, ако не поставя парите за своя основна цел.

Съдбовният му път изисква да гради с труда си материална стабилност.

В момента е в четвъртия си и най-продължителен житейски период, който изисква от него да не е прибързан, да върви бавно към поставените цели.

Назначен е в служебния кабинет в лична година на стабилизация, която ще помогне да се справи със задълженията си на поверения му пост. Месецът му позволява да предприеме важни промени. Денят му е на Съдбовно подчинение и изисква от него да не надскача възможностите си, както изисква и житейският му период, за да не вреди и на себе си, и на България.

Вижте и другите астропортрети на служебния кабинет>>>