Румен Порожанов - министър на финансите - 17. 8. 1974 - Лъв

Роден е в третата декада на Лъва, затова при него е изявен силният стремеж да направи най-доброто впечатление. Чаровен и обаятелен, умее да се измъква сух и от най-дълбоката вода. Извлича максимална полза от енергията, която притежава. Тези качества ще му помогнат да се справи на поста си във финансовото министерство, въпреки че няма да липсва сериозен отпор и опит да му се пречи да извади на показ реалното финансово състояние на държавата.

Блестящ и горд, той се отличава от тълпата. Крайно честен в отношенията си, щедър и сърдечен.  На него винаги може да се разчита. Вярва, че животът е огромна сцена, и играе успешно своята роля.


На моменти има променливо поведение. Не е склонен да приеме съвети отстрани и реагира рязко и агресивно. Може дори да намрази добронамерените си познати и близки, ако са засегнали егото му или неговия професионализъм.

Слави се с умението да успява. Можем да кажем, че е роден с късмет. От началото на разумния си житейски път очаква успехи в живота, но те идват постепенно с напредването на годините. Ще си спести загуби, ако вместо да седи и да чака чудо, се захване със сериозна работа. Той всъщност спазва това изискване.
И още едно качество, с което е длъжен да се пребори - да не избухва в агресия, ако го засегнат, и да не залива със сарказъм околните, за да не си печели неприятели. Като му мине, е готов да се извини, но отношенията никога вече не са същите.

Денят му на раждане е носител на избраната от него самия кармична разплата, която е причина за трудностите в живота му.

Съдбовният му път изисква да овладява емоциите си и да приема градивната критика, което му е трудно.

В момента е в своя четвърти житейски период на ново начало.

Назначен е в служебното правителство в личен месец на трудности, породени от странични фактори, които може изцяло да възпрепятстват работата му. Месецът му е на нова среда и бързо приспособяване към нея, но денят е на негативни емоции, породени от хората, с които работи, но останали от кабинета Орешарски. Повече от съмнително е дали ще успее да се справи с поставените му задачи и заради неподходящия момент, в който е назначен, и заради преки и по-низови подчинени, нелоялни към институцията, която го е избрала за тази длъжност.

Вижте и другите астропортрети на служебния кабинет>>>