Планетата разкрива какви сме в действителност зад фасадата на норми, порядки, лицемерие, какви са хората, с които общуваме. Дори да не сме се справили с изискванията на годината на Луната, Юпитер ни разкрива нови хоризонти и възможности за себеизява. С лекота изявяваме амбициите си, стига да ги имаме. Заради вибрацията на годината Юпитер ни подтиква към познанства, към общуване, като ни пази от неуместни или прибързани действия, от предоверяване. Постоянно се обогатяваме с много и важна информация за кариерата ни и тази на хората, с които работим, както и за професионалните ни планове. Разкриваме спотаените надежди на околните и си изясняваме нашите собствени, но най-големият дар на планетата е, че винаги в точния момент ни показва правилните начини на действие. Дали ще се съобразим, това е друг въпрос. Тълкувайки нашите вътрешни убеждения, които крием от всички, съумяваме да намерим мястото си и да направим крачката към сбъдване на най-недостижимите ни мечти и желания. Възможността да започнем собствен бизнес, стига и личният хороскоп да го позволява, ни нарежда сред проспериращите хора. Изискването е само едно: да не допускаме инертност и пасивност в дните си. Правителството може да осъществи важни промени в сферата на образованието, науката и културата, както и да възстанови авторитета и достойнството на българската диплома за висше образование по света. Увеличават се пътуванията зад граница. Мнозина, неочаквано и без да са го търсили, намират мястото си в родината или зад граница, където се чувстват щастливи.

Родените в година на Юпитер се славят, че са сред хората с късмет. Но не само те са облагодетелствани от Фортуна през тази година. Всички имаме шанс да бъдем нейни галеници, ако се възползваме от полезните промени, пазим се от негативните и различаваме едните от другите. Независимо че славата на планетата е страховита, белязана с агресия и войнолюбство, няма да липсват човеколюбие, жертвоготовност, стремеж да си подаваме ръка, да ценим приятелството и партньорството, да осъзнаем ползите от добрия тон, хармоничните отношения през цялата година, а в политически и международен план – от спокойствието и мира. Печелят и се радват на отлични резултати и признание честните, постигащи целите си с труд и достойнство хора. Тези, които умеят да ценят чуждите постижения, да ценят подадената ръка и най-вече да спазват закона за непоисканото добро. Дори и да искаме да сме независими, не бива да забравяме, че сме обществени създания и сме длъжни да се приспособяваме и сработваме със средата, в която битуваме, за да не бъдем отхвърлени и потърпевши от словесна и физическа агресия.

Ето какво ще донесе новата 2019 година на България:

През 2019 година съзвездията, на които са подвластни зодиакалните знаци и четирите природни стихии, подкрепят на първо място изследователите, учените във всички сфери и помагат за научни открития. Подкрепа имат и хората, които мразят да живуркат инертно. Посредствени хора ще проявят до неподозирани висоти своята нагла агресия и няма да са малко изявените личности, потърпевши от техните действия.