Защо точно сега, през настоящата година, започнаха да се разплитат дебелите кълбета от дълбоко скрити и недосегаеми истини за чудодейното забогатяване в началото на прехода на някои свръхбогати днес семейства в България? Дали някой е вярвал, че тяхната недосегаемост, било заради пари, купуващи всичко, било заради пари, осигуряващи закрилата на тези, които са им позволили някога да забогатеят, ще се окаже крехък мит, когато държавата прояви воля за проверка дали си плащат фирмените данъци или укриват нещичко, за да има за плащане на „спонтанно социално недоволство“.

През лятото на 2017 година приключих „Астрологичен хороскоп 2018“. Половин година преди настъпването на 2018-а предупредих, че навлизаме в година на Луната, която не е благосклонна към непочтеност и престъпност във всичките им измерения, тълкувани спрямо човешките закони, но и спрямо законите на кармата. Написах, че Луната ще извади на бял свят не малко от непочтените дела на привидно почтени хора, сторени през изминалите години. Малцина ми повярваха, но така е често с хороскопите. Отдавна изведох един принцип за парадокса на хороскопа – за верността на хороскопа мнозина съдят само по последиците. Някои ми казаха, че и други години на Луната сме изживявали и кой знае какви разкрития не можем да очакваме. А и да не забравяме, че сме в България където всичко е по-иначе от останалия свят. Да, така е. Ако всичко гнило, непочтено, престъпно излезе наяве само в една година на Луната значи, че човечеството е открило пътя към общността на Висшия Вселенски разум.

Какво ни казва един съвсем повърхностен поглед назад във времето?

1991 – година на Луната

СДС състави правителство на малцинството през месец ноември, месец на трудности, обещаващ срив, който годината на Луната му заложи заради всичко онова, което твърдеше, че е, но всъщност не беше. Филип Димитров е първият български премиер, който си поиска вот на доверие и не го получи през 1992 г.

2000 – година на Луната

Поредните промени вече дишаха във вратовете ни. Деноминираният лев негласно ни каза, че всички трупали огромни невъзвращаеми кредити са изчистили дълговете си. Който успял да открадне от държавата, успял. Правителството на Иван Костов си заслужи сред народа определението – рушители на съвременна България, и с действията си осигури на Симеон Сакскобургготски изборна победа през 2001 г.

2009 – година на Луната

Неочаквано за всички Луната наказа непочтеността на управляващите партии и позволи на новата партия ГЕРБ да спечели изборите, както и да се задържи с кратки прекъсвания на власт вече девет години, включително и заради повече от успешната дата на регистрация на ГЕРБ, което не бива да забравяме.

2018 – година на Луната

Българското председателство на ЕС премина през домашни кризи, по-често буря в чаша вода, предизвикана от опозицията, но все пак успешно и с висока оценка, без значение какви негативни критични и безпричинни обидни квалификации чухме от опозиционните партии в нашия парламент. Почтеността беше заложена, затова и агресивната ежедневна непочтеност не постигна целта си чрез омаскаряването на организаторите да дискредитира България пред света.

Да си дойдем на темата, свързана с основния въпрос: защо точно сега?

Именно заради влиянието на годината на Луната, заради неизменното изискване почтените да си останат почтени, а непочтените да променят посоката и ако няма как да се изкъпят напълно от своята непочтеност, то поне да се поизмият. Ако им харесат чистите места по тях, да изчистят и останалите петна... стига да не са им заложени по рождение или вторично придобита житейска философия.

Оставям настрани малките кражби и обеднелите пенсионери, дето доброволно си дават парите на измамниците, въпреки че и те търпят наказание, ако се оплакват от недоимък, но си имат предостатъчно, за да дават на мошениците.

Първият голям удар беше публичният, ненужно показен арест на кмета на „Младост“ в София Десислава Иванчева. Делата има да се точат, но тя и най-приближените й точно в годината на Луната допуснаха фаталната грешка алчността им да надмогне разума. В година, управлявана от друга планета, не беше изключено да им се размине.

Вторият голям удар беше в Бургас. Митьо Очите и негови приближени, които се оказаха приближени и на БСП, включително общински съветник от същата партия, попаднаха под удара на закона не само на теория и думи, както беше досега. БСП, разбира се, не ги припозна като свои чеда. Скритите от народните изумени погледи членове на БСП, които трудно успяха да се справят с фактите и да се появят пак на светло, не направиха дори крачка към осветяване на деянията на „техните хора“ и типично за тази родна партия ги предадоха, казаха, че нямат общо с тях. Фактите не остават скрити от влиянието на Луната и наказанията за това предателство на близки и помагали на БСП авери рано или късно ще блеснат.

Третият – последен удар, който надскочи предходните два, бяха сякаш разделените, но с впечатлението за едно цяло разследвания и арести във фамилиите Арабаджиеви и Стайкови. Отново в годината на Луната, отново нечакани от тези хора, които са били сигурни в неунищожимия политически чадър, прикриващ делата им, измамите и ощетяването на държавата със суми, които някои от редовите граждани на България дори не знаят с колко нули се пишат.

Последните месеци на годината, както и предходните изискват от всички нас да осъзнаем грешките си, да ги поправим, да поднесем извиненията си, ако сме сгрешили, и да не товарим с вина невинни, само и само да избегнем законовите наказания. Съобразим ли се с изискването на Луната, ще бъдем пощадени. Пренебрегнем ли ги, всеки ще получи заслуженото наказание, малко или голямо, лично, професионално или социално, но неизбежно.

И за да не стане кой чел, кой не прочел месечния ми хороскоп за България, припомням най-важното до края на годината:

Умереност, преценка на думите и действията, това е повелята на октомври, особено за известните хора, изявяващи се често в публичното пространство. Следващото изискване за месеца е да не жилим, обиждаме, унижаваме роднини, близки, брачни партньори, децата си, да не критикуваме и да не тровим живота им с претенции само защото сме неудовлетворени от личното си обкръжение. Вкопчването в материалното начало ще доведе до застой, разруха и озлобление любителите на лесна печалба. Заради нарастващото всеобщо озлобление сред хората, които мразят и завиждат, защото това е смисълът на техния живот, не са изключени обири на банки, банкомати, битови кражби, а телефонните измами ще стигнат своя апогей, ако заловените измамници продължават да се радват на безнаказаност. Полицията и охранителите на банкови институции да са нащрек.

Луната в комбинация с влиянието на Скорпиона няма да пощади и личния живот на мнозина, ако заради прекалената си чувствителност се влюбят, особено семейните, и не съберат сили да прекратят отношенията, които вредят на брака им. Естествено вината ще е в клюкарите, които са ги издали, въпреки че те самите не са били дискретни, но кой да помни такива подробности. Последната десетдневка на ноември ще ни поднесе не малко изненади и заради влиянието на Меркурий, и заради Слънцето в Стрелец, което подтиква към промени, по-често необмислени, само защото обещават бляскаво бъдеще, без да сме сигурни какво точно ще блести, заради заблудата, типична за знака, че щом блести, значи е ценно.

Прибързаните действия от страна на различно оцветени политици през декември ще ни заредят с много негативни емоции, допълнени с караници в Народното събрание. Изискването на месеца и годината на Луната на прага на годината на Юпитер е да сме прозорливи и практични, да забравим ролята на молители, да сме дейни и отговорни, да повярваме, че в България има хляб за всички, които искат да се трудят, и най-важното – да изчистим мислите си от злостта, завистта и омразата. Да позволим на разума си да приеме действителността такава, каквато е. Да знаем кой работи за България, кой твърди, че работи за благото на всеки от нас и само липсата на власт му пречи да ограби натрупаното, да спрем да казваме на бялото черно.

Почтени ли сме в мисли, думи и дела, Луната ще ни отвори широката магистрала на успеха към 2019 – годината на Юпитер.

Светлана Тилкова – Алена

{* *} {literal} {/literal}