Менюто за Виенския бал отново ще бъде приготвено от майстор-готвача от Виена Готфрид Ганстерер. Рецептите са извадени от прашните готварски книги на стара Виена и осъвременени от него и съпругата му. За да се уверят, че ще направят впечатление на посетителите на Виенския бал, те организират вкъщи вечеря с приятели, за да подложат обновените ястия първо на родната критика.

В крайна сметка се спират на тартар от сьомга, гарниран със зелена салата Валериана и гъби, полети с орехово олио като предястие. Основното ястие е задушено телешко с гарнитура от цветни картофи и тиква, като за да се запази автентичния вкус на рецептата, месото ще бъде доставено от Австрия. Също оттам ще дойдат и няколко вида сирена за мезе към австрийското вино. Десертът е необичаен и много изискан – виенски крем с маково семе и кайсиево желе.

Подаръкът за дамите от Община Виена също е свързан със символите на Австрия, и по-точно с цветовете на нейното знаме – красива гривна в бяло и червено.

Останалите изненади се крият в благотворителната томбола на вечерта, съдържаща 30 награди. С какъв спомен са си тръгнали спечелилите, ще ви разкажем след бала.