Вицепремиерът Валери Симеонов е в личната си година на ново начало.

Юни му позволява да отчита всички предизвикателства, които му поднася Съдбата, да анализира с разума, а не с чувствата си, да изказва мислите си по начин, който няма да урони както неговия, така и авторитета на правителството. В негова полза е да направи оценка на изминалите месеци за неговата партия и за работата на ОП и да наложи нови правила, но след обсъждане между лидерите и на другите две партии от коалицията. Важна задача на финала на европредседателството.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е в лична година на ново начало.

Разум и правилно тълкуване, това е мотото на нейния месец юни. От нея зависи да се възползва от месеца си на анализ, самоанализ и коригиране на допусканите грешки, въпреки че няма да й бъде лесно, защото тяхното признаване дори и само сред нейните съпартийци може да задълбочи конфликтите в БСП и да усложни позицията й на лидерския пост. Да си наложи не само умереност, но и постоянство в мненията, които представя в общественото пространство.

Премиерът Бойко Борисов до рождения си ден е в лична година на подчинение, забраняваща прибързаност и недопускаща да надскача своите възможности, а след това навлиза в година на запознанства.

През първата половина на юни е в месец на материална стабилизация, но изискващ в последните дни на европредседателството да твори само положителна карма. Думите, които изрича, да са обмислени, дори ако е провокиран да си изпусне нервите. Във втората половина на юни е в дни на емоции, които трудно ще овладява, ако не си наложи умереност, а всяка не на място изречена дума ще руши авторитета му и ще омаловажава делата му. От него зависи да избегне насищане на дните си с дребни камъчета, неочаквано дори за опозицията, обръщащи стабилната каруца на управлението.

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров е в лична година на анализ и осъзнаване на грешките.

През юни Съдбата му поднася трудности, породени от странични и неочаквани фактори, които няма да му допаднат, но се налага да ги приеме. Начинанията са забранени. Рутината е водеща в дните му. Възможни са провокации, но от него зависи да си наложи умереност на говоренето, за да не си навреди с емоционално изречени слова. Ако бъде умерен, тактичен и не се опитва да се противопоставя заради самото противопоставяне, ще остави позитивно впечатление, носещо му бъдещи ползи в края на месеца при приключване на нашето председателство на Европейския съюз.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е в лична година на анализ и обогатяване с нови знания.

През юни е подвластен на трудности, породени от странични и неочаквани фактори, които могат да му попречат да осъществи планираното. От него зависи чрез умението му да си налага търпение, такт и да анализира случващото се, да не допуска изказвания от страна на други министри уж в полза, но във вреда на България, особено за действията на съседни държави. Може да помогне държавата ни да не влезе в неочакван конфликт на интереси и липса на подкрепа.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е в лична година на стабилизация.

През юни има възможност да осъществи полезни познанства, да увеличи с нови членове оглавяваната от него партия ДПС. Въпреки това Съдбата му налага предупреждението да внимава кого допуска близо до себе си. Да не доверява идеите и плановете си на нови познати, които го ласкаят, за да не се окаже притиснат от непремерени изказвания срещу правителството и България, които някой е записал. Случи ли се това, сривът на авторитета му ще е светкавичен, а политическият рахатлък на ДПС – нарушен.

Президентът Румен Радев е в лична година на анализ. След рождения си ден навлиза в година на материални стремежи и кармична разплата.

До рождения си ден е в негова полза да си наложи търпение, да се отдаде на рутината, да не предприема непланирани държавни посещения. Ако се налага да посреща и изпраща делегации, да преценява добре говоренето си. След рождения си ден навлиза в година на кармична разплата и засилени материални стремежи, но този факт не омаловажава останалите дни до края на юни, дни на промени, които може да са с негативни последици и за него самия, и за България, ако действията и думите му са грешни.

Кметът на София Йорданка Фандъкова е в лична година на емоции, когато трябва да приключи с всички тегнещи й отношения и да се освободи от хората, които я предават.

През юни, от една страна, може да постигне желаната стабилност и хармония в отношенията и на работното място, и в личен план. С лекота ще налага мнението си, ще преценява дали не греши и бързо ще поправя пропуските, ако ги има. От друга, емоцията, която властва през цялата й лична година, и през юни ще бъде причина на моменти да не е сигурна в правотата си, да се колебае, което би я подвело да се съобрази с неправилни съвети и мнения. Да слуша интуицията и разума й да е водещ, за да избегне проблеми, дошли от миг на проявена слабост или дадено доверие.

{* *} {literal} {/literal}