Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в лична година на ново начало. Начинанията са успешни, ако не е прибързан и ги обмисля добре. Иначе – провал!

През февруари, от една страна, ще общува с лекота и дори ще успее да привлече нови симпатизанти. От друга, не бива да допуска до себе си нови хора, които напират да се домогнат до разговори с него и до мнението му за партии и формирования, целящи да провалят ГЕРБ и отнемат гласове от партията на предсрочните избори. Опитите да бъде дискредитиран ще са много и някои от тях ще успеят, защото лидерът на ГЕРБ от месеци битува сред ласкатели, които, привидно съратници, съсипват позициите на партията. От действията на Бойко Борисов през февруари зависи дали ГЕРБ ще увеличи или намали дистанцията си пред БСП. Ласкателите ще правят и невъзможното, за да го тласкат към действия в негова лична и във вреда на България.

Президентът Румен Радев е в лична година на стабилизация и хармония, която не допуска успех при полагане на ново начало.

Въпреки това изискване на Съдбата той бе принуден заради порядъка при смяна на президентите да постави ново начало, заемайки поста си през януари, в ден на Съдбовно подчинение. Това, от една страна, е добре, защото Съдбата сама го пази от сериозни проблеми и бързи сривове. От друга, е възможно заради деня му на раждане, дори и без да е принуден от външни фактори, да направи опит да надскочи своите възможности, което му обещава светкавично сриване на авторитета.

През февруари е орисан на кармична разплата и материална стабилизация, включително лична. Не е изключено да получи неочаквани удари именно от хората, които са го издигнали или твърдят, че са му дали искрената си подкрепа, ако те самите не се чувстват облагодетелствани както са очаквали.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е в лична година на трудности, породени от странични фактори, които блокират добрия завършек на всяко ново начало.

През февруари Съдбата му дава златната възможност да стабилизира както личните отношения и живота си, така и деловите си отношения и да си върне поразклатеното доверие сред редиците на своите съпартийци и симпатизантите на ДПС. Начинанията са забранени, ако не са належащи, както и непланираните пътувания, били те предизборни или лични, защото въпреки че може да създаде хармония в отношенията с избирателите, е по-добре да се опита да постави партията в най-изгодна позиция за предстоящите избори в разговори с другите водещи политически сили. Заучените фрази при неговите изказвания, които са му удобни, любими и сякаш остроумни, предизвикват присмех под сурдинка. Крайно време е да спре с шаблонните думи.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е в лична година на емоции, завършваща и забраняваща начинания.

През февруари е в месец на Съдбовно подчинение, който й забранява да е прибързана, да надскача възможностите си и да се представя пред избирателите и симпатизантите на БСП като нещо различно от своята истинска същност, защото разочароването им, след като осъзнаят, че това не е истинското й лице, ще доведе до проблеми и провал за оглавяваната от нея партия. Всъщност Съдбата работи в нейна полза през първите месеци на годината, защото при назначаване на служебен кабинет няма действащ парламент. Така ще си спести дискредитиращи я реплики от парламентарната трибуна и съответно желанието на нейните съпартийци да я свалят от председателския пост заради вредите, които нанася на БСП. В нейна власт е през своята лична година да съхрани себе си, стабилността и поста си в БСП.

Кметът на София Йорданка Фандъкова е в лична година на анализ и умение да налага идеите си с лекота. На моменти ще се чувства самотна и неразбрана.

Февруари е нейният месец на емоции, на изискване да завърши проточени и забавени начинания, да приключи лични и делови отношения, които или са изживели времето си, или не намира смисъл да ги продължи. От нея се изисква да не наставничи рязко и агресивно, да не бъде подвластна на своята доброта, чувствителност и съпричастност, защото рискува да бъде използвана и да страда разочарована. През месеца ще е подложена на натиск да положи подписа си под неизгодни сделки за общината и в разрез с нейния личен морален кодекс, които имат за цел дискредитиране на ГЕРБ. Опитите да бъде извадена от равновесие ще са много както в общината, така и от медиите. Умението й да се владее ще й бъде особено полезно. Както се казва – на война като на война.

Вицепрезидентът Илияна Йотова е в лична година на анализ, себеанализ и осъзнаване на допусканите грешки в изминалите девет години.

Февруари е месецът й на емоции, на завършване, забраняващ ново начало, въпреки че тя го постави по принуда през миналия месец, заемайки поста вицепрезидент на България. Думите й невинаги ще са премерени, действията й – също. Съществува предпоставка да се въз¬ползва от поста си за лични облаги и в услуга на БСП. Звездните аспекти разкриват, че няма да са й чужди опити за манипулации на общественото мнение, които, ако са били допустими и пренебрежими на предишните й професионални позиции, сега са категорично вредни за нея лично и могат да поставят България в международна изолация, ако си внуши, че има правомощия, които не са й делегирани по закон, като разпорежда от името на президента. Нека не забравя в месеца си на емоции, че новото начало може да се окаже последвано от бърз край.

{* *} {literal} {/literal}