Премиерът Бойко Борисов е в лична година на подчинение, забраняваща прибързаност и недопускаща да надскача своите възможности.

Януари му позволява да осъществи нови полезни познанства, срещи и разговори на висше и най-висше междудържавно ниво. Идеално време за общуване. Няма пречки пред приемането на европейското председателство, нито причина за разминаване на вижданията между нашите и политиците от европейските държави. Мандатът започва за премиера не само в месец на нова среда и нови възможности за изява, а и в ден на глобална положителна промяна. Само от него зависи да се възползва от тези струпали се сякаш като Съдбовен дар положителни заложби за него и България.

Лидерът ДПС Мустафа Карадайъ е в лична година на глобални промени.

През януари, от първия ден на годината може да започне да стабилизира отношенията си, както и поста си на лидер на ДПС, за да няма изненади и неочаквани обрати преди края на месеца. И през този месец изискването на Съдбата към него е да преценява думите си, да не повтаря фрази, които са му чужди, но са му удобни, защото опитите да е в крачка с други партии не са в негова полза и го лишават от доверието на избирателите му. Не бива да се поддава на странични съвети за действията си, свързани с парламентарните решения и правителството.

Президентът Румен Радев е в лична година на анализ, но и на умение да налага идеите си.

През януари е подвластен предимно на материални стремежи – лични и професионални. Заради изискването на Съдбата да твори само положителна карма, да внимава с личното си облагодетелстване, защото рискува да загуби поста си. Предупреждението важи за него от мига, в който спечели президентските избори, а Съдбата му казва, че за да е чист, ако не пред съвестта си, то спрямо закона на кармата, действията му не трябва да са през главата на правителството и премиера.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов е в лична година на стабилизация.

Идеален за работата му е месец януари, помагащ му да налага с лекота идеите си, да работи градивно на поверените му постове, а също така да направи сериозната крачка към стабилизиране и увеличаване на военната мощ на България. Предложенията му могат да станат приоритет от първия месец на годината и до пролетта да има видими резултати. В негова полза е да говори умерено и без опит да налага правотата си, за да бъде чут и следван, което месецът му позволява.

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров е в лична година на стабилизация, хармония, равновесие.

През януари, от една страна, поднася идеите и предложенията си в парламента спокойно, с лекота и ще бъде чуван. От друга, за него важи изискването да забрави острите думи и агресивно налагане на мнение, въпреки че вече е коригирал поведението си, но не са изключени провокации от страна на опозицията, за да докаже, че правителството е нестабилно и да го провокира да изрече нещо, което да срине доверието в него и формацията, на която АТАКА е партньор.

Кметът на София Йорданка Фандъкова е в лична година на материална стабилизация и кармична разплата.

През януари Съдбата й налага да овладява ежедневните емоции, които ще са породени от професионалните й задължения във връзка с приемането на европейското председателство. Да си наложи спокойствие при разговори и опити за провокации, които няма да са малко. Да не се впечатлява от критиката, често безпричинна, а на моменти ще бъде и комична. Чувствителността й ще е полезна за коректното решаване на социалните проблеми, свързани с работата на общината. Месецът е подходящ за приключване на отношения и уволнения.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова до рождения си ден е в лична година на емоции, а след това навлиза в година на ново начало.

До средата на месеца прибързаността от нейна страна е забранена и всеки опит за провокация и словесна агресия към управляващите ще се стовари върху нея като бумеранг и допълнително ще разклати лидерските й позиции. Допусне ли го, болезнено и неочаквано ще срещне противопоставяне от своите съпартийци, които очакват от нея думи, покриващи се с действия, а не просто словесна пушилка. След средата на месеца й предстоят трудни дни, в които е по-добре да избягва медийните изяви и важни за партията срещи и начинания.

Вицепремиерът Валери Симеонов е в лична година на емоции, когато начинанията трябва да са предварително планирани, ако не могат да бъдат отложени.

Януари му помага в начинанията, но забранява прибързаността. Сдържаността му ще е поставена на изпитание. В негова полза е да преценява думите си, преди да ги изрече и разсече общественото пространство, за да не стане причина за негативна нагласа сред избирателите. Не бива да прави изказвания, които противоречат на неговия морал, само защото нещо го е ядосало и той бърза да реагира на мига, а после и да съжалява, ще е късно. Умереност, такт и търпение са неговите помощници. Да избягва медийните изяви.

{* *} {literal} {/literal}