Кметът на София Йорданка Фандъкова е в лична година на анализ и преосмисляне на предходните години.

През юли я съветвам, ако не си вземе отпуск, много да пътува, преди всичко зад граница. Месецът е подходящ за големи промени, както в личен, така и в делови план. Време за назначения, време за уволнения. Желанието за компромис, ако има такова, ще й навреди. От всичко, на което положи началото през месеца, ще зависят следващите девет месеца в мандата й на столичен кмет. Не бива да допуска противопоставяне от страна на общинските съветници, ако е на политическа основа, а умело да избягва конфронтацията.

Вицепремиерът Румяна Бъчварова е в година на анализ и обогатяване с нови знания.

Анализът е задължителен за нея във всеки един месец от годината, а през юли е орисана на промени и пътувания. Нека бъдат повече в чужбина. Не бива да ги отказва, защото й носят полза при срещи със задгранични делови партньори и освен това ще получи информация, която до момента й е убягвала или не е била подкрепена с факти. При опит за вреда, целяща срив на авторитета й, я съветвам да бъде безкомпромисна в ответния удар. Активността във всяко отношение й носи полза.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е в лична година на кармична разплата и материална стабилизация.

Месец юли й позволява да постигне стабилност и дори хармония в отношенията с хората от близкото си обкръжение и със своите съпартиици, което няма да й бъде лесно заради острите думи, нейно обичайно изразно средство. Такава хармония в отношенията на теория не е изключена и с другите парламентарно представени партии, но на практика е неосъществима, тъй като Нинова не е склонна на коректност в изказа си по отношение на всички, които са неин моментен противник. За жалост вместо хармония месецът ще й донесе нови врагове.

Премиерът Бойко Борисов е в лична година на ново начало. Начинанията са успешни, ако не е прибързан и ги обмисля прецизно.

През юли много повече, отколкото през всеки друг месец, го съветвам да се съобразява с факта, че преди всичко от неговите действия зависи стабилността на държавата. Провокациите няма да са малко, както и непочтените подмолни опити да бъде дискредитиран, а той ще е склонен да сече с думи и с последващи действия онези, които вредят на България. Да бъде мнителен е в негова полза, защото месецът му е на кармична разплата и може неусетно тя да се осъществи.

Президентът Росен Плевнелиев е в личната си година на ново начало.

Заради предишните два месеца, в които допусна немалко грешки и навреди както на личния си авторитет, така и на авторитета на България, през юли, в месеца му на кармична разплата, е в негова полза да е по-нисък от тревата и по-тих от водата, за да не се окаже замесен в скандали. Ако е тактичен, умерен и премълчава, ако престане да се държи като герой, който назидава световни сили и ръководи дори Създателя, ако проявява нужното уважение към държавата както трябва, а не както той го разбира, може да заличи частично гафовете си, които и без това ще останат в историята.

Вицепремиерът Томислав Дончев е в лична година на трудности, породени от странични фактори, невъзможни за прогнозиране.

През юли е в негова полза да поддържа темпото, с което е свикнал да се движи в професионално отношение, да не изостава, но и да обмисля добре действията си. Не бива от позицията на заемания пост да предприема действия, свързани с държавата, които надхвърлят финансовите ни възможности. Месецът му позволява да потуши конфликти, свързани с претенции на коалиционните партньори, които го намесват, без да има причина. Умереността е от значение за спокойната му работа, а проявата на такт и търпение към неговите опоненти го прави по-силен.

Новоизбраният лидер на ДПС Мустафа Карадайъ е в лична година на трудности.

Месец юли изисква от него да се подчини на Съдбата си и да не е прибързан, за да не се окаже, че за краткото време на управление на ДПС си е създал неприятели и сред своите съпартийции, които може да се окажат част от противниковата партия и с предателството си да му създават неочаквани трудности. Да не пропуска, че рутината в личната му година е водеща, и да не забравя, че все още му липсва опитът, който му позволява да е уверен в себе си. Все още му е рано да кара сам колата.

Председателят на парламента Цецка Цачева е в лична година на Съдбовно подчинение, налагащо й такт и умереност.

През юли е длъжна да овладява емоционалните си реакции и да не проявява чувствителност към отправените й умишлени упреци, провокативни нападки или безпричинна критика. Със спокойствието си, с такт и умереност е в печеливша позиция, въпреки че няма да й бъде лесно да постигне това поведение през емоционалния си и завършващ месец. Сега е моментът да приключи тегнещи и отживели времето си отношения и да завърши изостанали задачи преди отпуската на депутатите, за да няма натоварване през следващите месеци.

{* *} {literal} {/literal}