Премиерът Бойко Борисов е в лична година на запознанства. Да преценява добре хората, които допуска до себе си.

През юли месецът му позволява да анализира постигнатото и ползите след приключване на европредседателството, но и възможните бъдещи вреди за България, част от които ще бъдат замислени на родна почва. Дали ще постигнат краен ефект, зависи от правилните действия на мига. Месецът позволява на премиера да постави ново начало както в личния, така и в професионалния си живот. Да внимава на кого се доверява, да не взима прибързани и необмислени решения, да преценява добре думите си и обещанията, които дава.

Президентът Румен Радев е в лична година на материални стремежи и кармична разплата.

Неговият месец юли изисква да постигне хармония в личните и деловите си отношения както с правителството, така и с всички, не само парламентарно представени партии. Дали ще съумее да я постигне или ще остане верен на поведението си в думи и дела, което е създало впечатление за несъвпадение между мащаба на президентската институция и неговия личен, е право на неговия избор. Все пак няма да сбърка, ако използва шанса си и хармонизира преди всичко деловите си отношения.

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров е в лична година на анализ и осъзнаване на грешките.

Месец юли му обещава промени, положителни, но и негативни – каквито сам ги сътвори, такива ще ги жъне в следващите девет месеца. От него зависи да е умерен във всичко, което предприема, да не си позволява агресивна критика, която е плод на неговите виждания, но не отговаря на действителната обстановка. Ако съумее да съхрани добрите отношения с коалиционните си партньори, ще се радва на месец, даряващ му възможност да се издигне на нова авторитетна позиция и да промени към позитивно мнението, което е създал за себе си в част от народа.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е в лична година на анализ и обогатяване с нови знания.

Месецът му е на глобални промени, които оказват влияние върху следващите девет месеца от живота му и само от него зависи дали ще бъдат положителни или отрицателни. Месецът е подходящ за анализ, обогатяване с нови знания и най-вече с истински полезна информация, а не само с привидно такава. Не бива се поддава на натиск за промяна на набелязаните планове, към което месецът може да го подтикне. Длъжен е да изпълни поставените цели и да стабилизира постигнатото.

Вицепремиерът Валери Симеонов е в личната си година на ново начало.

През юли е орисан не само на материални успехи, но и на кармична разплата, ако не преценява думите си и си позволява квалификации, които дори и верни, ще водят единствено до усещане за обида и желание за противопоставяне. Ще постигне повече от очакваното, ако не е заядлив и съумее да постига съгласие, без да се противопоставя, дори и когато не е в правото си. Няма да сгреши, ако подаде ръка на свои опоненти, с които преди време се е разбирал, но сега са обтегнали отношенията си, защото през есента ще са си взаимно полезни.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е в лична година на ново начало.

Съдбата я орисва да печели добре през месеца, но да внимава, защото годината на Луната, обвързана с юли, месеца й на материална стабилизация, налага приходите да са коректно придобити. Има възможност да претвори създадената карма с опонентите си от опозицията в неутрална, за позитивна е немислимо, но това зависи само от нейното желание. Месецът е важен за нея, защото оказва влияние на отношенията със съпартийците й и при неправилно нейно поведение, вместо да намали силата на вътрешната опозиция, ще я увеличи.

Лидерът ДПС Мустафа Карадайъ е в лична година на стабилизация, равновесие.

През юли да се подготви за трудности, породени от странични фактори, които може да не осъзнае защо се случват и да допусне професионални грешки в притеснението си. Месецът не допуска начинания, нито е добър за сключване на лични или партийни договори, които ще се окажат провал след броени месеци. Месецът изисква от него да се впусне в руслото на обичайностите и да избягва острата и ненужна никому критика, която често пъти създава впечатление, че е изричана само за да се каже нещо, защото изречените не на място думи ще бъдат дълго помнени.

Кметът на София Йорданка Фандъкова е в лична година на емоции, когато трябва да приключи с всички тегнещи й отношения и да се освободи от хората, които я предават.

През юли е в месец на анализ и самоанализ, на осъзнаване на допусканите грешки и на възможност да бъдат отстранени. Месецът позволява да уволни служителите, които не са доказани професионалисти и са постъпвали нелоялно не само спрямо институцията, но и лично към нея, а предатели има! Позволява й бързо да намери нови, които да заместят уволнените. От нея зависи да не допуска странична намеса при взимане на решения, за да не бъде целенасочено подведена с погрешна информация и последващите й действия да бъдат използвани в неин ущърб при кметските избори догодина.

{* *} {literal} {/literal}