Сатурн е ретрограден в Козирог в периода 01.09. – 06.09.2018 г.

Страхувате се за пореден път от силните, завладяващи и всеобхватни чувства. Как да ги изявите, като може да блокирате развитието, кариерата си или да се окажете в нечия вечна зависимост.

Уран е ретрограден в Телец в периода 01.09. - 30.09.2018 г.

Идеален период за коренна промяна. Привидно трудна, дори непосилна на пръв поглед, но задължителна. Изискването й е да забравите чисто материалните си стремежи и да се отдадете на духовното си развитие, да бъдете умерено, но искрено подвластни на чувствата си и да се грижите за хората, които обичате.

Нептун е ретрограден в Риби в периода 01.09. – 30.09.2018 г.

Налага се да преосмислим начина си на живот, дори и чрез повече мигове на самота и самоанализ. Време е за пореден път да осъзнаем и изчистим сериозните си кармични грешки от минали прераждания или натрупаните в този живот. Подсъзнанието ще ни каже как да го направим. Пропуснем ли добрия си шанс, не бива да се жалваме от тегобите си до следващата ретроградност на Нептун в Риби.

Плутон е ретрограден в Козирог в периода 01.09. – 01.09.2018 г.

Тази ретроградност предупреждава преди всичко подрастващите и младите поколения, че имат прераждане, в което са изоставяли близките и любимите си. В настоящия си живот мнозина ще бъдат многократно изоставяни, за да разберат смисъла на коректните и човешки отношения, на любовта, брака и отговорностите към децата, както повелява и годината на Слънцето. Раздялата с любими хора или близки приятели е начин да бъде изчистена, уравновесена и неутрализирана общата ви карма.

Хирон е ретрограден в Овен в периода 01.09. – 27.09.2018 г.

В този период на ретроградност Хирон предупреждава, че е възможно да се окажете въвлечени в нетипичен за вас начин на живот, да общувате с хора, които сте ненавиждали, но изведнъж са ви станали интересни, да се заемете с проекти, към които сте се отнасяли с насмешка и недоверие. Всичко това ще ви помогне да опознаете ваша неочаквана и непозната скрита същност и ще разчупи страховете, които ви насажда на моменти директното движение на Хирон в Овен или присъствието му в знака в рождения ви хороскоп.

Хирон е ретрограден в Риби в периода 27.09. - 30.09.2018 г.

Хирон със своята ретроградност в Риби, съвпадаща в част от времето и с ретроградния Нептун в Риби, възпрепятства лекомислените действия и стремежа ни да работим в своя полза, но във вреда на околните. Лесните начини за печелене на пари, желанието за бягство от отговорност или опитите чрез хора на власт да се получат незаслужени блага ще бъдат светкавично наказвани в периода.

1 септември
Секстил Луна - Нептун

Живота ви ще бъде низ от неприятни моменти, ако допуснете винаги да сте  в услуга на някого, с което блокирате мшанса да насочите усилията си в полза на самите себе си.

2 септември
Тригон Луна - Лилит

Осъществявате целите си, независимо от сенчестата страна на живота и вашите неприятели, които се крият там някъде, кроещи планове, но този път няма да са успешни, ако са насочени към вас.

3 септември
Секстил Меркурий - Венера

Намерете средата, която е готова да чуе ваишите послания, идеи и житейска философия. Време е, ако се чувствате ощетени от Съдбата и от обкръжението си, неглижирани и непризнати, да покажете другото си лице. Не забравяйте и другите си задължения, които няма да ви донесат аплодисменти, но са обвързани с добри приходи. Не дарявайте обичта си на хората, които не го заслужават.

9 септември
Новолуние в Дева

Ако имате изостанали нови задачи, особено от август, заради ретроградния Меркурий, сега е момента да ги завършите и веднага да се заемете с новите. Не пилейте времето си напразно.

12 септември
Опозиция Венера - Уран

За да спечелите нечие сърце не е достатъчно да покажете обзавеждането на дома си, а ако сте семейни - да боядисате стените в банята с нов цвят. Отворете вашето сърце и дайте израз на чувствата си, приемете и чувствата на партньора си. И не забравяйте, че за да сте щастливи сте длъжни да сте верни.

19 септември
Квадратура Марс - Уран

Дори и не ви се работи не бива да се притеснявате, защото пасивността ви носи полза. Вслушвайте се внимателни в думите на околните, приемайте критиката или анализирайте тази, която не се отнася за вас и извличате не малко полезни съвети. Покажете на хората от обкръжението си вашите най-добри страни, без да играете роля. Бъдете самите себе си. Събитията около вас са неуправляеми. Посрещайте ги спокойно, без паника и с разума си ще намерите вярното решение.

21 септември
Съвпад Слънце - Меркурий

Време е да сверите часовника си и да осъзнаете дали вървите в крак с времето. Притъпете егото си. Не прекалявайте с мечтите си да задоволите само вашите лични стремежи и интереси, за да не ви смачка обществото и да не се окажете извън средата си неразбрани, неудовлетворени и отхвърлени.

22 септември
Опозиция Меркурий- Хирон

Възможно е да се изявявате като хора затворени в себе си, които трудно общуват. Не искате да сте самотни, но заради комплексите, породени от неумението ви да общувате, често оставате сами. Целите в живота ви са чисто материални. Духовното е заличено от съзнанието ви. Опитайте се да го разкриете.

23 септември
Квадратура Меркурий - Сатурн

Опитвате да надскачате вашите възможности и се конфронтирате с хората от вашето делово, но и лично обкръжение. Намерете златната среда в поведението си и си наложете самоконтрол.

25 септември
Пълнолуние в Овен

Не бива да бавите изпълнението на вашите задачи. Запомнете, че ако сте лениви и безотговорни пропускате добрите възможности, предоставени ви от Съдбата. И помнете, че далеч не винаги този, които идва последен, си тръгва също последен, всичко зависи от качества, уменията и знанията, които показвате без значение  кога идвате.

Тригон Меркурий - Лилит

Всичко, което ви се случва е във ваша полза, дори и да ви се струва противоречиво или неясно. Защитете интересите си и отстоявайте вашето мнение.

26 септември
Квадратура Слънце - Сатурн

Сами ограничавате шансовете си, защото сте склонни да лъкатушите в колебание заради различни добронамерени съвети, които обаче ви тласкат в погрешна посока само защото сте изпълнени със завист към нечии успехи и ви е трудно да я надмогнете.

29 септември
Тригон Слънце - Лилит

Разговорите с хората от вашето обкръжение ще протекат добре, идеите ви ще бъдат приети, а вие ги осъществявате и с помощ отстрани. Събужда се отново доверието ви в хората, което бяхте позагубили и което е в хармония с вашата житейска философия.

30 септември
Квадратура Луна - Хирон

Стремежът за творчество е в непрекъсната борба с желанието за полезност заради неспособността да бъде отказвана поискана услуга. Аспектът подтиква към добродушна мекушавост. В състояние сте сами да изпълните живота си с неприятности и неудовлетворение не само през месеца, а и много след него. Изявено е желанието да се жертвате за обществото и жалещите се негови представители. Съветвам ви да не правите непоискано добро.

{* *} {literal} {/literal}