Венера е ретроградна в Скорпион в периода 05.10. – 30.10.2018 г.
Период, даряващ шанс за разбирателство. Всички, които се чувстват на мястото си и искат да си осигурят хармоничен семеен живот, но все нещо скърца, могат, подкрепени от тази ретроградност на Венера, да се научат да приемат партньорите си с техните чувства и мнения. Да си затварят очите пред качествата, които не им допадат, да се вгледат в своите. Да прощават, защото това е основното изискване за съхраняване на любовта.

Уран е ретрограден в Телец в периода 01.10. - 31.10.2018 г.
Идеален период за коренна промяна. Привидно трудна, дори непосилна на пръв поглед, но задължителна. Изискването й е да забравите чисто материалните си стремежи и да се отдадете на духовното си развитие, да бъдете умерено, но искрено подвластни на чувствата си и да се грижите за хората, които обичате.

Нептун е ретрограден в Риби в периода 01.10. – 31.10.2018 г.
Налага се да преосмислим начина си на живот, дори и чрез повече мигове на самота и самоанализ. Време е за пореден път да осъзнаем и изчистим сериозните си кармични грешки от минали прераждания или натрупаните в този живот. Подсъзнанието ще ни каже как да го направим. Пропуснем ли добрия си шанс, не бива да се жалваме от тегобите си до следващата ретроградност на Нептун в Риби.

Хирон е ретрограден в Риби в периода 01.10. - 31.10.2018 г.
Хирон със своята ретроградност в Риби, съвпадаща в част от времето и с ретроградния Нептун в Риби, възпрепятства лекомислените действия и стремежа ни да работим в своя полза, но във вреда на околните. Лесните начини за печелене на пари, желанието за бягство от отговорност или опитите чрез хора на власт да се получат незаслужени блага ще бъдат светкавично наказвани в периода.

1 октомври
Съвпад Марс - Лилит

През седмицата от този ден жените са факторът, който дава сили на мъжете в новите ми идеи планове. Те са подкрепата на силния пол, който се страхува да направи крачката на ръба на просатта с увереността, че ще мине от другата страна и ще продължи напред.

Секстил Луна - Уран

Няма да успеете да намерите, своя верен житейски път.  Не сте в състояние да разберете каква е мисията ви, но стига да поискате и това ще се случи.

2 октомври
Опозиция Луна - Сатурн

Имате навика да се криете от тълпите, защото не обичате да сте сред много хора и заради склонността ви към усамотяване и сдържано поведение, но това не ви носи полза. Необходимо е да се отворите за света, за да намерите свята среда и да срещнете подходящата брачна  половинка.

3 октомври
Квадратура Меркурий - Плутон

Не бива да премълчавате нищо важно, а когато говорите или правите съждения, нека са основани на истината. Бъдете вестоносци на хубави новини, на Светлина, а не на Мрак.

5 октомври
Квадратура Луна- Юпитер

Не се поддавайте на ласкателства, които целят или да ви използват или да ви подтикнат към инвестиции във ваша вреда. Наивността ви не бива да бъде водеща.

9 октомври
Новолуние във Везни

Осъзнаването, че има два вида компромиси и полезно за вас. Едните са двустранни, а другите са едностранни, но този който ги прави винаги печели, а ненаправилите ги съжаляват, но вината е тяхна и няма как да упрекват изтеглилия голямата печалба.

10 октомври
Меркурий в Скорпион

Всяка идея, ако не е  поднесена агресивно, ви носи полза, но често и припламващите пламъци в спора между вас и обкръжението ви или с противоположния пол носят неочаквани подаръци от Съдбата.
Опозиция Меркурий - Уран
Дори и най-непредвидимите последици от вашите действа са обратими, ако съумеете да съхраните поне част от плановете си докато не поставите тяхното начало.

11 октомври
Квадратура Венера - Марс

Препятствията пред вас са преодолими. Не се отчайвайте, за да не провалите плановете си. Не се отклонявайте от избрания път. Склонни сте сами да създавате проблеми в живота си, обсебени от съмнения във верността на хората. Склонни сте към агресия.

12 октомври
Квадратура Слънце - Плутон

Ако не успеете да избегнете други проблеми и разправии, бъдете сигурни, че успявате да съхраните финансите си и няма да търпите загуби.

15 октомври
Квадратура Меркурий - Лилит

Имате възможност да провеждате разговори с ваши партньори в личния живот. Важно правило, което е добре да спазите е да не сте агресивни и преди да изречете обещание да сте наясно кое от казаното ще спазите и кое няма да спазите, затова не бива да го изричате.

17 октомври
Квадратура Венера - Лилит

Всичко, което чувате може да ви извади от равновесие, но и да ви успокои, да ви донесе приятни емоции. Поднасяйте неприятните истини така, че да не обиждате, а когато ги изговорите, потърсете начин да надмогнете случилото се някъде в миналото и да продължите напред.

24 октомври
Пълнолуние в Телец

Лудост е точно сега от "мое" и "твое" да преобърнете живота си и да заживеете под мотото "наше"! Не осъзнавате че това е важен обрат, който не може да се случи за два или три дни и че кармата, която творите може да се окаже непроменяема и негативна.

26 октомври
Съвпад Слънце - Венера

Не се вживявайте в собствената си правота. Печелите си непримирими врагове! Влиянието на този аспект позволява да бъдете дипломатични при обсъждане на нови начинания. Говорете прямо, без да завоалирате мнението си зад неясни фрази, защото вредата ще е само за вас. Не пилейте времето си в развлечения, за да не пропуснете другите добри възможности, които ви дарява Съдбата. А любовта изисква да покажете на половинката си и вашите тъмни страни на характера. ще ги приеме без критика, злост и опасност от отдалечаване.

29 октомври
Съвпад Меркурий - Юпитер

Можете да постигнете много, но цената е много висока. Преди да се хвърлите със завързани очи към неизвестното за вас, но не и за тези, които ви очакват там, зад завесата, подгответе няколко впечатляващи идеи.

31 октомври
Меркурий преминава в Стрелец

Не всичко, с което се заигравате ви носи дългосрочни успехи и гаранция за спокойствие.

Опозиция Венера - Уран
Ако решите да правите компромиси, нека са такива, че когато се събудите на другия ден да сте доволни и да не се налага театралничене, за да прикриете киселата си физиономия от осъзнатото недоволство от стореното.

{* *} {literal} {/literal}