1 – 31 октомври 2017 г.
Уран е ретрограден в Овен
Дори и в инертните хора ще проблесне искрата на несъгласието, че светът може да живее в застой, а делникът да бъде скучен. Засилен е стремежът да накараме околните да се заемат с изучаване на новото и неизвестното без страх и притеснения. Не бива да прекаляваме в битките си за надмощие, за да не се окажем победители, но губещи.

1 – 31 октомври 2017 г.
Нептун е ретрограден в Риби
Ще се наложи да преосмислим начина си на живот дори и чрез повече мигове на самота и самоанализ. Време е за пореден път да осъзнаем и изчистим сериозните си кармични грешки от минали прераждания или натрупаните в този живот. Подсъзнанието ще ни каже как да го направим.

1 – 31 октомври 2017 г.
Хирон е ретрограден в Риби
Хирон със своята ретроградност в Риби, съвпадаща в част от времето и с ретроградния Нептун в Риби, пречи на лекомислените действия и стремежа ни да работим в своя полза, но във вреда на околните. Лесните начини за печелене на пари, желанието за бягство от големите отговорности или опитите чрез хора на власт да се получат незаслужени блага ще бъдат светкавично наказвани.

1 октомври 2017 г.
Тригон Слънце–Луна
Късметът е с вас. Каквото започнете, ще успеете, но с много работа. Давате изява на чувствата си, щастието ви съпровожда.

Съвпад Слънце–Меркурий
Време е да осъзнаете дали вървите в крак с времето. Притъпете егото си. Не прекалявайте с мечтите си да задоволите само вашите лични стремежи и интереси, за да не ви смачка обществото и да не се окажете извън средата си неразбрани, неудовлетворени и отхвърлени.

2 октомври 2017 г.
Съвпад Венера–Марс
Подтиква към изневери и безпричинно заяждане, най-вече у дома. Изразената сексуалност и склонност към светкавично влюбване носят бързи разочарования. Съветвам ви да не правите емоционално прибързана крачка към създаване на семейство или задълбочаване на отношенията, водещи към сключване на брак.

Тригон Венера–Плутон
Привличате околните като с магнит. Успявате да ги накарате да правят всичко, което им кажете, но не злоупотребявайте, защото и вие сте подвластни на същия аспект. И от вас ще искат да давате, а вие да не сте склонни.

Тригон Марс–Плутон
Мнозина от вас имат златния шанс да творят Съдбата си, тази на обществото, а защо не дори и тази на света. Да работите сами и да не се доверявате на никого е вашата задача, ако искате да успявате в този ден.

5 октомври 2017 г.
Пълнолуние в Овен
Не правете компромиси, ако не са във ваша полза. Не задавайте на околните неудобни въпроси, на които не само че няма да получите отговор, а и ще си спечелите неприятели.

Съвпад Луна–Хирон
Аспектът развива не само интелекта, но и интуицията. Засилва зависимостта от лунните фази. Предпазливостта е задължителна, защото усещането за дисхармония и слабост може да причини вътрешни страхове, силни мисъл-форми и мании, които да доведат до тежки последствия, а емоциите са неочаквани и мощни до крайност.

Опозиция Юпитер–Уран
За мнозина днес сте досадни. Наложете си умереност, защото сте склонни и се стремите да сте винаги полезни на околните със съветите си, без значение дали някой ги иска или не.

8 октомври 2017 г.
Съвпад Слънце–Меркурий
Егото ви е достигнало невиждани висоти. Днес сте извън реалността и си вярвате, че околните ще задоволяват вашите потребности и желания. Внимавайте както летите в облаците на внушеното си величие, да не се срутите, а средата, в която се движите, да ви изхвърли.

Тригон Марс–Плутон
Работете върху себе си, върху поведението си и отношенията си, дори и с хората, с които Съдбата пресича пътя ви случайно. Стремете се към хармония и разбирателство и ще бъдете господари на Съдбата си.

Квадратура Меркурий–Плутон
Аспектът ви дарява нужната свобода за действие... стига да го искате. Ще се отърсите от свои погрешни представи за случващото се и за хората. Мнозина ще получат предложение за работа, както и право на свободен избор. Това, което ви се струваше невъзможно, дори абсурдно, е ключът към вашия успех. Изненадайте околните с идеите си.

10 октомври 2017 г.
Опозиция Венера–Хирон
Трудно давате изява на истинските чувства. Водещи са лицемерието и фалшът. Създавате си отношения на противопоставяне и много врагове, които не изчезват от само себе си с края на деня. Ударите от засегнатите от ваши думи и действия са неочаквани, но не успявате да осъзнаете бързо причината за тях.

Опозиция Марс–Хирон
Днес сте воини на Доброто срещу Злото. Действията ви преминават в агресия, която в неочакван миг се превръща в слабост. Трудно се владеете и сами може да си отрежете пътя към победата.

Квадратура Венера–Лилит
Скритите качества на вашия характер, свързани с умението да обичате, ще се изявят, но не като любов, а като омраза, ако в личния си живот не сте щастливи и не успявате да създадете мечтаната хармония.

Квадратура Марс–Лилит
Войната, която водите заради влиянието на аспекта, ще е между вашите желания и невъзможността да се съобразите с чуждите, дори и с тези на партньора си, на близките си, което ви обрича на самота, дори и да живеете под един покрив и привидно да се търпите.

15 октомври 2017 г.
Опозиция Меркурий–Уран
Странно притеснителни и неуверени сте. Вярната посока ви убягва. Не се притеснявайте, причина няма, за да не навредите на нервната система и психиката си. Планирайте времето си и не се разпилявайте в различни занимания. Няма да ги завършите и ще бъдете неудовлетворени и потиснати заради загубеното време.

Куинконс Меркурий–Марс
Обсебени сте от натрапчивото си желание да сте първи навсякъде, но сте разпилени и трудно контролирате емоциите си. Така до върха няма да стигнете, дори и ако се товарите с повече задачи, отколкото можете да изпълните. Пренапрегнати сте и заради невъзможността да получите мечтаното в този ден не е изключено да си докарате здравословен проблем.

Куинконс Марс–Уран
Не се чувствате добре в кожата си. Искате да избягате и от себе си само защото сте така презаредени с емоция и изнервени, че сте непрекъснато под влиянието на някакви обстоятелства, които ви пречат да се изявите.

18 октомври 2017 г.
Съвпад Меркурий–Юпитер в Скорпион
Хрумват ви блестящи идеи. Имате шанс да ги осъществите. Гоните с упоритост изпълнението им и не признавате каквито и да било препятствия. Добре е да се вслушвате в съветите, които ще ви бъдат полезни след време. Общо взето, сте разумни. Умереността ви носи полза.

Квадратура Марс–Сатурн
Мислите с емоциите си, а не с разума. В днешния ден спокойствието ви е химера. Вземете се в ръце, за да не тласнете живота си в неочаквана посока и подминете даровете, които Съдбата ви е подготвила.

19 октомври 2017 г.
Съвпад Меркурий–Венера
Самоуверени сте, но и готови да помогнете. Днес търсите удобствата и не сте склонни да се натоварвате с каквото и да било. Ако сте сбъркали професионалното си поприще, сега е моментът да си изясните как и с какво да го промените.

Квадратура Марс–Сатурн
Разумът е потиснат, спокойствието липсва, емоцията властва. Как животът да върви в своя естествен ход? Сложете си цип на устата, избягвайте разговори и действия, защото резултатите ще са различни от очакваното и негативни. Без да ви е заложено, ще си докарате дълготрайни неприятности, за които сами ще сте си виновни.

22 октомври 2017 г.
Квадратура Марс–Лока Фортуна
Печелите парите си с лекота, но, уви, на моменти и с агресия, ако установите, че привидно сигурни приходи ви се изплъзват заради нечии мечти да бъдете изместени от мястото ви или от добрата сделка. Склонни сте на некоректност, но Лока Фортуна наказва на мига непочтеното печелене на пари. Бъдете коректни и ще получите мечтаните приходи.

23 октомври 2017 г.
Куинконс Венера–Уран
Склонни сте да допуснете да ви обсебят проблемите на други хора, дотолкова, че забравяте своите грижи и отговорности. Смятате, че вашето отношение към тях гради уважението им към вас, а всъщност след време ще осъзнаете, че безвъзвратно сте пропуснали ценни дни и сте си спечелили неприятели заради стореното непоискано добро.

Опозиция Марс–Сатурн
Не се опитвайте да накарате околните да ви възприемат като страховити, агресивни и нападателни. Начинът да постигнете целите си не е този. Сами ще предизвикате своя провал и вместо да имате около себе си хора, на които може да разчитате, ще си печелите врагове.

26 октомври 2017 г.
Квадратура Луна–Венера
Всяко прибързано решение е във ваша вреда и ще остави трайна следа в дните ви през месеца, защото може да се окажете с финансови затруднения и без шанс да се стабилизирате дори и с допълнителна работа.

Куинконс Марс–Юпитер
Обсебени сте от желанието да блестите с възможностите си и натрапвате помощта си дори там, където не я искат. Така си вредите. Бъдете щедри и всеотдайни, но само когато правите поискано или необходимо добро. Не мислете, че натрапената помощ ще ви донесе благодарности и топли чувства, напротив, ще изстрадате много тежко нечие лошо отношение.

27 октомври 2017 г.
Тригон Меркурий–Нептун
Днес ще отворят книга дори хора, които не обичат да четат. С удоволствие слушате музика. Бихте могли да развиете дарбата си да пишете, но не бива да се възползвате от нея, за да анализирате в негативна посока някого или нещо. Наказанието ще е светкавично въпреки високата оценка на написаното от вас.

Секстил Луна–Хирон
Устремени сте към върхови професионални постижения, но едновременно с това сте меланхолични и чувствителни, а Хирон засилва нежеланието ви да сте борбени. По този начин пътят към поставената цел става труден.

28 октомври 2017 г.
Квадратура Венера–Плутон
Мечтаете си да срещнете идеалната половинка, но омъглени от романтичния си копнеж, ще я пропуснете, поне мнозина от вас. За да прикриете душевната си неудовлетвореност, ще се доказвате, или поне ще се опитвате, като скачате от партньор на партньор.

Тригон Сатурн–Лунен възел
Имате възможност да печелите добре заради подсъзнателния спомен от ваше минало прераждане, когато сте били подвластни не само на материалните си стремежи, но и сте имали знанията и уменията, за да ги постигнете. Не се опитвайте да действате по непочтен начин, за да не си печелите неприятели.

29 октомври 2017 г.
Квадратура Луна–Меркурий
Лоша шега може да ви изиграе този аспект, ако сте сред хората с лабилна психика. Дори и да ви критикуват и да сте засегнали от нечие поведение или думи, ви съветвам да не се горещите, да се замислите дали казаното не е във ваша полза. Не си струва да си печелите неприятели.

Тригон Луна–Венера
Състрадателни сте. Потъвате веднага в проблемите на околните. Добри слушатели сте. Внимавайте и навлизайте до безопасни за вас граници в чуждите проблеми, за да не ги превърнете в свои. Прехвърлите ли мярката, ще ви се наложи и за себе си да търсите лекарска помощ.

31 октомври 2017 г.
Секстил Луна–Плутон
Устремени сте към нови знания. Ще ви припознаят като перфектни събеседници, които помагат на околните да забравят грижите си и да видят и светлата страна на живота.

Секстил Венера–Сатурн
Живеете в умерено темпо, внимателни сте в думите и действията си. Стремите се към нормален и спокоен живот под знака на осъществените си мечти. Обградени сте от хора, на които разчитате, но и те разчитат на вас.

{* *} {literal} {/literal}