Юпитер е ретрограден в Скорпион в периода 01.07. – 11.07.2018 г.

Тежко на хората около вас, ако сте родени в огнени или водни знаци, не че не важи и за другите представители на зодиака, но при вас в периода на ретроградност на Юпитер в Скорпион скритите и явни емоции ще са шарени като боите на палитрата. Ще бъдете в хармония със Съдбата си, ако се отърсите от вредно вкоренените  си отрицателни качества и приемете правото на успехи и победи и  на останалите хора.

Марс е ретрограден във Водолей в периода 01.07. - 31.07.2018 г.

Потребността да бъде чувствана и изживявана личната свобода е от огромно значение, затова в този период, дори и ако обичащи се хора са сгодени, предложение за брак може да бъде отказано, други трудно ще се решат, дори и ако са сгодени, да сключат брак, а за съжителство на семейни начала не говорим! Кой си позволява да мисли, че ще се лишите от правото сами да взимате решения и ще се подчинявате на чуждата воля!

Сатурн е ретрограден в Козирог в периода 01.07. – 31.07.2018 г.

Страхувате се от силните, завладяващи и всеобхватни чувства. Как да ги изявите, като може да блокирате развитието, кариерата си или да се окажете в нечия вечна зависимост.

Нептун е ретрограден в Риби в периода 01.07. – 31.07.2018 г.

Налага се да преосмислим начина си на живот, дори и чрез повече мигове на самота и самоанализ. Време е за пореден път да осъзнаем и изчистим сериозните си кармични грешки от минали прераждания или натрупаните в този живот. Подсъзнанието ще ни каже как да го направим. Пропуснем ли добрия си шанс, не бива да се жалваме от тегобите си до следващата ретроградност на Нептун в Риби.

Плутон е ретрограден в Козирог в периода 01.07. – 31.07.2018 г.

Тази ретроградност предупреждава преди всичко подрастващите и младите поколения, че имат прераждане, в което са изоставяли близките и любимите си. В настоящия си живот мнозина ще бъдат многократно изоставяни, за да разберат смисъла на коректните и човешки отношения, на любовта, брака и отговорностите към децата, както повелява и годината на Слънцето. Раздялата с любими хора или близки приятели е начин да бъде изчистена, уравновесена и неутрализирана общата ви карма.

Хирон е ретрограден в Овен в периода 05.07. – 31.07.2018 г.

В този период на ретроградност Хирон предупреждава, че е възможно да се окажете въвлечени в нетипичен за вас начин на живот, да общувате с хора, които сте ненавиждали, но изведнъж са ви станали интересни, да се заемете с проекти, към които сте се отнасяли с насмешка и недоверие. Всичко това ще ви помогне да опознаете ваша неочаквана и непозната скрита същност и ще разчупи страховете, които ви насажда на моменти директното движение на Хирон в Овен или присъствието му в знака в рождения ви хороскоп.

Меркурий е ретрограден в Лъв в периода 26.07. – 31.07.2018 г.

Типично за тази ретроградност на Меркурий е възвеличаването на егото дори и в хората, които кретат безлични в блатото на посредствеността, защото когато мъничкото им его, самонадуло се до огромен балон, ги заблуждава да си мислят, че ще успеят да си извоюват признание и да се наложат над другите, защото не могат да позволят някой да властва над тях. Уви, временният успех при някои от тях ще им донесе бъдещи разочарования и подигравки.

1 ЮЛИ
Съвпад Луна – Марс

Мнозина ще си внушат, че са единствени радетели за истината, която се чува само от тяхната уста. Готови са да отстояват мнението си с цената на всичко. Вярвате, че ако се впуснете първи в атака, ще победите и правдата ще тържествува. По-добре си наложете умереност и притъпете агресията.

Квадратура Луна – Юпитер
Вярвате на всяка мила дума. Пазете се хитреци и ласкатели да не измъкнат всичките ви спестявания. Наивността ви днес е на висота, а телефонните измамници и тези пред обменните бюра само това чакат.

2 ЮЛИ
Опозиция Луна – Венера

Общуването е затруднено, а причината е, че ще търсите при запознанства и стари приятелства определени качества в хората, които те може и да не притежават. Заради тяхната липса ще се цупите и ще ги отблъсквате.

Секстил Луна – Уран
Търсите своята житейска посока, но не сте в състояние да разберете каква е мисията ви. Желаете да развиете способностите си в областта на паранормалното с надеждата да се справите с проблемите си, но може Съдбата да не дава позволение.

5 ЮЛИ
Съвпад Луна – Хирон

Аспектът развива не само интелекта, но и интуицията. Засилва зависимостта от лунните фази. Предпазливостта е задължителна, защото усещането за дисхармония и слабост може да причини вътрешни страхове, силни мисъл-форми и мании, които да доведат до тежки последствия, а емоциите са неочаквани и мощни до крайност.

Опозиция Слънце – Юпитер
Осъзнавате, че храните напразни надежди, свързани с нереални цели. Апетитът ви днес ще е причина да преяждате и в следващите дни, а от наднорменото си тегло трудно ще се избавите.

6  ЮЛИ
Тригон Луна – Меркурий

Амбициозните и надарените с интелект и творчески заложби хора успяват с лекота, ако са по-смели в изявите си. Не се притеснявайте от планираните пътувания.

Квадратура Слънце – Луна
Провалът ви е временен. Аспектът ви помага да намерите вашето място в живота, ако сте прозорливи, предпазливи и упорити.

7 ЮЛИ
Съвпад Луна – Уран

Печелите доверието на околните. Съумявате да получавате подкрепата им за вашите нови проекти. Все пак съществува едно предупреждение – не бива да сте избухливи и раздразнителни без повод или заради неволно казана дума, която приемате като лична обида, за да си спестите неочакваните провали.

Тригон Луна – Сатурн
Не смесвайте чувствата и професионалните си задължения. Ако имате важна задача, забравете околния свят, докато не я завършите. Не позволявайте да ви се пречи и загърбете този, който се опитва да го направи.

8 ЮЛИ
Тригон Слънце – Нептун

Седмицата започва с очакване за успешно осъществяване на вашите планове, а животът се развива в обичайното си русло. Мнозина от вас ще осъзнаят, че са надарени със забележителна интуиция, и няма да са малко тези, които ще решат да я използват във вреда на околните. Аспектът засилва склонността към самозаблуда и предоверяване. Внимавайте, защото под слънчевото сияние на новите ви познати може да се крие коварство. Най-болезнено ще го преживеят по-младите хора, несвикнали с ударите, които неочаквано поднася животът. Не споделяйте тайните си.

9 ЮЛИ
Квадратура Меркурий – Юпитер

Този аспект ви тласка към спомените за вашето минало. Забравили сте лошото, дори изпитвате носталгия към преживяното. Изпълнени сте с желание да направите нещо велико, но и ви потиска песимизъм заради собствената ви неувереност. Имате сериозен повод за работа върху себе си, за да не пропилеете заради страховете си добрите възможности, които са на пътя ви.

Тригон Луна – Лилит
Хармонията между вашата Светла и Тъмна страна е факт, но все пак е добре в действията ви заради влиянието на аспекта да властва Светликът на Луната, а не тъмнината на нейната сянка, на негативните ви черти.

10 ЮЛИ
Секстил Луна – Меркурий

Аспектът ви дарява с таланта да мислите светкавично, с верни изводи и да сте полезни на себе си и на хората, защото бързо решавате проблемите. Добре боравите с думите и бихте били съвсем в свои води в писателските и журналистическите среди.

13 ЮЛИ
Тригон Луна – Хирон

Интуицията и желанието ви за полезност към хората и обществото са засилени. Аспектът тласка към бързата изява на качества и заложби, но само ако сте отговорни.

Новолуние в Рак
Който разчита на себе си и на собствените си знания, ще има впечатляващи изяви и ще издигне своя авторитет. Не прекалявайте с опитите да опекунствате и да закриляте всеки, препречил пътя ви, защото непоисканото добро се заплаща скъпо.

14 ЮЛИ
Опозиция Луна – Марс

Трудно овладявате гнева си, причините за който често са безобидни реплики. Отказвате да приемете как¬вато и да било критика, защото си внушавате, че чрез нея ви подценяват и унижават. Моят съвет е, вместо да реагирате агресивно, да приемете, че ви носи полза, дори и невидима на пръв поглед.

Тригон Венера – Сатурн
Не е във ваша полза да прикривате положителните си качества зад маската на безразличие. Скромността в днешния ден е недостатък. Потискате емоциите си, защото предполагате, че могат да се окажат препятствие към осъществяване на целите ви.

15 ЮЛИ    
Тригон Сатурн – Уран

Искате да разкриете нови хоризонти, да тръгнете към тях, но не сами, а със съмишленици, защото спокойният и монотонен живот днес ви потиска. Очакват ви напрегната работа, дори и допълнителна, но и не малко развлечения.

16 ЮЛИ
Опозиция Луна – Нептун

Вашата свръхчувствителност към проблемите на хората може сериозно да навреди на психиката ви, защото живеете с чуждите радости и скърби. Впускате се да помагате, без да са ви помолили, а после се чудите как така отново сте се забъркали в поредната неприятност. Явно още имате да учите урока да не правите непоискано добро.


20 ЮЛИ
Квадратура Луна – Лунен възел

Смирението е по-доброто решение от противопоставянето и битките, които могат да имат трагичен завършек.

21 ЮЛИ
Опозиция Слънце – Лилит

Време е да осъзнаете кои са вашите осъществими цели и от кои да се откажете. Възможно е да са стари мечти, които сега отново са излезли на преден план, но са неосъществими и губещи времето ви. Правилната преценка е задължителна.

22 ЮЛИ
Секстил Венера – Юпитер

Щастлив аспект, който обещава щастливи семейни отношения и доста положителни емоции, но за да ги имате трябва да направите сами крачката към тях.

Секстил Луна – Марс
Заради този аспект вървите по пътя си като валяк и сте всепомитащи, пробивни, решителни и смели. Постигате целите си и знаете как да вземете от живота онова, което ви е необходимо. Не проявявайте агресия, когато се озовете пред бариера.

Куинконс Луна – Уран
Вашата нервност и избухливост заради влиянието на аспекта не е най-добрият начин за решаване на проблемите си. Спокойствие и уравновесеност, такт и търпение ето го и лекарството, за да бъде живота ви по-лесен.

24 ЮЛИ
Опозиция Венера – Нептун

Внимавайте, защото аспектът ви подтиква към неправилна преценка на хората и може изненадващо да създадете семейство с неподходящ партньор. Скоро ще дойдат разочарованията, усещането за пустота в душата и много извънбрачни връзки, тъй като трудно ще се решите на развод, защото се страхувате от проблемите.

27 ЮЛИ
Пълнолуние във Водолей

Внимавайте, защото крачката от егоцентричност към ексцентричност е много малка, но с огромно значение за вас. Раздавайте помощта си, ако е поискана, за да не страдате от проблеми, свързани с дареното непоискано добро. Преценявайте добре хората, които допускате до себе си, защото сте склонни да се предоверявате.

Опозиция Слънце – Марс
Водите борба и без причина защото сте решили че само така ще осъществите целите си. Не сте склонни да търпите загуби. Искате да сте най-уважаваните и задължително първото място  да е запазено  само и единствено за вас. В никакъв случай не искате да признаете първенството на другите и сте склонни към интриги, за да постигнете победата си.

Опозиция Слънце – Луна
Ако срещате трудности и неблагополучия, причината е във вас самите заради невъзможност да се приобщите към семейството си, защото се чувствате различни и отхвърлени. В този ден не бива да взимате решение за брак, защото ще е прибързан, само за да се освободите от опеката на родителите си. Много сте чувствителни, готови да съчувствате на чуждата болка.

28 ЮЛИ
Тригон Венера – Плутон

Привличате околните като с магнит. Успявате да ги накарате да правят всичко, което им кажете, но не злоупотребявайте, защото и вие сте подвластни на същия аспект. И от вас ще искат да давате, а вие да не сте склонни.

Тригон Сатурн – Уран
Искате да разкриете нови хоризонти, да тръгнете към тях, но не сами, а със съмишленици, защото спокойният и монотонен живот днес ви потиска. Очакват ви напрегната работа, дори и допълнителна, но и не малко развлечения.

29 ЮЛИ
Съвпад Слънце – Лунен възел

Предстоят ви срещи и запознанства, които ще се окажат с огромно значение впоследствие. Вашето сърце ще ви подскаже верните ходове и ви помага да изявите себе си като отговорни за семейството и родените в брака деца. Във ваши ръце е Съдбата им да бъде щастлива и да изживеят хармонично живота си.

Квадратура Сатурн – Хирон
Притесненията от новото и от дилемата дали ще се справите се борят с желанието да блеснете най-сетне и да бъдете забелязани от всички, които до момента са ви отхвърляли. Днес ще победи желанието да блеснете.

{* *} {literal} {/literal}