Уран е ретрограден в Овен в периода 01.01.2019 - 06.01.2019 - 22.27 ч.

Без значение в кой знак е планетата, тя е носител на стремеж към духовно и интелектуално израстване, но в този случай, с присъствието си в Овен мнозина отказват да се примирят с мисълта, че света може да живее в застой. Ето я причината за техния стремеж да накарат хората да се заемат с изучаване на новото и неизвестното без страх и притеснения. Не бива да прекаляват в битките си за надмощие, и без друго ще успеят в отредения им момент, стига да са се родили в своето време и човечеството да е готово да ги разбере и приеме вижданията им.

1 януари 2019

Марс в Овен - изявете цялата си сила и възможност от първия ден на новата година. Смелостта и желанието за активни действия се засилва. Въпреки това преди да заложите на един или друг поеркт обмислете всичко внимателно.

2 януари 2019

Съвпад Слънце - Сатурн - заредени сте с много положителна енергия, изпълнени с оптимизъм, знаещи какво искате от живота и как да го постигнете. Очакват ви както запознанства така и помощ от приятели и познати. Бъдете пестеливи.

3 януари 2019

Квадратура Меркурий - Хирон - аспектът не ни позволява да се главозамайваме, да гоним химерични цели. Възможно е да ни тласне в другата крайност - на пълна апатия и нежелание да се развиваме като личност.

4 януари 2019

Тригон Меркурий - Уран - Заради този аспект няма да сме особено любими на хората от нашата среда, защото обичаме да се ровим във всички тъмни кътчета на човешката душа. Любопитството ни е безгранично и ни помага да напредваме в интелектуалното си и духовно развитие, но не бива да се възползваме от човешките тайни и да нараняваме тези, които са ги споделили с нас.

6 януари 2019

Новолуние в Козирог - Наблегнете на важното в живота си. Честността и правилните, коректни действия са вашия начин за възход.

8 януари 2019

Квадратура Меркурий - Марс - прибързаните думи или критиката са днес са в наша вреда. На всяка цена сме длъжни да си наложим такт, търпение, умереност и уважение към околните. Директният отказ да изпълним молба, която не е възможностите ни ще ни спести бъдещи проблеми и душевно страдания.

11 януари 2019

Съвпад Слънце - Плутон - изява ще имат странните хора, себичните, крайно самостоятелните, въпреки че не винаги успяват да постигат целите си, само защото не позволяват никой да контролира живота им. Ако не са така отдалечени и вгледани във величието си успяват да се справят блестящо.                       

13 януари 2019

Съвпад Меркурий - Сатурн - помага ни здравата ни мисъл умението ни да преценяваме обстоятелствата и когато сме сигурни в правотата си, да даваме своето мнение. Не грешим в действията  и оценките си, но можем да допуснем грешка от прекалено взиране. Докато вземем решение по дадено предложение или участие в проект, вече може и да е станало късно и от него да няма смисъл.

17 януари 2019

Опозиция Слънце - Лунен възел - днес все ще виновни в нечии очи, но това не ни прави слаби. Пред пас се разкриват отлични възможности да изчистим касичката нашата карма, защото друг няма как и няма право да го направи вместо нас. Бъдете спокойни дори и когато се опитват да ви ядосват, усмихвайте се творете положителна карма, която ще отдалечи от вас вредителите.

18 януари 2019

Съвпад Меркурий - Плутон - няма как да не  се срещнем с нашата карма, ако не е пречистена и не бива да се стремим изпълнени с любопитство и жадни за знания, да навлизаме в дебрите на човешката душевност. Способни сме да преодолеем всички трудности в живота си, но не обичаме обичаме да бъдем подчинявани.

19 януари 2019

Квадратура Слънце - Уран - Ваша задача е да сте по-предпазливи, да не избързвате и да действате обмислено. Така ще си спестите не само провалите, а и разочарованията, които търпите заради предоверяване на неправилно подбрани приятели.

21 януари 2019

Квадратура Венера - Нептун - Трудно ви е да възприемате реалностите на света и живота и да се примирите, че е нужно подчинение, но ако промените вижданията си за отношенията между хората, бихте могли да си спестите проблемите заради неуместните ви емоционални реакции.

Квадратура Марс - Сатурн - ако култивирате  у себе си спокойствие и надделее разума, живота ви ще върви в своя естествен ход. Не го ли направите ще разрушите Съдбата си.

Пълнолуние в Лъв - ако нашето приятелско обкръжение се състои от егоцентрици, готови на висок глас да ни убеждават дори и на публично място в своята правота, не са ни нужни такива приятели.

23 януари 2019

Квадратура Меркурий - Уран - - трудно успяваме да намерим подходящата си среда. Изпълнени сме с желание да спорим заядливо, затова често сме неразбрани и дори нежелани за колеги и приятели.

24 януари 2019

Меркурий във Водолей - да бъдем подвластни на нашия индивидуализъм и да поднасяме нови идеи на света е наше естествено състояние.

30 януари 2019

Съвпад Слънце - Меркурий
Време е да сверите часовника си и да осъзнаете дали вървите в крак с времето. Притъпете егото си. Не прекалявайте с мечтите си да задоволите само вашите лични стремежи и интереси, за да не ви смачка обществото и да не се окажете извън средата си неразбрани, неудовлетворени и отхвърлени.

31 януари 2019

Секстил Сатурн - Нептун - - необичайните ни занимания могат да доведат до проблеми в отношенията ни с хората и до са пречки в общуването ни, но ние не се отказваме и продължаваме без да сме сигурни, че резултат ще е очаквания.

{* *} {literal} {/literal}