1 януари 2016 г.
Парад на Слънцето, Меркурий и Плутон в Козирог
Проявата на неуважение и пренебрежение към хората около вас ще се помни дълго и ще ви навреди, когато не очаквате. Бъдете практични, а не импулсивни и разпилени.  Избягвайте агресивната критика, за да не си печелите неприятели. От вас зависи да бъдете галеници на Съдбата.

Парад на Луната, Юпитер и Северния лунен възел в Дева
Не проявявайте дребнавост, не досаждайте на околните, ровейки се в незначителни детайли. Приспособявайте се, за да се справите с всяка задача. Не се отказвайте от вашите амбиции, за да осъществите мечтите си, а също и за да изпълните  кармичните си задължения, но без да се вживявате в чуждото страдание. Вярвайте повече в себе си. Поставяйте си постижими цели и ги следвайте без емоции.

2 януари 2016 г.
Меркурий преминава във Водолей
Трудно ви е да се подчинявате и се дразните, че се налага. Справяте се блестящо със задълженията си. Извор сте на нови интересни идеи. Успехът е с вас, ако се изявите като добри стратези и съумявате да оценявате перспективните предложения, които ви предлагат в деня.

3 януари 2016 г.
Марс преминава в Скорпион
Аспектът ви зарежда с воля и решителност. Знаете какво искате и упорито гоните целите си. Бъдете задълбочени в работата си, не отлагайте задачите си за друг ден. Прощавайте дори ако се почувствате обидени. Не след дълго ще бъдете удовлетворени от правилната си постъпка, защото ще се чувствате в хармония със себе си и със света. Не бягайте от предизвикателствата.

5 януари 2016 г.
Квадратура на Меркурий с Марс
Говорите, без да мислите. Прибързаните думи или критиката са във ваша вреда. Нужно ви е търпение и умение да премълчавате, за да избегнете разправиите. Пазете се от провокации и не се доверявайте на всяка казана дума.

От 6 януари 2016 г.
Меркурий е в ретроградно движение
Инвестициите, договорите, смяната на служебната позиция и работното място са забранени. Изпълнявайте рутинните си задължения до края на периода, за да не прогоните успеха от пътя си.

6 януари 2016 г.
Съвпад на Слънцето с Плутон
Много от вас ще се изявяват като себични хора, неподвластни на разпореждания и крайно самостоятелни. Такова поведение е полезно през целия месец, въпреки че ще дразни околните. Не позволявайте да проникват във вашия душевен мир, за да се предпазите от възможността да контролират живота ви. Препятствията са преодолими. Аспектът помага да бъде осъзната цената на свободата и бъде съхранена.

7 януари 2016 г.
Квадратура на Слънцето с Уран
Липсва ви предпазливост. Склонни сте да се предоверявате, да избързвате и да действате импулсивно. Внимавайте какво и как говорите и правите, за да си спестите не само провалите, а и разочарованията. Хората, с които общувате, не са ви добри приятели и партньори. Грозят ви материални и финансови загуби.

От 8 януари 2016 г.
Юпитер е ретрограден
Дава ви възможност да израснете и да преосмислите живота си, не го пропилявайте. Покажете, че сте силни и няма да допуснете да ви нараняват или без причина да ви мъстят.

10 януари 2016 г.
Новолуние в Козирог
Останете на позицията, на която сте в момента, каквото и да ви предлагат. Изчакайте своя следващ звезден миг, който не е днес. Това е достатъчно. Импровизациите са забранени.

11 януари 2016 г.
Квадратура на Лилит с Плутон
Можете да се борите за нещо или за кауза само ако сте сигурни, че победата е ваша. В противен случай бъдете странични наблюдатели и си наложете търпение. Рискът води
към провал.

14 януари 2016 г.
Съвпад на Слънцето с Меркурий
Вторачени сте в егото си, във вашите лични интереси и нищо друго не ви интересува. С поведението си дразните вашите близки и колеги. Вгледайте се в себе си и осъзнайте грешките си.

13  януари 2016 г.
Тригон на Слънцето с Юпитер
Ще бъдете щастливци, които успяват в начинанията, ако започват и приключват в деня. Ретроградният Меркурий няма да ви накаже. Заредени сте с увереност в себе си. Не прекалявайте с щедростта си.

14 януари 2016 г.
Тригон на Слънцето и Меркурий с Лунния възел
Бъдете самите себе си. Избягвайте подражателството и сервилното поведение. Ще имате възможност да изявите скритите си заложби и да говорите така омайно, че да спечелите привърженици, особено ако се занимавате с политика или преподавателска дейност. Градете само положителна карма, това е основното изискване към всички.

15 януари 2016 г.
Тригон на Меркурий с Юпитер
Бързо се сприятелявате и успявате да се харесате на околните и на деловите си партньори. Не бива да проявявате доверчивост и да говорите повече от позволеното за бъдещите си планове.

20 януари 2016 г.
Квадратура на ретроградния Меркурий с Уран
Излъчвате и демонстрирате несигурност при разговор с хора, имащи различно мнение от вашето. Склонни сте да приемате за истина неверни твърдения, дори лъжи. Лесни сте за манипулация. Действията ви са прибързани и наивни.

22 януари 2016 г.
Съвпад на ретроградния Меркурий с Плутон
Любопитни сте и жадни за знания, които  ви потапят в дебрите на човешката душевност. Имате сили да преодолеете трудностите.  

24 януари 2016 г.
Пълнолуние в Лъв
Държите се горделиво и надменно и се чудите защо околните ви избягват.

От 26 януари 2016 г.
Меркурий е в директно движение
Бъдете устремени към новите си цели. Подпишете договорите, които сте подготвили в края на миналата година. Инвестирайте с разум, а не с емоции.

{* *} {literal} {/literal}