вход | регистрация |
x
Регистрирай се и може да добавиш семейство и приятели в профила си. Следи твоя и техния хороскоп за 2 дни напредРегистрирай се
  | изход |

Годината на Кучето – признание, предателство, пари

2018
Снимка: istockphoto.com

Дойде февруари, а сякаш снощи друснахме новогодишното хорце. Докато се огледаме, и 2018-а ще е спомен. А колко се вайкаха водещите по някои телевизии как сме били изостанали с подготовката за европредседателството. И то дойде с добри думи за България. И договорът с Македония беше ратифициран в техния и в нашия парламент, въпреки че някои „много сведущи“ по темата само дето не се клеха, че това няма да се случи. Лети времето сякаш е неуловим лъч Светлина и докато отброяваме настоящето, в спомени ще минат две лета и ще броим левовете в евро. Тогава – пак протести срещу правителството, позволило гордият български лев да иде в историята и да остане ценност само за колекционерите. Отсега си заделете по-новички български монети и банкноти, че да имате какво да показвате на внуци и правнуци. Ще кажете – бял кахър. Другото е страшно. Какво да прави още отсега бедният български народ със скромните си спестявания, които домакинствата само до ноември 2017 са спастрили в размер на близо 47 милиарда лева. Кой знае с колко ще нараснат след две години. Както се казва, на Германия кредити с изгодна лихва можем да даваме. Мислете, спестовници, да не се вайкате, когато кукувичката на промяната оповести часа на еврото.

Така е по план, а битието все гледа да ни изненада с някоя неочакваност, за която сме убедени, че е минало, а тя – жилава, не се дава, иска си мястото под слънцето, а не редове в историята.

От поколението съм, което предпочита да чете вестници. И така към средата на януари на вестникарската сергия при градинката „Кристал“ познайте какви два вестника бяха изложени. Няма да се сетите. Купих си ги. Единият беше в. „Работническо дело“, орган на ЦК на БКП, нали помните – „Пролетарии от всички страни, съединявайте се“. Мислех си, че този вестник е спрял да излиза, когато го прекръстиха на „Дума“. Вестникът ни информира, че Сталин е наше знаме в борбата, а светът на капитала се тресе. Стреснах се, огледах се, примъкнах се на закътано място, че от това тресене да не падне нещо върху главата ми. Нали България вече мина на страната на капитала, загърбила светлото социалистическо бъдеще.

Вторият вестник, за който дадох 50 стотинки, беше „Комунистическо дело“, орган на БКП, илюстриран със сърпа и чука, естествено в червено, който ни осведомява, че Червената армия опазва България цяла (къде сте, историци) и разказва за честванията на сто години от Октомврийската революция. Да, комунизмът си отива, но не си е съвсем отишъл, след като 28 години след десетоноемврийската смяна на властта подобни вестници са общодостъпно четиво, за което можеш да се абонираш в пощите.

Коментари (1)
  • Най-новите отгоре
Коментирай
Вашият коментар:
 
 
Топ предложения