Тази година кампанията „Да изчистим България заедно“ вече е част от най-голямата световна доброволческа инициатива за почистване, която ще се проведе на 15 септември. Тази година няма да е първият учебен ден, защото е събота, а ще бъде денят на голямото чистене, обединило 20 милиона доброволци от 150 държави.
Идва време отново да чистим България. 100 дни преди световния ден на почистването в София bTV раздаде първите награди „Чиста игра“ на най-резултатните и лоялни партньори на кампанията. Сред тях са и списание „Кармичният кръг“ и Алена, които подкрепят и се включват в отбора на българските доброволци от самото начало вече седем години.

„Отборът, колективното усилие е това, което прави инициатива от подобен мащаб и въздействие успешна и устойчива“, изтъкна главният изпълнителен директор на bTV Media Group Флориан Скала.
През 2017 г. последната акция „Да изчистим България заедно“, в която участваха над 305 хил. души, стана най-мащабната доб¬роволческа инициатива у нас. „Надявам се тази година да стигнем 400 000, за да сме първи в света”, каза Мария Лазарова, мениджър на проекта от bTV.

За осма година „Да изчистим България заедно“ ще превърне в един отбор хиляди, които искат да живеят на по-чисто място.