Кметът на София Йорданка Фандъкова е в лична година на материална стабилизация и кармична разплата.

През август е в месец на анализ, самоанализ, лична и обществена оценка на работата й като кмет на София, усещане за самота и търсене на усамотение. Месецът по¬зволява успешно водене на преговори и дарява шанса да наложи идеите си с лекота, което от своя страна означава, че освен да бъдат възприети, ще осигури и тяхното финансиране, дори и ако се налага да се търсят пари, незаложени в годишния бюджет.

Премиерът Бойко Борисов е в лична година на подчинение, забраняваща прибързаност и недопускаща да надскача своите възможности.

През август е в месец на ново начало и успешни начинания, стига да не са импулсивни и манипулативни заради нечий вредящ му интерес. Периодът е подходящ за срещи и разговори както у нас, така и зад граница, било в сферата на политическите необходимости, било за икономически договорености. Само от него зависи да съумее да привлече нови инвестиции в България. Съветвам го да мери думите си, защото ще е склонен на прибързани изказвания, от които ще му е трудно да се отметне.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов е в лична година на стабилизация, през която е желателно да не предприема начинания в личен план.

През август е в месец на промени и пътувания, които ще окажат влияние върху следващите девет месеца от неговия личен и професионален живот. Промените ще са градивни и печеливши само ако е съумял да докаже през юли, че успява да надмогне нарочните препятствия в работата си. Инерцията, бездействието и отлагането на професионални решения водят към бъдещи неприятности. Месецът е подходящ, за да преосмисли плановете си и да не пропуска предприемането на промени, свързани с Министерството на отбраната, включително и даване на гласност на неизгодни за държавата договори, подписани в предходен период.

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров е в лична година на стабилизация, забраняваща начинанията.

Отпускарският месец август изисква от лидера на партия АТАКА всекидневни действия, които ще му гарантират смислен и пълноценен делови живот в следващите девет месеца. Сега е времето да предприеме промени, преди всичко в редиците на партия АТАКА, които, ако са правилните, ще му помогнат да привлече нови симпатизанти. Инерцията и бездействието са без последици през този месец, но обещават негативен развой на отношенията, включително коалиционните, през следващите месеци.

Президентът Румен Радев е в лична година на анализ, себеанализ. Всичко, което изрича, се помни и работи в негова полза или вреда.

През август звездите му помагат да стабилизира позициите си на заемания пост, както и да създаде хармония в личните и професионалните си отношения, но най-вече в отношенията с парламентарно представените партии, като бъде обединител. Всеки опит за противопоставяне на една и пристрастие към друга партия ще руши авторитета му неусетно и постоянно до момента, в който създадените от него самия проблеми ще са с необратимо негативно развитие.

Лидерът ДПС Мустафа Карадайъ е в лична година на глобални промени.

През август го очакват трудности, породени от странични фактори, които няма как да предвиди, идващи и лягащи на плещите му с огромна тежест, ако не е съумял да се предпази от неподходящите познанства и проблеми сред членовете на ДПС през юли. Трудно му е да осъзнае, че думите оставят следа и няма как да бъдат заличени, а изказванията му през август, когато парламентът не работи, а той ще се изявява сред своите избиратели, могат да сринат бързо авторитета му и да се създаде брожение за избор на нов лидер на партията.

Вицепремиерът Валери Симеонов е в лична година на емоции, когато начинанията трябва да бъдат добре планирани... или отложени.

През август, от една страна, има шанса да постигне много в работата си в полза на България, дори и да съумее да привлече инвестиции. От друга, му е време да неутрализира натрупаната негативна карма с част от избирателите заради действията му по време на пред¬изборната кампания, които се тълкуват неправилно, и да я превърне в позитивна. Може да го стори с лекота, умее го, но не бива да говори емоционално и да показва чувствителност, ако опонентите му се опитват да омаловажават действията му.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е в лична година на емоции, завършваща и забраняваща начинания.

За нея август е месец на материална стабилизация и кармична разплата. От една страна, ще печели пари както за себе си, така и за оглавяваната от нея партия БСП. От друга, в нейна полза е, въпреки че едва ли ще се вслуша в съвета ми, да мери думите си и да обмисля в детайли действията си, да е умерена в нападките към правителството, защото през този месец независимо от нейното самомнение, че е винаги последната вярна инстанция, товари кармата си с омразата на избирателите, но в своя вреда.

{* *} {literal} {/literal}