Звездите ни орисват на поредната ползотворна година, подвластна на вибрация 3 и на Юпитер. 2019 година ни позволява да вървим устремно към поредния връх, дори и ако с години е мечтан, но мнозина са се страхували да повярват в силите си и във възможността да го покорят.

Печелят и се радват на отлични резултати и признание честните, постигащи целите си с труд хора. Юпитер и Земният глиган мразят непочтеността във всичките й проявления и не се колебаят да я наказват.

Длъжни сме да се приспособяваме към средата, в която битуваме, за да не бъдем отхвърлени и потърпевши от словесна и физическа агресия, проявена заради грешна или неразбрана дума.

Юпитер се слави като планетата на войната и агресията, но не ни пречи да сме човеколюбиви и жертвоготовни, да ценим приятелството и партньорството, да осъзнаем ползите от добрия тон, хармоничните отношения през цялата година, спокойствието и мира. Дали ще бъдат съхранени, това е под въпрос. Една грешна или недоразбрана дума може да ги съсипе.

Предупреждението да не правим непоискано добро важи с пълната си мощ за годината на Юпитер, защото не само няма да бъде оценено, а ще е причина да се обградим с неприятели, които ни ненавиждат заради силата и възможностите ни.

От умението ни да сме тактични, въпреки че за родените в огнените знаци – Овен, Лъв и Стрелец, това е почти невъзможно, зависи да съхраним добрите си отношения с околните и да не си печелим неприятели, които превръщаме в кармични врагове.

Земният глиган, съгласно източния хороскоп, повлиява всички житейски сфери, стреми се да потуши конфликтите и да нормализира отношенията между хората. Глиганът е миролюбив и прави нужното да бъдат спрени войните, да не се разгарят нови огнища на международни конфликти. Агресията е потисната, но е лесно възпламеняема заради неуместна или грешна дума.

Глиганът с неговата добронамереност и коректност може да преобърне не само на личностно, но и на държавно ниво живота на хората, защото умее със силата, която притежава, да върви към целта и задължително да я постига... но не изпитвайте неговото търпение и желание за компромис, защото спокойствието му за миг може да се превърне в ярост, унищожаваща всичко и всеки. Да подтиквате Глигана към война в личен или професионален план в годината на войнолюбеца Юпитер е безразсъдство.

Пари

Многолики възможности в професионалната сфера разкриват нови хоризонти за себеизява. Колкото по-дейни сме, толкова по-бързо ще разширим границите на нашия личен свят. Хората с амбиции с лекота ще ги изявяват. Последователност, упоритост, съсредоточаване в една цел, потисната потребност за разпиляване в разнопосочни цели, способност за отхвърляне на много рутинна работа са изявените качества в професионално отношение.

Юпитер ни подтиква да започнем собствен бизнес или да разширим вече създадения, естествено, ако ни е заложено и в личната звездна карта. Мнозина неочаквано и без да са го търсили, ще намерят мястото си далеч от своята родина или в друг град, където не са предполагали, че ще се чувстват щастливи, удовлетворени от живота.

Туристическите фирми ще се радват на добри приходи вследствие на нараснали пътувания зад граница.
В годината на Глигана благополучието е лесно постижимо, но не даром, а чрез положения от нас труд. Глиганът се слави със своята щедрост и тласка дори стиснатите към такива жестове. Съветът ми е да не се прекалява, защото взетите кредити и заеми от приятели може да не бъдат върнати в срок. Съсипаните дългогодишни отношения няма да бъдат възстановени. Щедростта да е премерена и през цялата година да се пести, изисква Глиганът. Материално осигурените хора, но постоянно недоволстващи, мрънкащи, изкарващи се бедни ще получат своето Съдбовно наказание за непочтеността си и наистина може да страдат от недоимък.

Личен живот, любов и брак

Личният живот и отношенията ни с нашите близки, роднини, приятели са белязани с възходи и падение, особено където неразбирателството е ежедневие. Мнозина ще бъдат склонни да се възползват от нечии чувства, за да постигат целите си, правило, което важи с пълна сила за родените в Козирог, повлияни от Сатурн на своя трон в този знак. Така се печели враг в лицето на употребения, но обичащ човек. Любовта му се превръща в омраза и желание за мъст.

Обезверени самотници най-сетне ще срещнат подходящ партньор и не бива да се притесняват от силата на връхлетелите ги чувства. Проблемни бракове с лекота може да бъдат стабилизирани... или досъсипани заради вибрация 3 на годината. Една грешна или недоразбрана дума може да породи конфликт, да тласне към развод.
Глиганът подкрепя и дарява щастие на всички, които държат на хармоничните семейни отношения, но наказва жестоко флирта и изневярата.

Здраве

В здравословно отношение годината е сравнително спокойна, ако се грижим за себе си и при симптоми на тялото, че има проблем, си обръщаме навреме внимание. В наша полза е да се съобразяваме с дните, в които Луната прекосява всеки месец зодиакалните знаци, и да се предпазваме от заложеното ни от нашия знак, от асцедента ни и нашата Луна. Това правило за добро здраве е лесно изпълнимо, ако Лунният календар е наш ежедневен спътник.

Природни бедствия

Природата ни налага своя ред, който често нарушаваме, внушавайки си, че сме всесилни, а после страдаме и се жалим, че ни било съсипано имуществото, вместо да се радваме, че бедствието е пощадило живота ни. Да припомня, че Нептун е на трон в своя знак Риби до 2025 година и няма как да се отървем от пороите и наводненията. Въпреки това можем да се предпазим, като си застраховаме домовете и почистваме коритата на реките.

Годината на Юпитер и Земния глиган ще е такава, каквато сами си я направим в личните и професионалните отношения.

Засиленото общуване заради вибрацията на годината има светла и тъмна страна.

Светлата ни води към хармония и просперитет.

В тъмната заради Юпитер, господаря на годината, една погрешно изречена, написана или двояко звучаща дума има силата да предизвика развод, криза, репресии от властимащи спрямо неудобни хора, дори военен конфликт, прекрояващ граници. И ако последното е далечно за нашите земи, нека бъдем мъдри и се предпазим от другите злини, като винаги помним, че каквото и да изречем, трябва да е внимателно премислено. Дума дупка не прави, но в годината на Юпитер много човешки съдби може да съсипе. Бъдете сред проспериращите със силата на Юпитер и добрината на Земния глиган.

{* *} {literal} {/literal}