Планетата разкрива какви сме в действителност зад фасадата на норми, порядки, лицемерие, какви са хората, с които общуваме. Дори да не сме се справили с изискванията на годината на Луната, Юпитер ни разкрива нови хоризонти и възможности за себеизява. С лекота изявяваме амбициите си, стига да ги имаме. Заради вибрацията на годината Юпитер ни подтиква към познанства, към общуване, като ни пази от неуместни или прибързани действия, от предоверяване. Постоянно се обогатяваме с много и важна информация за кариерата ни и тази на хората, с които работим, както и за професионалните ни планове. Разкриваме спотаените надежди на околните и си изясняваме нашите собствени, но най-големият дар на планетата е, че винаги в точния момент ни показва правилните начини на действие. Дали ще се съобразим, това е друг въпрос. Тълкувайки нашите вътрешни убеждения, които крием от всички, съумяваме да намерим мястото си и да направим крачката към сбъдване на най-недостижимите ни мечти и желания. Възможността да започнем собствен бизнес, стига и личният хороскоп да го позволява, ни нарежда сред проспериращите хора. Изискването е само едно: да не допускаме инертност и пасивност в дните си. Правителството може да осъществи важни промени в сферата на образованието, науката и културата, както и да възстанови авторитета и достойнството на българската диплома за висше образование по света. Увеличават се пътуванията зад граница. Мнозина, неочаквано и без да са го търсили, намират мястото си в родината или зад граница, където се чувстват щастливи.

Родените в година на Юпитер се славят, че са сред хората с късмет. Но не само те са облагодетелствани от Фортуна през тази година. Всички имаме шанс да бъдем нейни галеници, ако се възползваме от полезните промени, пазим се от негативните и различаваме едните от другите. Независимо че славата на планетата е страховита, белязана с агресия и войнолюбство, няма да липсват човеколюбие, жертвоготовност, стремеж да си подаваме ръка, да ценим приятелството и партньорството, да осъзнаем ползите от добрия тон, хармоничните отношения през цялата година, а в политически и международен план – от спокойствието и мира. Печелят и се радват на отлични резултати и признание честните, постигащи целите си с труд и достойнство хора. Тези, които умеят да ценят чуждите постижения, да ценят подадената ръка и най-вече да спазват закона за непоисканото добро. Дори и да искаме да сме независими, не бива да забравяме, че сме обществени създания и сме длъжни да се приспособяваме и сработваме със средата, в която битуваме, за да не бъдем отхвърлени и потърпевши от словесна и физическа агресия.

Ето какво ще донесе новата 2019 година на България:

През 2019 година съзвездията, на които са подвластни зодиакалните знаци и четирите природни стихии, подкрепят на първо място изследователите, учените във всички сфери и помагат за научни открития. Подкрепа имат и хората, които мразят да живуркат инертно. Посредствени хора ще проявят до неподозирани висоти своята нагла агресия и няма да са малко изявените личности, потърпевши от техните действия.

Хороскопът за 2019 година очертава многолики възможности в професионалната сфера. Юпитер засилва стремежа към последователен и непреклонен прогрес, който за всеки има различен вид и изява. Едни почистват задния двор на своята къща и на своите професионални отношения, други строят и създават нов град, трети покоряват Еверест на своята кариера, четвърти чакат да се случи небесно чудо и да им разкрие в коя посока да тръгнат, че да се спънат в торба пари, но ги съветвам да не пасуват. По-вероятно е чудото да ги подмине или да го проспят. Тогава ще има охкане и ахкане и все вината е на тази зла Съдба, дето на другите дава, а тях лишава. Трудно може да се каже кой какво е необходимо да предприеме, за да заслужи титлата „велик изследовател на съвремието“, поради факта, че често се изискват майсторлък, създадени навици и умения, точно до секундата планиране, упорство, силна воля, предпазливост, прозорливост и поредица от други качества. Важно е да помним, че новите хоризонти се разкриват пред всеки от нас. Колкото по-дейни сме, толкова по-бързо ще разширим границите на нашия личен свят.

Всеки зодиакален знак и подвластните му хора притежават своите уникални характеристики, качества, черти на характера, които трябва да засилят, за да не бъде пропиляна обещаващата просперитет година на Юпитер.
Последователност, упоритост, задълбоченост, съсредоточаване в една цел, потисната потребност за разпиляване в много цели, способност за отхвърляне на много рутинна работа са изявените качества в професионално отношение. Задълбочените ни разсъждения и анализ на ставащото около нас и с нас самите ни помагат да се издигнем на ново интелектуално и духовно равнище и да открием ново поприще за изява, ако вече сме надраснали досегашните си занимания и знаем, че нямаме шанс за по-нататъшно развитие. От умението ни да сме тактични, въпреки че за родените в огнените знаци това е почти невъзможно, зависи да съхраним добрите си отношения с околните и да не си печелим неприятели, които превръщаме в кармични врагове.

В личния живот и в отношенията си с нашите близки, роднини, приятели сме неуверени, защото ни е трудно да предвидим какво ни очаква, особено ако от ранната си възраст сме живели с част от тези хора в неразбирателство, а някои са си вменили комплекси заради неудовлетвореността от липсата на достатъчно родителска обич и загриженост. Не бива да използваме нечии чувства, за да постигаме целите си, правило, което важи с пълна сила за родените в Козирог, особено повлияни от Сатурн на своя трон в този знак, защото си печелим враг в лицето на употребения, но обичащ ни човек и рискуваме да се обречем на самота.

В политически план обичайните противоречия в отношенията през тази година ще донесат не малко негативи на партиите и на избирателите. Като добавим предстоящите избори за Европейски парламент през май, а също и предстоящите през есента на 2019 година избори за местна власт, предупреждавам, че ако не отстранят от партийните редици посредствените, но дейни хора, домогнали се до добре платен партиен пост или до анонимното депутатско място, изненадите след двата вота в цяла България може и да са неочаквани.

{* *} {literal} {/literal}